Šta je novo?

Blu-ray LG GBW-H10NB, 4x BD-R, 2x BD-RE

Mr.Bungle

Slavan
Učlanjen(a)
05.11.2004
Poena
319
Pojavili se Blu-ray rezac iz naslova po ceni od 680E. Jos uvek su skupi mada ocekujem da kroz nekoliko meseci cena drasticno padne kako bismo ga i mi obicni smrtnici mogli imati.

Jel ima toga kod nas? Ili je to napolju?

Kod nas.

Cena je suluda.

Procice bar josh godinu dana dok se diskovi omasove i padnu cene....u svakom sluchaju sve nas kolekcionare cheka prerezivanje :D

Procice jos neko vreme mada je dobro da su se pojavili kod nas jer iz ranijeg iskustva kada su se pojavili prvi DVDRW uredjaji trebalo je nekih godinu dana da cena sa neki 700-800E padne na 50-60E. Sada jedino sto ostaje je da cekamo.

Vec su se pojavili rezaci po ceni od 350 eura (2x) mislim da je LG...mada i Pioneer najavljuje da ce svojim modelima 2x spustiti cenu na oko 300-350 eura, a vec su u najavi 6x ...Sharp je vec proizveo laser glavu

Gde ima tih rezaca od 350E ako nije tajna?

Nazalost u UK...nadam se da ce uskoro biti i u Srbiji...samo ja cekam da se spusti cena 4x rezaca jer ipak je bitno dali ce se nesto rezati 60 ili 30min (koliko znam ovo je duzina rezanja 25 GB diskova, ispravite me ako gresim 2/4x) neki ljudi imaju filozofiju da je to ustvari 5xDVD rezanih na 8x sa sve stavljanjem u DVD rezac.

Poslednja izmena:
Znaci kod nas su duplo skuplji. Nema sta cekanje je jedina solucija.

Procice jos neko vreme mada je dobro da su se pojavili kod nas jer iz ranijeg iskustva kada su se pojavili prvi DVDRW uredjaji trebalo je nekih godinu dana da cena sa neki 700-800E padne na 50-60E.

Trebalo je 3 godine za dvdrw da sa 500eur padne na 60-ak eur (2000-2003), ali je zato za godinu dana pala sa 500 na 200eur. Verovatno će tako biti i sa BR i HD.

Nazalost u UK...nadam se da ce uskoro biti i u Srbiji...samo ja cekam da se spusti cena 4x rezaca jer ipak je bitno dali ce se nesto rezati 60 ili 30min (koliko znam ovo je duzina rezanja 25 GB diskova, ispravite me ako gresim 2/4x) neki ljudi imaju filozofiju da je to ustvari 5xDVD rezanih na 8x sa sve stavljanjem u DVD rezac.

Verovatno misliš na Pioneerov BDC combo drive za 299$/€, LG nije ni izbacio sporiji drive od 4x (SL). Nema od BD rezača ništa za ~300€ bar još godinu dana, najniža cena je oko 500-600 €. Ovaj LG GBW-H10N u UK košta oko 400-425 funti.

Kupovati bilo koji opticki uredjaj dok mu je cena veca od 100 eur, odnosno cena medija veca od 1 eur, je cist entuzijazam !
Treba sacekati jedno godinu dana, jer ce do tada cena pasti na razuman nivo !

andjelkoyu upravu si 100% ja sam samo bacio pogled kroz prozor auta prema izlogu a tamo BD za 249 funti kad ono Pineer BDC-202...samo je BD citac 5x a napisali ko da je rezac ispao sam ***** sta reklama moze da ucini pogotovo kad je dvosmislena....a LG GBW-H10N kosta 330 - 400 funti provereno u istoj prodavnici zavisi dali je oem....Samo ne znam sto su im brzine rezanja DVD-a tako male 10X
Slazem se sa Bartman-om sve ispid 100 EU je diskutabilno sem ako nisi geek

Dok Kinezi ne naštancuju bar jedno 300-400 miliona BD diskova i/ili HD-DVD cene neće pasti rezačima i dok se diskovi ne prodaju ispod 2-3 eur-a nećemo imati kritičnu masu ljudi koja će to hteti/moći da kupi.

Ja ću svakako sačekati da rezači budu oko 100 evra. Verujem da će samo jedan standard opstati, i to će vrlo verovatno biti bluray.

Ipak je velika cena praznog diska pa cemo bas se nacekati da to zazivi kao dvd.

Da ne pričamo o tome koliko će vremena trebati dok cene multilayer bluray diskova postanu normalne...ako se ikada i pojave, u životu nisam video nekoga da prodaje ni double side dual layer DVD-ove.

Dual-layer BD diskova će svakako biti zato što se predstavljaju paralelno, nije slučaj kao sa DVD±R9 i nebuloznim odnosom cena od 1:10. BDR-50 je ~2x skuplji u odnosu na BDR-25, što znači već je unapred sve predodređeno. Da li će kasnije biti i nešto više od toga (Quad/Six layers) po povoljnoj ceni manjoj od ekvivalentnog harda, to ćemo videti.

hm sva ta trka oko diskova taman smo se navikli na dvd sad dolaze novi i veci i veci.
nekako mi se chini da cu da preskochim ovu generaciju i sachekacu da se pojavi mali R2D2 i lepo kupim njega nek vozi dok traje.

Nazad
Vrh Dno