Šta je novo?

blue screen

zola.mne

Cenjen
Učlanjen(a)
07.06.2011
Poena
169
Konfiguracija iz profila. Pomagajte. Drajveri novi, nije mi se mjesec dana pojavljiva bsod ali evo ga opet poce. Reinstalirao win7 nekoliko puta.
U atacmentu mozete pogledati sto se pojavljuje. Sve komponente testirane i ispravne ali nesto ocigledno nije.

Prilozi

• bsod1.txt
    1.8 KB · Pregleda: 157
  • bsod2.txt
    1.8 KB · Pregleda: 42
  • bsod3.txt
    2 KB · Pregleda: 35
  • bsod4.txt
    1.8 KB · Pregleda: 40
  • bsod5.txt
    2 KB · Pregleda: 43
Daj jos neke informacije: koja ti je verzija biosa na ploci, na koliko si nasvirao ovu memoriju, koje napajanje imas, koristis li klot windows za instalaciju ili one black trt mrt...

Napajanje je SS 430GB. Bios l0.23m, nikad nista klokovano, memorija je na xmp profile 1.2. Na 2133. Probao i novi bios i nove drajvere ali nista.

Poslednja izmena:
Proveri u biosu voltazu na memoriji za pocetak. Ako je ispod 1,65 podigni je.

Vrati sve na defoult vrednosti pa vidi kako radi. Izgleda da taj xpm nije baš miroljubiv.

1.5 je voltaza probao jos prije da povecam, i default vrijednosti ali nije pomagalo.

Onda sam imao sreću jer i ja sam hteo isti cpu i ploču i to skoro ali je nisam našao pa uzeo asusa V Gene i i5-3570K. Moguće je onda da je memorija nekompatibilna sa pločom. To mi se desilo memtest radi celu noć ali win jok. Čitao sam i da, na nekoliko mesta iako ne znam zašto ne kažu, da je najveća voltaža do 1,65v za memoriju više od toga strada procesor, zaista neobično, ali ovako na daljinu ......

I dalje sve su indicije da je problem negde na relaciji memorija-ploca. Moguce da to napajanje ne moze da obezbedi stabilan rad na tako visokoj frekvenciji, moguce da iako je taj renomirani proizvodjac doticnu memoriju uvrstio u listu podrzanih, njihov krs ne moze sa njom da se izbori, a moguce da intel ni iz treceg pokusaja nije uspeo do kraja da resi problem sa napajanjem procesora i memorije. Za pocetak ako si u mogucnosti probaj neko napajanje od bar 55W, onda probaj da radis sa po jednim modulom memorije i na kraju probaj neku memoriju na 1600MHz ili slabiju.

Probao sa jednim modulom jos prije ali nije pomagalo. Uradit cu jos par kombinacija sa drugom memorijom i napajanjem mada cistu sumnjam da moze bit do napajanja.Zahvaljujem vam na pomoci, pa javljam kad istestiram sve :)

Nazad
Vrh Dno