Šta je novo?

blu ray lg i windows7 mkv fajl

mijica

Cenjen
Učlanjen(a)
14.08.2013
Poena
151
Molim pomoc,
kupila sam novi komp i instaliran mi je windows7 i naisla sam na problem sto lg blu ray ne prepoznaje, odnosno ne ucita da je film u mkv formatu (nece da pusti film). Na proslom XP nije bilo nikakvih problema a i sa externog diska normalno ucitava filmove mkv formata. Izmiksam film u mkvmerge ali blu ray i dalje ne prepoznaje .mkv fajl
Hvala unapred...

Na cemu ti pustas film ?
Na kompjuteru ili na lg playeru
KAo je ovo drugo , kakve veze ima windows ?

A preko kog programa pokusavas da pustis film ?

Ispravka (velika) filmove ne pustam preko kompjutera nego preko softverskog programa iz blu ray-a!
Kompjuter mi je mreznim kabelom spojen na blu ray preko rutera, blu ray vidi sherovane programe ali nece da ih prepozna u video fajlu.
Sa proslim kompom XP, blu ray je prepoznavao video fajlove ali sa novim kompom gde je instaliran windows7 ih ne prepoznaje!
Uradila sam i update firvala blu ray-a ali i dalje ne prepoznaje video fajl...nadam se da sam uspela da objasnim svoj problem...i nadam se da ce neko moci da mi pomogne...citala sam na stranim forumima da je nekome smetao windows live ali ja ga nemam instaliranog :(

Koji blu ray player imaš?

Ja imam bd 390, i bukvalno pre neki dan sam imao isti problem. Sa tim da ja jesam dan dva pre pojave problema instalirao windows movie maker. Satima sam čačkao podešavanja mreže, ali nisam uspeo, na kraju DEinstalirao windows essentials i uspeo. Dakle, šta god da imaš installirano iz MS essentialsa može da ti pravi problem.

Kada kažeš vidi šerovane programe misliš particije?

Koji blu ray player imaš?

Kada kažeš vidi šerovane programe misliš particije?
Od velike zurbe samo gresim, upravu si, ne program, vec folder, particija :)

Isti imamo, lg bd390...nemam nista od essentials-a. Skinucu movie maker, pa cu videti da li ce hteti, u svakom slucaju hvala na odgovoru i ako se setis sta bi jos mogao biti problem, molim te javi :)

Nemoj da ga skidaš, ja sam ga instalirao, pa se problem pojavio a zatim nestao kada sam ga uninstallirao. Rekoh, možda imaš još nešto od essentialsa instalirano, pogledaj u control panelu-> add/remove programs.

Inače, taj bd 390 je najbolje parče tehnike koje sam ikada posedovao, a imao sam svašta :)

Inače, taj bd 390 je najbolje parče tehnike koje sam ikada posedovao, a imao sam svašta :)[/QUOTE]

Kupila sam ga pre 3 godine i stvarno si upravu, najbolje parce tehnike :)

E, sad da se vratim na problem, nemam nista od essentialsa, 100% :(
Znaci ti sad mozes da gledas filmove?
Ne mogu da resim problem i bas me nervira :wall:

Da li taj Lg,radi sa dnla serverima....trebalo bi da radi....probaj da instaliras neki dnla server na kompu,u njemu stavi putanje do foldera gde su ti filmovi...pa vidi el vidi tako....
Recimo probaj Universal Media Server,ili Serviio...oba su free....

Instalirati Nero MediaHome 4 dlna server na kompu, u njemu definisati deljene foldere i to je to... kod mene sa kućnim kinom HX806CM došao CD sa Nero MediaHome 4 i fercera na windows 7

Vrh Dno