Šta je novo?

Blueberry CN-100BK-150

Ja imam to kuciste i koristio sam je za masinu za kevu da ide na net, slusa muziku, gleda filmove, kucka i tako to. Ventilator koji izbacuje vazduh se moze promeniti, meni je malo zaribao u smislu sto kad se hladan ukljuci malo se cuje oko 20sekundi pa prestane...i to je vrlo brzo po kupovini poceo da radi. A ventilator u napajanju je onaj jako tanki...pomucices se da ga nadjes. Inace tu sam masinu bas pre neki dan rasklopio i ide na dobos dok je u garanciji a i kupio sam joj Zotac ZBOX.

Eto, to je neko moje iskustvo.

E da, u laboratoriji na poslu imamo dve masine sa tim kucistem...i ventilatori se ne cuju cak ni na pocetku. Ocigledno, zavisi od primerka do primerka.

Hvala na obaveštenju, izgleda da je lutrija šta se izvuče od komada do komada.
Kakva su iskustva sa ZBOX-om, negde sam pročitao da im je ventilator dosta bučan, naročito kad se opterete grafička i procesor.

Jeste bucan, ali posto se updateuje BIOS sve dodje na svoje mesto. Jeste da masina trosi 25W (merio), prilicno se zagreva jer je sve skuceno. Ali ako proizvodjac kaze da nije problem sto se komplet grafika i procesor greju i do 70C i na to daje dve godine garancije - onda OK. Kod mame u sobi sam montirao ZBOX na monitor, i nema problema da radi i nocu - ne smeta joj dok spava jer se ne cuje mnogo. A da ima performanse..ima...

Da li neko ima iskustva sa ovim kućištem za mini ITX ploče:
http://blueberry-eu.com/main.php?action=filter&group=prod&producer=case&subgroup=cn100bk
Prvenstveno me interesuje koliko je bučan ventilator i da li se može regulisati brzina ili zameniti sa nekim boljim - tišim, pošto nameravam da napravim PC samo za muziku, po mogućstvu bez ventilatora.

A sta se stavlja unutra? Ako je neka ploca sa Atomom moje preporuka ti je LC1360mi koje ima eksterno napajanje od 75W i nema nikakvih ventilatora tako da buke i nema...

Hvala na preporuci.
Koliko sam video to kućište nema mesta za DVD drive i verovatno je tih 75W dovoljno za neku mITX ploču sa Atom čipom D510 i neki HDD.

Nazad
Vrh Dno