Šta je novo?

Blueberry uredjaji - iskustva?

Boyce

Čuven
Učlanjen(a)
14.02.2004
Poena
649
Pozdrav,

Planiram da po prvi put kupim uredjaj za navigaciju pa sam naisao na povoljne Blueberry uredjaje. Zanima me kakva su Vasa iskustva i misljenja o ovim uredjajima?

Blueberry1_HTML.jpg

Kupio bih model sa touch screen-om.

Uredjaj mi je potreban za:
- Putovanje po prometnijim putevima po Srbiji
- Putovanje po Beogradu
- Putovanje po prometnijim putevima po Evropi (narocito Italiji)

Da li bi mi neki od Blueberry uredjaja koristio?

Hvala puno

Imam 432 oko dve godine i uređaj radi bez greške sa Igo Primo 1.2.Jedina mana je dosta slaba vidljivost displeja na jakom suncu,odnosno ako se uređaj ne nalazi u senci.Brat mi koristi 546 i kod nega je ista situacija.Kod 546 koji se prodaju kod nas ima modela koji nemaju internu memoriju od 2GB,bar smo mi naleteli na takav.Zato podržava karticu do 8GB,i pušta AVI.Traži od prodavca da vidiš kako izgleda displej na suncu,u koliko ti nesmeta moja preporuka za ova dva modela.

Hvala. Nesto sam sad citao po YouTube-u, da sporo reaguje (kretanje automobila se sporo ocitava na uredjaju i sl.) Da li je to tacno? Hvala.

432 sam imao do skoro (obili mi auto) i mogu ti reci da se apsolutno slazem sa prethodnim komentarom...sem slabije vidljivosti na suncu, nisam imao nikakve druge zamerke. iGo 8.3 radi savrseno na njemu. Probaj da uzmes neki koji nema piano finish jer ne podnosi ove ludacke temperature (ako ga slucajno zaboravis u autu) - oce da ispuca

HD2 TT

Blueberry je domaci brend - PinSoft ih drzi pored MSIndustrial i NEO - odnosno Blueberry je dosao kao zamena za NEO jer je taj brend vrlo brzo stekao negativnu ocenu trzista.

Same navigacije se ne razlikuju puno po imenu proizvodjaca, te kvalitet ovih sa Blueberry nalepnicom mozes jednako gledati kao i modele drugih firmi iste konfiguracije.

Ono po cemu se proizvodjaci razlikuju jeste osnovni meni navigacije. Recimo Prestigio dolazi sa osnovnim menijem koji daje mogucnost ubacivanja dodatnog softvera bez otkljucavanja uredjaja - te gubljenja garancije tim postupkom. Jednostavnije receno, treba voditi racuna da kupis otkljucan uredjaj u startu.

Da bi napravio najbolji izbor, treba da gledas koji procesor navigacija koristi i koliko ima RAM memorije - u zavisnosti od ovih karakteristika navigacija ce imati brz, tj. spor odziv. Na kraju da dodam, uvek kupuj uredjaj sa sto manje mapa, jer taj ce biti znatno jeftiniji, pa ces po potrebi dobudziti mape koje ti odgovaraju.

Toliko, pozdrav.

Samo mali komentar na vidljivost:
obzirom da sam imao sličan problem sa sličnom navigacijom (5", isto kao Blueberry samo drugi brand :) ) napravio sam od crnog hamera (uz pomoć OHO lepka) senilo koje se lako stavlja na navigaciju čak i kada je montirana na nosač.
Epilog: dobi sam bolju vidljivost po sunčanom vremenu.

