Šta je novo?

Blue Screen pri gasenju kompjutera (windows 7)

sebekkg

Slavan
Učlanjen(a)
18.02.2010
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
I5 6600k, cm hyper 212
Matična ploča
Z170 hd3
RAM
16gb ddr3
GPU
Msi 1060 6GB
Storage
20 TB
Zvuk
On board
PSU
Tt 730
Kućište
Nzxt
Monitor
2x hp 24
Miš & tastatura
Logitech g710+, mx master 3
Laptop
Elitebook
Pre neki dan mi se windows 7, iskljucio usred igranja alteriw-a (BLUE SCREEN), iako ona nije zahtevna igrica, igram je vec jedno 2-3 godine.

Ali danas mi se 2 puta za redom desi, da komp normalno radi, ali kada hocu da ga ugasim, pre nego li se komp ugasi, pojavi se BLUE SCREEN, i onda se restartuje komp, i onda stane na stranu bios slike (u mom slucaju ona asus, gde pise PRESS DEL TO ENTER SETUP), i ceka tako, dok ga ne restartujem pa onda nastavi dalje odatle. (Mada od kada se ovo desilo vise mu vremena treba da prodje iz bios slike ka WINDOWS LOADING-u).

I onda mi izadje ova poruka za gresku

Kod:
Problem signature:
  Problem Event Name:	BlueScreen
  OS Version:	6.1.7600.2.0.0.256.1
  Locale ID:	1033

Additional information about the problem:
  BCCode:	1000008e
  BCP1:	C0000005
  BCP2:	95BD86BC
  BCP3:	8F2919A0
  BCP4:	00000000
  OS Version:	6_1_7600
  Service Pack:	0_0
  Product:	256_1

Files that help describe the problem:
  C:\Windows\Minidump\051512-14882-01.dmp
  C:\Users\Milos\AppData\Local\Temp\WER-26395-0.sysdata.xml

Read our privacy statement online:
  http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x0409

If the online privacy statement is not available, please read our privacy statement offline:
  C:\Windows\system32\en-US\erofflps.txt

P.S. Mozda ce znaciti da napomenem, da npr, kada ugasim komp i izvadim kabl iz zida, i sutra dan ga startujem, onda se desava da pocne da se startuje (par sekundi), pa se ugasi, a onda zatim ponovo pokrene sam, i onda normalno loaduje windows.

U pitanju je ploca P5Q, i pogledajte sve sta ima u potpisu.

hvala unapred na svim odgovorima od pomoci.

P.P.S. Odradio sam memtest 86 preko hirens-a i nije prijavio gresku na memorijskim modulima.

To sa samostalnim uzastopnim gašenjem pa paljenjem mi je poznato, imam to i na P5KR i na P5Q Deluxe, s tim da je na P5KR skoro svakodnevno, a na P5Q Deluxe možda dvaput godišnje. Napajanja su mi kvalitetna, memorije testirane, hardovi u tiptop stanju, računari iza APC UPS-ova, imam multiboot na obe mašine i nevezano je za OS. Posle višemesečnog jurenja problema, skapirao sam da je to deo neke samozaštite ASUS ploča i digao sam ruke, jednostavno ignorišem. Mašine lepo rade, osim što kad ih pokrenem i kad se to javi, moraju da se restartuju na dugme još jedanput. Instaliraj BlueScreenViewer pa vidi koji je modul puko, da bi mogao da bliže odrediš koren problema, možda ti ekran zaplavi zbog nekog softverskog konflikta.

To sa samostalnim uzastopnim gašenjem pa paljenjem mi je poznato, imam to i na P5KR i na P5Q Deluxe, s tim da je na P5KR skoro svakodnevno, a na P5Q Deluxe možda dvaput godišnje. Napajanja su mi kvalitetna, memorije testirane, hardovi u tiptop stanju, računari iza APC UPS-ova, imam multiboot na obe mašine i nevezano je za OS. Posle višemesečnog jurenja problema, skapirao sam da je to deo neke samozaštite ASUS ploča i digao sam ruke, jednostavno ignorišem. Mašine lepo rade, osim što kad ih pokrenem i kad se to javi, moraju da se restartuju na dugme još jedanput. Instaliraj BlueScreenViewer pa vidi koji je modul puko, da bi mogao da bliže odrediš koren problema, možda ti ekran zaplavi zbog nekog softverskog konflikta.

mislis da nije mozda ram modul prsao, a prosli su test 100%

znas sta se mislim, da se to desava kada hocu naprasno da ugasim komp, npr pogleda film, a u pozadini radi utorrent, pa ugasim player , a ostao je i dalje torrent, i ja odmah odem na turn off, iako se ram memorija jos nije ispraznila sa podacima. tada se desava, mada jbm li ga, sta ce biti,pokusacu da podignem malko napon na cpu i da probam sa tim bluescreen viewer-om

evo ovako, podigao sam napon za jedan +, i sve je isto, tako da nije do toga, i gledao sam preko bs viewer-a i sve su neki driveri u system32, prvo je bio za directx, posle neki drugi, izgleda da je system postao corupted, barem taj folder, pa ne znam da li da radim neki repair sistema, ili da ga fleshnem, jovo na novo?

zavrseno, sad cu samo da testiram da li ce se opet javljati prob, pri brzom gasenju. javljam sutra.

sada se ne javlja bsod, ali zato npr igram mw2 i ne mogu da napravim screen shoot, preko PRINTSCREEN dugmeta, vec izbaci kada pastujem u paint samo CRNU sliku, a ranije je moglo ?!?! :mad:

pa pratio sam po netu, vazi pravilo na win7 kako se kome zalomi, nekome radi ta opcija nekome crn ekran printuje u directX igrama

Meni se na staroj s478 masini desavalo recimo da je, kad sam instalirao win7 i ubacio manuelno drajvere za graficku 9600 XT sa original diska (za XP) prilikom restarta obavezno izbacao plavi ekran. Izbrisao sam ih i pustio win7 sam da ih apdejtuje, i resio problem. Ne verujem da je to problem kod tebe ih verovatno nisi instalirao sa diska, ali moze da posluzi nekom.

Drugo, takav problem sa paljenjem/restartom hoce da prouzrukuje slaba CMOS baterija. Vredi da je zamenis jer je trosak skroz mizeran.

kako sam da update-uje, on ne nudi opciju za graficke drivere, vec samo za win patcheve

a sto se tice baterije, ponecu je ovih dana do sajdzije pa da nadjem zamensku.

Nazad
Vrh Dno