Šta je novo?

Bluestar BGA Single sided

uNesc0

Slavan
Učlanjen(a)
29.04.2004
Poena
319
Je li iko probao doticnu memoriju i kako se ponasa? Procitao sam u Digital!-u i stvarno su je nahvalili. Pitao sam i jednog lika i kaze da mu radi na ostrim tajminzima.

Zna li neko gde moze da se trenutno nabavi memorija posto u predstavnistvu Bluestara u Beogradu ne prodaju po komadu? Mislim na module od po 512MB Molim vas ima li ih igde?

Mozes pitati i njih iz Bluestara ko im prodaje robu, a znam da Imtel store ima bluestar memorije.

Pitao sam ih ali nesto su u fazonu mi smo prodavali ovome, onome...

Isplati li se meni uopste da jurim tu memoriju? Da li je ona stvarno bestbuy? Koliko kosta (je li 61€ po modulu)?

i ja bih da saznam neshto vishe o tim modulima, ali izgleda da ccu to lichno morati da proverim..

sreccom, nabavljamo za firmu jednu A64 S754 mashinu, pa ccu da uglavim 2x512MB ovog BGA Bluestar-a, a mocci ccu da ga probam ( nadam se) i na nForce2 platformi ( EP-8RDA+ i Abit AN7)

ako se ne nadje neko brzzi da post-uje rezultate i ponashanje ove memorije..:trust:

@uNesc0: javi se na PM, da mozzda probamo da odradimo i za tebe neki dil :smoke:

pozdrav

Poslednja izmena:
Kupio sam pomenutu memoriju u firmi ADA computers u YUBC tel .311-54-78 .Cena je bila 62 eura po komadu 512 ddr 400. Na abitu nf 7 v 2.0 , fsb 200mhz 2x 512 radi extra. nisam imao vremena da eksperimentišem sa tajminzima ( ovo sam ubacio pre 7 dana).

Pozdrav

Poslednja izmena:
ajde ako mozesh javi dokle idu memorije i sa kojim tajminzima...

i da li mogu i iznad FSB 200MHz?
koliko, sa kojim tajminzima?

pozdrav

ma ljudi to smsugovi cipovi nasi samo sastavljaju a kao je gore pomenuti no1 oda ne moze da ne valja

Mi nabavljamo memorije iz BS i mogu vam reci da su vise nego odlicne.Meni su ove dve 512-ice radile na maxx 230Mhz,naravno u pitanju su modeli DDR400!

koja platforma, Milane?

uuu, ako je tako na NF2, zemiccu ih o'ma:D

pozdrav

a da probash ti to i na nekoj NF2, ako imate tamo? da uchinish nama forumashima..
btw, jeste li uzimali i neke druge module od Bluestar-a, i kako se ponashaju?

pozdrav

Ma,MADE in SERBIA nema sta da tu ne valja.Ljudi nista spektakularno,
jedino BGA cipovi se manje greju.

Poz

U Adi nestalo :S:

Gde li ih ima sad? Jurim ih samo tako. Pre bih nasao Mladica i Karadzica

na PM;)
al' ne za onu dvojicu .... da me ne uhapse, pa u Hag..:d ..... dok zec dokazze da nije kriv, odoshe j..ca:D

pozdrav

Moduli jesu odlicni ali mi se desio jedan cudan slucaj. Na MSI NF2 sistem je sa 1 modulom BS 512 BGA, stavljenim ja mislim u prvi slot (ili moze biti treci) radio nestabilno, tj pukao je pri instalaciji (plavi ekran smrti), dok kada sam ga premestio u treci lili prvi, kontra od prvobitnog, radio je super. Da bi instalirao sistem stavio sam Kingston Hyper X ( u isti slot gde je bio BS koji je pravio problem) i sve je islo glatko.
Sem toga memorija po defoltu je radila (SPD) na 3-3-8 na 2.7V, tako ju je bar BIOS postavio. Inace kao sto rekoh sada memorija radio odlicno i bez ikakvih problema a i dobro se klokuje.

Ja sam uzeo jednu 512-icu pre desetak dana(ploca je ABIT AN-7, a proc otkljucani Barton 2500+ koji bez problema radi na 2.2GHz),dotad sam imao samo jednu Kingstonovu VR 512-icu DDR333,koja ne moze da radi na 400,tako da sam obe drzao na 333 2.5-3-3-11 i sve je radilo savrseno.

Onda sam prodao Kingston da bih kupio jos jednu Blue Star(da bih mogao da ih poteram na 400),medjutim sa onim latencijama nije mogla da radi preko 380,a kad sam stavio 3-3-3-11(a u digitalu pise da moze 400 sa 2.5-3-3-11) evo stigao sam do 440(dalje nisam probavao) i radi k'o zmaj,jedino sto sad u ADA nemaju vise.

Milane jel imate jos koju i po kojoj ceni?(moze i na PM)

Evo ja upravo "teram" 2x512 DDR433 Kingmax na 220 FSB, Barton 2310MHz, tajminzi 2.5-3-3-11 napon na mem 2.9V. Na 2.8V je u 5. testu memtest86 v3.2 znao uvek na kraju, dakle na 99% da zas*re 10-20 bajtova, ali na 2.9V bogami ne :)
Sad cu probati dalje, a posle i na 3-3-3-11. cenim da na 3-3-3-11 ima da ide na 230-240 Mhz :)
P.S. Kako da proverim stvarni napon na memoriji, gde meriti unimerom. Cisto sumnjam da pod punim opterecenjem to zaista ima 2.9V.

Vrh Dno