Šta je novo?

Bluetooth i Motorola v525

J@mmer

Čuven
Učlanjen(a)
05.03.2002
Poena
619
Imam problem sa MSI-jevim bluetooth-om i Motorol-om v525. Probao sam dva MSI-ja osnovni model i onaj kao jaci koji neki zovu first class? a (duplo je fizicki veci) i izmedju nema nekih razlika u sofware-u ovaj kao ima samo jaci domet. Prebacivanje fajlova uspem da namestim preko njegovog softvera ali nece da mi radi da Motorola Mobile Phone Tools 2.16 US ili 2.21 US. Na Win XP-u SP1 i na SP2. Probao sam na motoroli dok je imala njen softver za v525 i sada kada sam ga flex-ovao na v600. Problem je kada da u Motorolinom softveru detektuje mobilni preko bluetootha (dobijem XP-ov error report) i izbaci me iz programa .
Serial port ne mogu da namestim u MSI-jevom softveru jer v525 ima jednosmeran bluetooth, pa je to mozda problem !

Ostaje mi da probam jos EPOX-ov bluetooth ili neki drugi pa da vidim kako ce to funkcionisati.

Pozdrav !!! :type:

imam apsolutno isti problem kao ti, samo sto sam probao i da skidam upgrade software-a za MSI bluetooth... uvek ga windows srusi.... (identicno kako si opisao)... problem sam "resio" tako sto sam (bas danas :) ) kupio kabel za njega... phonetools rade savrseno... a onaj bluetooth me iznervirao da mi dodje da ga bacim kroz prozor...

usput imam i pitanje... znas li neki program koji moze da uploaduje javu na v525.. i ako imas volje i vremena zanima me kako si ga flexova da bude v600 i u principu sta je uopste flexovanje (do nedavno sam mislio da je samo promena softvera...al onda mi nije jasna razlika izmedju flexovanja i flashovanja).... fala unapred... :)

Definitivno MPT radi preko BT-a posto kod mene sljaka i preko kabla i preko BT-a. Imam XP SP2, MSI BToes, V600 Motorola (V525 fleshovana u V600). Ne bacajte pare na Class I posto telefon kao i velika vecina ostalih zbog ustede enrgije ima Class II. Motorola ne podrzava BT Serial port.

Napokon neko ko ima isti problem !!!

litlledevil je napisao(la):
imam apsolutno isti problem kao ti, samo sto sam probao i da skidam upgrade software-a za MSI bluetooth... uvek ga windows srusi.... (identicno kako si opisao)... problem sam "resio" tako sto sam (bas danas :) ) kupio kabel za njega... phonetools rade savrseno... a onaj bluetooth me iznervirao da mi dodje da ga bacim kroz prozor...

usput imam i pitanje... znas li neki program koji moze da uploaduje javu na v525.. i ako imas volje i vremena zanima me kako si ga flexova da bude v600 i u principu sta je uopste flexovanje (do nedavno sam mislio da je samo promena softvera...al onda mi nije jasna razlika izmedju flexovanja i flashovanja).... fala unapred... :)

Ma ko izmisli bluetooth, infrared ili kabl su zakon za prebacivanje ! Samo komplikacije, barem sto se tice MSI-ja jer druge nisam imao priliku da probam !

Veruj mi da uopste nisam stigao do toga da uploadujem javu jer ja java igre i programe skidam preko gprs-a !
A sto se tice flex-a ja sam ga zbog njihove (radnja gde sam kupio) famozne garancije flexovao u takozvanom njihovom servisu (koji univerzalni servis za vise razlicitih radnji) gde su mi oni jos naplatili 600 dinara a pise im lepo u garanciji da daju garanciju na software. Izvinjavam se sto sam te smorio sa ovom pricom ali mi je vise pun K.... ovih baraba koji ne znaju sta da otvore jer im je mozak velicine lesnika pa otvore lili menjacnicu, butik, ili radnju za mobilne telefone... A podrska im je ocaj !!!! Sro se tice razlike izmedju flesha i flexa je pretpostavljam flesh (nesto kao BIOS na ploci "ROM") a flex (neka vrsta softvera) ako gresim neka me neko ispravi.

