Šta je novo?

Blokiranje kompletnog web-a osim jedne adrese

samsung

Slavan
Učlanjen(a)
31.07.2004
Poena
320
Ne znam da li je tema za win, soft, mreze ili net pa slobodno premestite temu na odgovarajuce mesto ukoliko sam pogresio.
Stvar je sledeca :
Na kompu imam jedan nalog kojem hocu da potpuno blokiram pristup web-u osim jednoj adresi.
Primer : Hocu da mi bude dostupan forum.benchmark.rs i ni jedna druga adresa. Svaki search, direktan odlazak na neku adresu, sve drugo osim navedenog primera da bude nedostupno.
Ostali nalozi na kompu moraju imati normalan pristup netu pa bilo kakvo cackanje rutera je neizvodljivo.
Probao sam sa podesavanjem proxy-ja u IE i omogucavanjem samo zeljenje adrese : daje rezultate ali delimicno zato sto se zeljena adresa ne otvara u potpunosti.
Pokusao sam sa dodavanjem stringa u target Chrome-a ali ta metoda uopste ne funkcionise ili ja ne radim nesto kako treba a dobro sam proverio da li sam uradio sve po uputstvu ( string se iskopira u taget polje nakon putanje ka Chrome-u )

Posto je detetov nalog u pitanju, potreban mi je pristup samo Google classroom-u. Uspeo sam donekle da resim problem editovanjem host fajla u kojem sam blokirao drustvene mreze, google, yt i slicnim streaming servisima. Direktno kucanje adrese ili search direktno iz browsera takodje nisu bili u funkciji medjutim dete je uspelo da otvori neke desete sajtove i ako sam mislio da je to nemoguce. Kako, ne znam a i nije ni vazno. Otkrila je rupu u sistemu i sad tu rupu treba zakrpiti.
Da li neko ima resenje?

Mislim da je to teško postići. Ne znam može li nesto na Kaspersky Kids safe...
Najlakše bi bilo ako ima svoj PC, pa se onda blokira u ruteru.

Moraš da imaš pristup i drugim Google servisima poput Drive, Mail, Meet... inače Učionica neće raditi kako treba. Pritom, verovatno će u lekcijama imati i linkove ka drugim stranama.
Mislim da takvu kontrolu nećeš moći uspešno da napraviš za ovaj slučaj.

Citao sam savete i nekako sam se dovijao sa host fajlom ali sam na kraju pronasao i te kako upotrebljivo resenje u vidu Qustodio softvera i to u free verziji pa ako nekom zatreba za neku slicnu situaciju, topla preporuka.

Vrh Dno