Šta je novo?

Blokira mi kompjuter

Stefan1

Čuven
Učlanjen(a)
05.09.2003
Poena
649
Prvo je poceo da blokira pri startovanju IE.
Kasnije kada startujem neki drugi MS program,sve sam mislio da je windows upitanju pa sam ga reinstalirao.

Od pre nekih 10 dana poceo je da mi blokira i kada startujem Pinnacle,a od pre par dana i kada startujem TV tuner.

Problem se uvek isto manifestuje.Jednostavno mi se zamrzne ekran.
I nista nepomaze sem hardverskog restarta.
Imam Win XP SP1 (ali sam ga reinstalirao)
AMD 2000+,2X 256 DDR(samsung i no name),graficka GF4 MX 440.
Deluje mi da je ili problem sa Grafickom ili sa ram memorijom.
Sta mislite vi?

pazi pitam jer je ona zadnja pocela da blokira(pre toga IE,MS programi,Pinnacle...)

Meni je ranije jedna "starija" Pinnacle Tv kartica pravila mnogo problema pod Xp-om ..stvari su se sredile sa novim drajverima i promenom pci slota..

Naravno ne bi skodilo da testiras ram i sve ostalo... primeni sistem eliminacije...

moglo bi da se desi i da je problem zato sto je memorija ostrije setovana u biosu - zato tamo stavi vise intervale (veci brojevi u setovanjima cas.., ras..).

Ne rece koja je ploca. Ako je npr. na bazi VIA chipseta stavi poslednje via4in1 hyperion drajvere (4.51).
Puno se puta na forumu ponavljalo da treba nakon instaliranja sistema, prvo staviti drajvere za plocu, pa za graficku, pa za ostale uredjaje...

a da, nije samo do pregrevanja CPU ?
Probaj da ocistis cooler, promenis pastu, otvori kuciste ako je zatvoreno, ako si o/c CPU svrati na defult ...

Ne gine ti sto neko ovde rece, sistem eliminacije. Znaci jedno po jedno. Mogu ja sad da ti kazem da je mozda u pitanju napajanje tj. pad napona na +5V. To je recimo bilo kod mene prosle godine i odprilike se tako manifestovalo.
Pocupaj sve PCI karte a ostavi samo graficku pa probaj. Nista te ne kosta.
Pozdrav

imam Asus A7V8X
Moracu za sve to malo da se strpim jer sam usred ispitnog roka pa nemam ni minut slobodno(evo ovo sam se konektovao sam oda vidim sta ima novo)

Nazad
Vrh Dno