A sada evo sta sam skinuo sa net-a u vezi flexovanja:

e ovako: flex sa radi samo preko data kabla. inace zivim u sarajevu i kod nas je 15eur taj kabal. uspio sam provaliti u motclub.com i flexati svoj mobitel. evo sta vam treba od software - motorola pst 6.7. general -motorola 6.7. patch(multiflashflex.exe) - flexfile. ova prva dva progrma skidaju se sa motclub.com i to ovako: 1. ides na motclub.com,pa na programas lijevo, pa onda na motorola pst 6.7. general na broj 1 desno i pocne download 2. odmah ispod toga ima patch i njega treba skinuti. 3. poslije toga skinete flex file sa www.v600.cjb.net kada imate sav potreban software onda uraditwe sljedece kako pise: flex modela v300, v500 & v525 @ v600 od software treba: - motorola pst 6.7 general, - motorla 6.7 patch (multiflashflex.exe), - flex file. 1.otpakovati file pst_6.7_general i instalirati taj program. 2.otpakovati file pst_6.7._patch i instalirati multifleshflex.exe 3.konektovati mobitel na data kabal (moraju se instalirati driveri za kabal, a to se uradi kada se salju melodije, i ostalo) a ako to nije uradjeno ima gore folder pk2 i odatle instalirati drivere 4.pokrenuti multifleshflex.exe 4.a)ukinuti kvacicu sa flash 5.oznaciti enable flex a pod flex file staviti file koji ste skinuli sa v600.cjb.net 6. sa desne strane oznaciti kvacice override existing phone software i master clear phones... ostala polja ne oznacivati, tj 2. i 4. polje ostaviti neoznaceno 7. poslije toga kliknuti start... napomena: ovako se isto radi flash ali vam to ne preporucujem jer su izasle nove motorole koju ugradjuju novije kamere i njih ne podrzava flesh tako da ako flashujete mob mozete izgubiti kameru. to se desava samo ako vam je telefon noviji od 2 sedmice. naravno na motclub.com pod firmwares imate flash file koji podrzava kameru kod novijih modela samo treba naci odgovarajuci file. ipak flash je nepotreban jer flex je extra, uradi sve i telefon funkcionise bez problema, ubrza ga, dobijete video playeri i 6 mb memorije. sretno

Pozdrav !!! :banana:

Kako?

delimir je napisao(la):
Definitivno MPT radi preko BT-a posto kod mene sljaka i preko kabla i preko BT-a. Imam XP SP2, MSI BToes, V600 Motorola (V525 fleshovana u V600). Ne bacajte pare na Class I posto telefon kao i velika vecina ostalih zbog ustede enrgije ima Class II. Motorola ne podrzava BT Serial port.

Molim te Delimire odaj mi tajnu, kako kod tebe radi, koja verzija MPT-a. Znaci probao sam na tri masine AMD (VIA KT600), Intel (865P), notebook Intel...
Znaci NECE DA RADI ! a sto se tice MSI-ja nisam kupio do sada nijedan jer imam mogucnost da ih prvo isprobam a i rekoh ajde da probam sve da ne bude posle da na jednom radi a na drugom ne.

Pozdrav !!! :crash:

fala na infou.. :)
a upravo si mi i pomogao jer sam naleteo da mi je jedan program trazio p2k drivere.. a nisam imao... sad znam gde da nadjem.. fala :)
sto se tice Delimira... ne znam.. ranije je i meni rekao da radi al znaci ja sam probao sve i nisam uspeo da ga naguram da radi... svaka cast i njegova sreca ako njemu radi :)

I meni radi MPT preko BT-a i isto tako i kabla, imam XP SP1, sa software-om od V600. Stim sto mi je verzija MPT 2,19, kada sam imao verziju 2.16 imao sam probleme da MPT nadje tefefon preko BT-a. Ali sada je savrseno
Pozdrav

NS flexovanje

Dali ima neko u NS i okolina ko bi mi flexovao Motorolu V525?

