Šta je novo?

Blokiranje nekih izlaza na ruteru

koda5

Slavan
Učlanjen(a)
11.10.2005
Poena
301
Model je D-link dsl-564T.
Ja bih zeleo da kontrolisem izlaze rutera, da po mojoj zelji na nekih od njih ima vezu a na nekih ne, dali je moguce da se to uradi iz setup rutera, ili postoji neki program koji bi mogao to da ucini?!
Islkjucivanje kabla nije resenje zato sto ne bih zeleo da se zna razlog zasto nema vezu?!?

Thank's MIster_D. Samo bih hteo da pitam jos nesto. Ono sto bih ja hteo je u stvari blokirati izlaz rutera sa kojeg preko switcha su spojena deset kompjutera. Znaci radi se oko IP adrese.Kompjuteri su podeseni da dobijaju IP adrese automatski.
Moram li podesiti njihove adrese manuelno (kako bih znao koje IP adrese blokirati).
Sa drugim recima koju Lan Ip adresu trebam staviti, ili kako i gje je vidjeti(Moram li unositi pojedinacno IP adrese svakog kompjutera?!)

Mislim da moras da stavis static ip svakom klijentu koga hoces da ogranicis. Klijente ubacujes preko Advanced\LAN clients. Racunarima mozes da stavis ip koji god ti odgovara, dok god su u istoj mrezi sa ruterom. Npr. ako je ip rutera 192.168.0.1 racunari mogu biti 192.168.0.2-254 ili slicno...

Nazad
Vrh Dno