Sad tek ugledah temu. Ja koristim ovu bluberi tastaturicu već nekih 5-6 meseci i zadovoljan sam, ali ne i prezadovoljan.
Naime, kucanje na njoj je samo za hitne slučajeve, jer je veoma neudobna i tasteri su joj kao na starim tetrisima, plus čuje se i oseća glasan klik pri svakom pritiskanju.
Tačped je mali i stalno slučajno nešto skrolujem tako da nju ne koristim za surfovanje, već isključivo za puštanje filmova i muzike.
Nema osvetljenje tastera, ali ima zasebne multimedijalne tastere koji se lako napipaju u mraku, tako da je moguće puštanje, motanje i ostale multimedijalne radnje.
Za ozbiljno surfovanje iz kreveta koristim bežičnu tastaturu i trekbol logi M570.
Imao sam i onaj measy Rc-11 air mouse, ali sam ga vratio i posle 5-6 promenjenih komada odustao, budući da im je cela serija falična, jer žiroskop nije izgleda postavljen kako treba pa kurzor pri držanju bez pomeranja sam ide na koju god hoće stranu.
Imao sam i onu riitek tastaturicu, koja je bila sjajna u svemu osim što su imali jedino bluetooth varijantu sa dometom od 1m, pa sam moram da je vratim, a wi fi verziju nisu tada imali.
Naime plavozuba varijanta je radila samo ako sa najviše metar razdaljine uperim tastaturu pravo u usb risiver, što je kriminalno nedopustivo loše.
Planirao sam da uzmem i ovo da probam
http://www.duocom.rs/index.php?c=1&p=10033784, ali prc... više je nema.
Ali pitanje je i da li će duocom to uvoziti, pošto su mi tako rekli i pre koju godinu kada sam uzeo plavozubog riiteka.
Sve u svemu, bluberi bkm 500 je po meni ok, ali samo za puštanje multimedije i priručno snalaženje u ostalim situacijama.
Na ozbiljnije kucanje ili rad slobodno zaboravi.
Sad jurim da nabavim kod nas Riitek RT-MWK01 u wi fi verziji ili ovaj gore sa linka.