Druze moj,ni jedan BlueBerry ne uzimaj...
Da,nekad je bio ok,ali zadnje serije sto smo dobili (510,520...) katastrofa ziva,svaki drugi ima problem sa baterijom (par minuta drzi),zapucavanje displeja,SW bagovi,tesko nalazenje signala i sl...Pre ovih serija skoro smo 2 god prodavali i TADA su bili br 1 za cena/kvalitet.
Od 30 navigacija 13 je vraceno odmah u startu kao fabricki neispravni.Veca steta nam bila od njih nego korist (gubis kupce i poverenje) ali sve pre toga prodato i dan danas super funkcionise.
Zato smo presli na Magneo koji je bolji po kvalitetu izrade a i nekako "lepse" radi...
Probao sam i Wayteq,ni to nije lose...

Sve u svemu budi pazljiv...trgovce ne pitaj,nece biti iskreni...i ja sam trgovac pa znam :)

Btw,sad gledam cene,520 kod mene bila 10.999,00...sa komplet mapama Jevrope...

@Ribizla: zar ne bese Neo neka americka firma koja je tuzila Neo (sadasnji BB) za kradju imena te su ovi promenuli ime uBB?
Inace da,postoji nasa Neo "marka",koja je vrhunska klasa djubreta...probali smo par njihovih stvari i fala lepo...

Poslednja izmena:
Hvala na savetu, citao sam malo o BlueBerry uredjajima i nemaju bas dobre kritike :(

Da li mozes da mi kazes kakav je Magneo I500 GPS? Ima li touch screen i kakva je pokrivenost Srbije i Evrope?

Malo me brine Windows CE operativni sistem koji je koliko znam na izdisaju...

Hvala puno

Ne znam tacno kako je tekla ta konverzija NEO u BlueBerry, ali bas kao sto si rekao NEO je bila marka sve samog djubreta. BlueBerry ne znam kakav je, ali racunajuci na prethodne njihove brendove ne bih se usudio u avanturu kupovine bilo cega njihovog - jednostavno nemaju niti jedan jedini reprezentativni uredjaj da kazemo da je ekstra. Kod Prestigio imas DataRacer-a recimo, a ovde bas nista.Kao sto nas narod kaze; ne pada jabuka daleko od drveta.

Znazi da ne kupujem BlueBerry.

Koliko vidim Prestigio ne izgleda lose. Fin im je interfejs. Moze li mali tip gde se mogu kupiti njihovi uredjaji kod nas? Hvala.

Лична искуства власника BlueBerry 2GO446 навигације.
Уређај је откључан а виндовс је на енглеском језику. Што значи да су све софтверске манипулације могуће и лаке. Могу се убацити скоро сви навигациони програми. Код мене су IGO PRIMO и OZI CE. Са овим програмима имам комплетну навигацију како по путевима тако и ван путева. Пошто сам пасионирани бициклиста и возим ван путева ова навигација ми је од велике користи. Уштеда је знатна у односу на Гармин моделе а уз паметно коришћење нема проблема са трајањем батерије која држи око сат времена. За коришћење Ван аутомобила мана је слаба видљивост по сунчаном времену али у колима је могуће подесити добру видљивост осим ако сунце не пада на дисплеј. Уређај одлично хвата сигнал како у шуми тако и у просторијама, тако да за употреба у колима нема никаквих проблема. Има фм предајник али је звук слаб па је потребно одврнути потенциометар за јачину звука. Могу се гледати филмови у уобичајеним форматима. Све у свему добра навигација.

Ne bih se slozio sa vecinom prethodnih komentara da Blueberry ne valja. Ja imam 432, vec godinu dana i za te pare je odlican! Odnosno... Ja sam ga platio ravno 8.000 dinara, ne znam sto je sada skuplji. Jedina mana mu je nesto slabija vidljivost po jakom suncu, mada ti je sasvim dovoljno da ga cujes... Ja sam stavio iGo Primo i odlicno radi. Jedino ako su u zadnje vreme snizili kvalitet, ali ja sam sa mojim primerkom prezadovoljan.