Re:

Milos13 je napisao(la):
I meni radi MPT preko BT-a i isto tako i kabla, imam XP SP1, sa software-om od V600. Stim sto mi je verzija MPT 2,19, kada sam imao verziju 2.16 imao sam probleme da MPT nadje tefefon preko BT-a. Ali sada je savrseno
Pozdrav

Pa ne znam ja sam probao i sa MPT 2.21 i isti problem ! Sumnjam da bi mi 2.19 resio problem, a i sa motcub sajta moze da se skine 2.21 a za 2.19 nije dobar link jer su ga skinuli sa sajta. A i moj drug ima isti problem na njegovoj masini sa v525. U cemu je problem, pretpostavljam da je do MSI-jevog bluetooth-a.

Pozdrav !!!

moram samo da se zahvalim.. evo vec dva tri dana iscitavam i skidam materijal sa neta i upravo sam samostalno uspesno flashovao/flexovao v525... sada radi na

firmware: TRIPLETS_G_0B.09.38R_V (koji nisam menjao jer je samo jedan noviji od njega a i ovaj radi savrseno)
flex: SE6452AXXP10F9

nema vise vodafonovog shita, prijavljuje se kao V600 na kompu i naravno ima mogucnost pustanja video materijala :) kamera radi bez problema i nikakve druge problem nisam jos primetio...
fala na svemu i pozdrav svima...

sto se i dalje tice vaseg problema oko bluetootha... samo cu reci - kupite kabel... jeftiniji je (bt je oko 1400 din. a kabel sam kupio za 750)... i opcije su neogranicene... od normalnog prebacivanja fajlova pa sve do flesha i flexa... pa cak i hex programiranje koje upravo citam i postoji mogucnost ukljucivanja SMS delivery reporta (nazalost jos mi nije uspelo)... al ko zna... :)

Re:

:smash:
litlledevil je napisao(la):
moram samo da se zahvalim.. evo vec dva tri dana iscitavam i skidam materijal sa neta i upravo sam samostalno uspesno flashovao/flexovao v525... sada radi na

firmware: TRIPLETS_G_0B.09.38R_V (koji nisam menjao jer je samo jedan noviji od njega a i ovaj radi savrseno)
flex: SE6452AXXP10F9

nema vise vodafonovog shita, prijavljuje se kao V600 na kompu i naravno ima mogucnost pustanja video materijala :) kamera radi bez problema i nikakve druge problem nisam jos primetio...
fala na svemu i pozdrav svima...

sto se i dalje tice vaseg problema oko bluetootha... samo cu reci - kupite kabel... jeftiniji je (bt je oko 1400 din. a kabel sam kupio za 750)... i opcije su neogranicene... od normalnog prebacivanja fajlova pa sve do flesha i flexa... pa cak i hex programiranje koje upravo citam i postoji mogucnost ukljucivanja SMS delivery reporta (nazalost jos mi nije uspelo)... al ko zna... :)

Nema na cemu i drugi put, zato i sluzi ovaj forum !
Nego reci mi kada si vec probao koliko vremenski dugo traje flex-ovanje ? Jer me interesuje prazne price da traje oko 2 sata (koje furaju radnje za mobilne), ispade kao da sklapaju mobilni!

kada sam citao i ucio kako to ide... pisalo je da traje oko 10-15 min. mogu vam reci da sam se poceo preznojavati pre i momentu kada sam kliknuo "start" :) :) al evo vec sam odradio sebi i jos jednom drugu... ne znam od cega zavisi al i meni i njemu to nije trajalo ni 5 min. (mada sam se malo zezao kad sam flexovao drugov telefon jer sam morao da reinstaliram drajvere za kabel da bi flex uspeo)... u svakom slucaju uspelo je oba puta...

inace nasao sam i nacin kako da stavljate java aplikacije na motorolicu...
ako imate bluetooth (koja ironija... znaci imam tri programa, kabel i bluetooth i svaki radi ponesto a nijedan sve.. no sta ces kad smo u takvom svetu) imate i aplikaciju "OBEX Object push"
samo previcite *.jar fajlove (ako imate ili skinite sa neta) na tu ikonicu i ona ce to prebaciti na motorolicu.. jednostavno... samo treba biti svestan da ne rade sve java igrice i aplikacije na svim telefonima... nesto radi, nesto ne..

Vrh Dno