Šta je novo?

Bluetooth adapter: Sta je sada aktuelno?

Srdjan

Čuven
Učlanjen(a)
23.12.2001
Poena
620
Pozdrav,
imao sam pre SE T68i i njega sam sa racunarom povezivao preko MSI BT adaptera. Davno sam prodao i jedno i drugo i sad sam pre koji dan uzeo k700, a hocu i ponovo da uzmem neku bluetooth adapter... Nevazno mi je da li ce biti domet toga 10 ili 100m posto cu ga koristiti u svojoj sobi... Da li opet uzeti MSI ili nesto drugo? Video sam i neki Gigabyteov model, pa neki Sweex, pa neki Stlab... Sta preporucujete... Video sam da u Imtelovoj maloprodaji imaju Gigabytov model Clas1, domet do 100m a jeftiniji je od npr. MSI... Ima li ko kakva iskustva sa Gigabytom ili nekim od ovih gore sto sam nabrojao?

Sada sam zvao Imtel, imaju neki DIGITUS, Stlab i ovaj model Gigabyta
BlueTooth USB adapter Gigabyte GN-BTD02, class 1, up to 723kbps transfer, up to 100m range

On mi deluje ovako najinteresantnije, ima li ko kakvo iskustvo sa njim ili da uzimam MSI?

ja sam imao msi jednom i nisam bas bio nesto odusevljen radom.
sada imam neki tecom i veoma sam zadovoljan kako radi.
za gigabyte sam cuo od drugara da je dobar.

Probao sam skoro sve BT dongle na trzistu (ovog class I GA nisam) i trenutno naj resenje je Bluetake. SW i drajver funkcionisu besprekorno pod SP2. Vidi i normalno komunicira sa svim uredjajima koje sam probao (svi SE, Nokia BT telefoni, BT sluske...). Svakodnevno ga koristim upravo sa K700i i telefonima u prolazu.
Kod nas ima BT007Si i BT009Si.

Da bi imao domet 100m oba uredjaja moraju da budu u toj istoj klasi (recimo fon i usb bluetooth). Telefoni su u klasi do 10m (demantujte) tako da ne vidim potrebu za modelom sa vecim dometom.

Ljudi rekao sam da domet nije bitan i ne treba mi 100m! Bice mi u sobi zakacen na kompjuter a telefon u istoj sobi tako da nema potrebe za 100m! A pomenuo sam Gigabyte zbog toga sto cu biti pored Imtelove maloprodaje i sto imaju 2 godine garancije i jos kao dodatak domet mu je 100m, a kosta manje nego MSI, zato sam pitao za iskustva... Sutra cu za Beograd pa cu videti sta cu... Pozdrav i hvala na odgovorima...

mihailo je napisao(la):
Probao sam skoro sve BT dongle na trzistu (ovog class I GA nisam) i trenutno naj resenje je Bluetake. SW i drajver funkcionisu besprekorno pod SP2. Vidi i normalno komunicira sa svim uredjajima koje sam probao (svi SE, Nokia BT telefoni, BT sluske...). Svakodnevno ga koristim upravo sa K700i i telefonima u prolazu.
Kod nas ima BT007Si i BT009Si.
gde kod nas ima tog bluetake-a?

Bio sam jutros u Imtelu i uzeo ovaj Gigabyte, doneo kuci, ubo u usb i sve je proradilo iz prve... Sve perfektno funkcionise... Sve pohvale za Gigabyte BT adapter. Nego, imam jedno pitanje. Nabavio sam i instalirao FMA-Floats Mobile Agent, hocu da ga koristim sa mobilnim ali ne znam sta da radim da program uspostavi preko bluetootha komunikaciju sa telefonom? Pomoc....

Srdjan je napisao(la):
Bio sam jutros u Imtelu i uzeo ovaj Gigabyte, doneo kuci, ubo u usb i sve je proradilo iz prve... Sve perfektno funkcionise... Sve pohvale za Gigabyte BT adapter. Nego, imam jedno pitanje. Nabavio sam i instalirao FMA-Floats Mobile Agent, hocu da ga koristim sa mobilnim ali ne znam sta da radim da program uspostavi preko bluetootha komunikaciju sa telefonom? Pomoc....
Koji si softver dobio uz adapter?
Ako je BlueSoleil u pitanju, pokrenes ga, klik u sredini na veliku loptu. Kada nadje mobilni, mozes desni klik na mobilni i na opciju da proveri dostupne servise. Dostupni servisi ce dobiti zute ikonice. Klik na BT Serial Port Service (iskonfigurises ga npr. COM7 u properties-u) i imas konekciju.
U FMA ides na Tools-Options-->pa na Connectivity odaberes Serial/Virtual Port stavis za COM: 7, ostalo mozes i ostaviti (meni je npr. RTS:enabled,DTR:disabled,baudrate:115200). Meni nazalost Native BT sto je i najlogocnija opcija ne radi, zato sam isao preko COM porta.

Evo nashao sam Canyon 10m, za 1500 din 1.god garancija. Kakvi su oni? Ima li problema sa kompatibilnoshcu, drajverima i sl.? Imam 2 Canyon USB Flasha od 512 i rade vec vishe od godinu dana sasvim ok.

msi verzija bluetooth-a koja je izasla pre godinu dana nije bila kopatibilna sa xp.To je pravilo probleme za konekcijom.chas hoce,chas nece.Istog oblika izasao je drugi bluetooth msi ali sa ispravljenom greshkom i sada nema vishe nikakvih problema sa konekcijom.Interesantno je da software nije kompatibilan kod ova dva modela,koji su spolja potpuno isti.Znachi da su hardware-ski razlichiti.
Kupio sam ovaj drugi i zaista nema nikakvih problema.
Prethodni mi je ishao na nerve.E sad,postoje johs po negde stari ali ces ih jedino prepoznati po led diodi koja neprestano blinkuje dok kod novog stalno svetli.

Poslednja izmena:
DARK SIDE je napisao(la):
msi verzija bluetooth-a koja je izasla pre godinu dana nije bila kopatibilna sa xp.To je pravilo probleme za konekcijom.chas hoce,chas nece.Istog oblika izasao je drugi bluetooth msi ali sa ispravljenom greshkom i sada nema vishe nikakvih problema sa konekcijom.Interesantno je da software nije kompatibilan kod ova dva modela,koji su spolja potpuno isti.Znachi da su hardware-ski razlichiti.
Kupio sam ovaj drugi i zaista nema nikakvih problema.
Prethodni mi je ishao na nerve.E sad,postoje johs po negde stari ali ces ih jedino prepoznati po led diodi koja neprestano blinkuje dok kod novog stalno svetli.
Imam taj model sto stalno blinkuje vec vise od godinu i po dana i svo vreme je ukljucen, znaci koristio ja BT ili ne on je prikljucen u USB i blinkuje ;) i posle godinu i po dana nisam primetio niti jedan problem s njim, radi kao i prvog dana. Preko njega je bilo nakaceno 3 moja telefona, sestrin i od par ortaka ukupno vise od 15-ak telefona i ni sa jednim nisam imao problema.

Ja vec nekih mesec dana koristim taj MSi model koji blinkuje i nisam imao problema sa njim.
Jedino nisam uspeo da se povezem sa drugarovom Motorolom V550.

Nazad
Vrh Dno