Šta je novo?

blokira komp

stevans

Slavan
Učlanjen(a)
26.08.2007
Poena
320
Sve je bilo ok sve do juche kada je pochelo da me z**** ,zanchi posle nekog vremena jednostavno zablokira.Ploc.Msi K9Neo;proc amd3200+;grf.7600 gt;2 gb ram.
svi predlozi dobrodoshli .

Malo vise detalja o konfiguraciji. Koja memorija, koji kuler, koje napajanje. Koji windows, imas li zakrpe...

Moze da bude sto stvari. Napisi jesi ubacivao neko parce hardwarea, ili izbcivao, seti se sta si poslednje brisao ili instalirao i naravno OBAVEZNO PREKONTROLISI SVE KABLOVE!!!!!

memorija kingston,culer obichan box,napajanje neko kinesko 450w.Vindovs vista ultimate.Napominjem josh jednom,sve je radilo besprekorno oko 2god.sa vistom.Nisam nishta dodavao skoro.prvo sam pomislio da je matichna jer kad sam pipnuo kuler bio je vruc pa sam ga skinuo podmazo vratio+nabudzio neki kuler nju.Smanjio temperaturu sa 45 na 35,radilo ok 13 sati i opet isto njes...shta dalje

Predpostavljam dva modula po 1GB? Pregledaj dobro sve kablove koji vode do hardova! Mozda si pomerio neki dok si budzio kuler. Ako je sve sa njima u redu istestiraj memorije jednu po jednu pa onda zajedno! Ako i to prodje uzmi od nekoga drugo napajanje i probaj sa tim drugim napajanjem a tvoje probaj kod njega vidi sta se desava. Istestiraj i hard diskove! Jel se cuju,cukaju li? Ako sve ovo prodje testove a problem ostane mislim da je ploca otisla u vecna lovista! Meni je reccimo crkao jedan modul ali je masina bootovala i zakucavala u winu, kada sam pokusao da ukljucim sa tim modulom nije moglo, samo pistanje od ploce, ali ni to nije bio jedini problem , sata kabl sa sistemskog diska je prakticno visio na kontaktima, i na kraju napajanje nije vise imalo snage! I to sve istovremeno. Zato ti kazem polako, pazljivo komponentu po komponentu testiraj, Znaci prvo kablove, pa memorije, pa hardove i na kraju napajanje!

Pazi sad nece ni onaj deo da mi zavrshi kada odbrojava dali hocesh u normal vin ili safe mod pochne da odbrojava i blok na 25 sec....znachi neshto opasno zahebava.Probao hirens boot uchita startujem gold memory dodje do 10% blokada.CVRC shta sad??

Podpitanje u vezi napajanja imam neko kodgenovo 400w ali mu neradi ventilator tj greje se napajanje da promenim samo ventilator i trebalo bi da bude ok jelda?

Podpitanje u vezi napajanja imam neko kodgenovo 400w ali mu neradi ventilator tj greje se napajanje da promenim samo ventilator i trebalo bi da bude ok jelda?

O svasta, pa zasto to nisi odmah rekao. :wall: Pa crklo ti je napajanje, NOVO napajanje ti treba. To je najbitnija komponenta racunara i svakog elektronskog uredjaja!!! Spalice ti ostale komponente ako ga budes jos ukljucivao, najosetljiviji su hard diskovi oni ce prvi da riknu a posle ide redom!:wave:

alo bre majstore u prvom postu sam napisao kinez!Ovo podpitanje je za drugo napajanje koje mislim da stavim umesto kineza koji trenutno stoji u kompu.To sam pitao!

Znachi promenio sam ventilator na napajanju i cvrc opet neradi ali sad smrdi napajanje :D.Tako da cu morati novo napajanje da kupim da probam sa njim.Naravouchenije ne pokushavaj da popravljash napajanje!!!

dobro ajmo dalje promenuo napajanje,kako sada da testiram grafichku karticu?Nemam u everestu temperaturu grafichke kartice,tj.nema kartica senzor.

dobro ajmo dalje promenuo napajanje,kako sada da testiram grafichku karticu?Nemam u everestu temperaturu grafichke kartice,tj.nema kartica senzor.

Pipni kuler na grafickoj, ako mozes da drzis prst neko vreme onda je ok :) A ako ne, lupi par jaja i pravi kajganu :mad: :smoke:

alo bre majstore u prvom postu sam napisao kinez!Ovo podpitanje je za drugo napajanje koje mislim da stavim umesto kineza koji trenutno stoji u kompu.To sam pitao!

Ovaj, majstore nisi reko da ti ne radi ventilator na napajanju.

Poslednja izmena:
Jaoj napajanje kinesko iz prvog posta je ispravno (bilo).Ovo podpitanje je bilo za napajanje koje sam imao (kodgenovo)kojem sam probao zamenio ventilator 12cm ali salaba vajda.Pipao sam kuler na grafichkoj ali on nije pasivan tako da mogu da drzim prst na njoj.Dali postoji neki drugi metod testiranja temperature grafichke osim (prsta).Grafichka je gainwardova 7600 gt.
Hvala

Shta sa riva tunerom objasni malo,daj uputsvo poshto neznam da ga koristim.

samo da vas obavestim da je plocha otishla i da sam pazario j&w integrushu i extra je.... toliko o tome hvala svima koji su mi pomogli:smash:

Nazad
Vrh Dno