Šta je novo?

Blokada!?

bonovak

Čuven
Učlanjen(a)
22.01.2002
Poena
604
Posle nekog vremena rada u XP, jednostavno sve stane, potpuno zablokira. Imam shuttle ae11 ploču sa integrisanom grafičkom i zvučnom, celeron 400MHz, 128mb, 5,1GB quantum. Ne razumem uopšte šta se dešava, prvo nije hteo da završi instalaciju ako je bez modema, i to stane na 2 minuta (finalizing) samo da poludim... e onda kad mu stavim modem, sve odradi ali blokira. Ne postoji baš odredjena radnja koja prouzrokuje to blokiranje, nekad blokira tokom scan diska, nekad dok slušam muziku, dok surfujem i tako.
BTW WINme radi potpuno normalno, tako da mislim da nije do hardwera.
Da li je možda neko imao sličnih problema, i kako ih je otklonio?:(
pozdrav

Da li imaš odgovarajuće drajvere za grafiku i zvuk? Proveri memoriju sa Goldmemory! Da li si nešto overklokovao? Da li si čačkao po BIOS-u?

Do hardware-a je 99%, proveri da nije neki sukob IRQ-ova, proveri da li su ti svi drajveri za winXP, moze da zeza ako mu se podmecu drajveri od win2k.

pa, ja ni jedan driver nisam promenio sve je on to sam instalirao. Nista nije overklokovano... bios nema veze, sigurno zato sto kad stavim na fail safe opet isto... potpuno debilskiii ocu da odlepim... a u reklami pise more reliable!!! kao you won't lose any of your work!! :( a gledao sam i ono system resorse u trenutku blokade, niti procesor niti ram nisu nesto bog zna kako aktivni!!!!

Neka ti to pogleda neko ko se dobro razume. Ovako je teško reći u čemu caka.

instalirao sam i WIN2k sad, i opet isto???!!! Ja stvarno ne znam u chemu je problem!:confused:

Nisi lepo procitao,lepo je covek rekao da je problem u hardveru....nesto tu ne valja.

Dozvolite da se nametnem sa recitacijom

Ako opet vratis neki slabasniji windows...kako se ponasa?
Dobro? Onda ne mora da bude HW u pitanju ...he he
Sinak vidis, rece da imas 128 MB memorije a sa integrisanom grafikom sto znaci da je vise i nemas toliko...he he
Requirements za XP je optimum 128 (kada se preskace citanje READ ME ) (mada oni rekose da je minimum 64 MB ali da nece raditi neki delovi XP-a - ponekad se zapitam gde nalaze takve pisce romana - uzmite auto bez tockova mozete fino da caskate u njemu ispred kuce!??!)
...elem WIN 2000 je jos robustasnij zderac memorije od xp(ovaj je bar optimizuje bolje?!)...
posto win uvek nesto radi u pozadini zato i nema pravila kad ce da se blokira ali ako te to ne zadovolji kao odgovor pazi sad:
posetis svoj motherboard site...(pronadjoh na brzinu pa ne tvrdim ali...)
http://www.shuttle.com.pl/_pages/_start/pomoc/
pa pocnes da mislis ovako:
Testirao sam XP i 2000 na ploci za koju nisam uspeo da vidim drivere za pomenute OS sto znaci treba da mi daju i neki orden za to :) (bez podrske za pomenute OS)
To sto WIN-ovi podizu drivere (prepoznaju cipset itd) nemora da znaci da ce i kompatibilno da rade u sprezi na svakoj ploci...s toga sta reci :(

OK, RAM nije :D stavio sam i 256 i snjim ga opet instalirao na potpuno chist HD i opet identichno! Ako bih sad vratio winme ili 98 radio bi fenomenalno... on i ovde ustvari radi... odradi sve OK nesto sto bih ocekivao da ce da pravi frku on uradi, a npr stane obavezno kad pustim Win media player. Znam! nije ni do graficke ni dozvuchne gasio sam ih iz BIOSA! Takodje sam i flashovao BIOS, uradio clear CMOS sve zivo sto sam znao. Cak sam negde procitao da XP hoce da pravi frku ako je HD formatiran uz pomoc WINME diskete pa sam i to sredio, ja ne znam stvarno vise, jedino da lepo smotam kablove i na djubre.:mad:

A test 3D Mark?Testiraj ga par puta.Ako stane,tj. ne prodje do kraja problem je hardware 100%.Takodje znaj da 3D Mark testovi
ne rade bas najbolje u winXP pa se cesto desava da se sruse
pri najzahtevnijim testovima.Pozdrav!!!(D)

Nee...nikako u kantu...

Ostavis OS koji najmanje pravi problema i bacis se na nesto profitabilnije ....sad kad smo na korak dva do evrope...he he...web design, visual basic i tako nesto lagano :p

provalio sam sta je!!! u BIOS-u postoji opcija "copy video bios to shadow RAM" ili tako nesto. e to kad iskljucim radi fenomenalno!!! :)

hvala svima na trudu
pozdrav:wave;

Cekaj, a sto ne radi kada je ta opcija enablovana

u pravu si, nije do video biosa!

ali npr, sad mi je palo na pamet: ja nemam uzemljenje u tom stekeru na koji mi je ukljuceno kuciste... i sad sam ga stavio na steker sa uzemljenjem, i za sad radi.. :) ne znam da li ima smisla?

Obavezno pogledaj IRQ-ove , da nije vise stvari na istom portu.
Meni se isto to desavalo , pa sam video da mi je na IRQ 12 stavio i modem ,graficku,usb, muzicku ,sve sam ispomerao i sada je ok. To mi se isto desavalo i na XP i na Win2000 , a sada ne .

Nazad
Vrh Dno