Ne znam tacno kako je tekla ta konverzija NEO u BlueBerry, ali bas kao sto si rekao NEO je bila marka sve samog djubreta. BlueBerry ne znam kakav je, ali racunajuci na prethodne njihove brendove ne bih se usudio u avanturu kupovine bilo cega njihovog - jednostavno nemaju niti jedan jedini reprezentativni uredjaj da kazemo da je ekstra. Kod Prestigio imas DataRacer-a recimo, a ovde bas nista.Kao sto nas narod kaze; ne pada jabuka daleko od drveta.

Oni ni nemaju pretenziju da prave reprezentativne uredjaje. to se vidi i po ceni. ono sto je ideja kupovine ovakog uredjaja je da znas nedostatke i da pristanes na neizbezne kompromise. Uredjaj ne dolazi sa preinstaliranom navigacijom tako da nije opterecen time u svojoj ceni. vecini ljudi odgovara da u sopstvenoj reziji napakuje zeljeni program i mape na njega i da za male pare dobije pristojnu alatku.

Ja ni neprijatelju ne bih savetovao " BB " uredjaj ... eto toliko

^ Nek si nam rekao... :)

@Dzef: licno MENI se svideo Magneo I500,sto ne znaci da je ne znam sta.
Najvise gledam tehnicke karakteristike i kakav je u radu i na osecaj,tj touch.
Da,I500 ima touchscreen,i to jako dobar u odnosu na konkurente.
Tecno radi,ne zapinje kao BB znaci da mu je HW podesen za taj uredjaj dok kod BB imas x varijanti hardvera za isti model,brzo nalazi signal u urbanim sredinama i sto je bitna stavka,jako dobro mu drzi baterija,dok kod BB distributer garantuje 15 min rada,bar nasi...
I da,otkljucan je,stavljas sta hoces sto znaci da su mape pokrivene onoliko koliko ih stavis :)

Prestigio imas u Tehnomaniji, sa osnovnim modelom [koji ce tebi biti dovoljan] dolazi Mireo softver sa mapama Balkana, a on se iskljucuje i aktivira eksterni sa kartice u 3 koraka bukvalno - configure - software - putanja do exe-a i cao. Kada istekas karticu on se automatski vraca na Mireo u protivnom ce automatski pokretati iGo ili sta vec stavis na karticu.

Evo ti ovde uporedni prikaz njihovih navigacija kod nas, pa ciljaj na najjeftiniju:
http://www.itsvet.com/proizvodi/prestigio/comp_comp_pda/producer/131

Najbolje sacekaj neku akciju u Tehnomaniji pa pazari - tako sam ja uradio.

Pozdrav.

Hvala svima na postovima.

Za sada kod mene "vodi" Magneo i500. Citao sam po webu i ima pozitivnih kritika. Samo jos jedno ne mogu da nadjem; posto putujem za Italiju za mesec dana, da li uredjaj ima sve potrebne mape da me "sprovede" do mesta u Italiji - iz jednog cuga bez menjanja mapa i sl.? Pre toga cu naravno da se dobro upoznam sa rutom kod kuce i da se konsultujem sa onima koji su vec putovali...

Hvala jos jednom!

Javi se kad uzmes neki iGo uredjaj i dacemo ti najnovije mape te ces biti full opremljen za Italiju...

Neces pogresiti ni sa Magneo ali meni se cini da je +3500 dindzi za 0.7 inca razlike mnogo, ako tebi nije onda je i500 super izbor.

Ja sam pokretac teme (izgubio sam sifru od nogog naloga, ali eto sam nasao ovaj stari :) )

Kupio sam Magnea i odlicno radi. Nazalost nisam isao kolima do Italije vec me je moj brat vozio i sada mi je krivo jer put uopste nije tezak. Cesto vozim autoputem i verujem da ne bih imao problema da sam isao do Italije. Od Srbije do samog grada u Italiji je sve autoput, dakle ne ide se u vece gradove.

Prijatno sam iznenadjen kulturom njihovih vozaca koji voze po propisima, nisu nervozni i naravno putevi su odlicni sa sve mnostvom znakova. Jako je tesko pogresiti i zalutati.

Nazad
Vrh Dno