Šta je novo?

Blizzard planira novi MMO??!!

Vuk_

Slavan
Učlanjen(a)
01.07.2007
Poena
390
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 5700 X + Antec A400i
Matična ploča
Gigabyte Aorus Elite B550
RAM
2X16 GB Kingston Fury
GPU
Manli GeForce RTX 3070
Storage
2TB Kingston SSD
PSU
Thermaltake Smart SE 730W
Monitor
27' LG IPS 1920X1080
Miš & tastatura
Razer Naga + Sandberg FireStorm
Laptop
Lenovo T460S
Mobilni telefon
Xiaomi Mi 11 T Pro
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Vec duze vreme po forumima se spekulise i nagadja o novom MMO naslovu koji Blizz u tajnosti priprema, a prema mnogim procenama to je trebao da bude WOW2. Posle svakakvih prica i nagadjanja, Blizzardov CEO Mike Morhaime je objavio da Blizzard zaista krece sa developmentom nove MMO igre, medjutim u pitanju nece biti WOW2 ili bilo sta vezano za warcraft lore...

Since the announcement of Blizzard's new MMO a lot of rumours have been surfacing on the internet speculating a sequel to World of Warcraft, only to have these rumours tossed out to the dogs like a piece of old meat. Well now we can safely say that this is indeed all those rumours were, speculation. Blizzard CEO, Mike Morhaime, has not yet confirmed what the new mystery MMO will be, but he did confirm what it will not be. World of Warcraft II.

"So let's just say it's going to be different and it's not going to be a sequel to World of Warcraft. It will be different. We're not trying to replace World of Warcraft with this new MMO. We're trying to create a different massively multiplayer experience, and hopefully World of Warcraft will still be going strong when that one is released."

Dakle, WOW se konacno sprema za zasluzenu penziju, ali ovo otvara milion novih pitanja; od koji je glavno svakako - u kom univerzumu ce biti smesten novi MMO?!... Nekom vec postojecem, ili Blizz planiraju da nas uvedu u jedan potpuno nov svet?! Generalno gledajuci Blizzovu politiku razrade igara; skoro sam siguran da je u pitanju Starcraft MMO, i da ce biti izbacen na trziste neposredno polse zadnje ekspanzije za SC2. Kad pogledam; nesto slicno su uradili i sa warcraftom; prakticno godinu i po dana posle izdavanja Frozen Throna, WoW je ugledao svetlost dana a najavljen je jos dosta ranije.... Imam utisak da se Blizzov strategy team posle SC2 prebacuje natrag na warcraft lore i da krece u dugi development Warcrafta IV, koji verovatno necemo docekati pre 2015-2016. god... Opet, sve ovo su samo neka moja razmisljanja, a sta ce Blizz zaista uraditi, ostaje da se vidi...

Poslednja izmena:
verovatno si potpuno u pravu shto se svega tiche, stvarno zvuchi blizu istini. moje mishljenje je da nije bilo wow-a da bi wc4 mozhda vetj peglali a ako ne da bi izashao u narednih godinu-dve sigurno.

Je l oni nemaju ljudstva pa ne mogu 2 igre paralelno da prave? Pošto Warcraft i World of Warcraft imaju zajedničko samo jedan deo imena i tu sličnosti prestaju. Pre će biti da WC4 nije toliko interesantan. RTS se igrao i odigrao u 20. veku, nema tu više skoro uopšte svežih ideja... MMORPG je više za 21. vek i baš mislim da u tome leži razlog zašto su nezainteresovani za WC4...

ne znam,ali ako 99% fanova warcrafta ceka wc4 ja stvarno ne vidim tu 'nezainteresovanost' za rts

^ Da, WC fanovi je cekaju (cekamo :)), ali uvek je vise onih koji bi da da se mlate sa illidanom. :D

Bolje da ne bude u SC svetu, vec totalno nova igra. S obzirom da je imaju najbolji MMO trenutno i cinjenica da je u pitanju Blizz, igra ima da sabija. :)

Poslednja izmena:
Da, ali kao sto znate, blizzard je poznat po "Brzini" pravljenja, te cemo se mi nacekati, do tad ljudi ce pikati Wrath of lich king, i ubijati arthasa , hehe :)

Ma nema veze koliko cemo da cekamo kad ce igra da razbija. Blizzard ne moze da omane zato i prave igre toliko dugo jer je peglaju do savrsenstva.

Je l oni nemaju ljudstva pa ne mogu 2 igre paralelno da prave? Pošto Warcraft i World of Warcraft imaju zajedničko samo jedan deo imena i tu sličnosti prestaju. Pre će biti da WC4 nije toliko interesantan. RTS se igrao i odigrao u 20. veku, nema tu više skoro uopšte svežih ideja... MMORPG je više za 21. vek i baš mislim da u tome leži razlog zašto su nezainteresovani za WC4...

Blizzard zaposljavaju oko 2700 ljudi sto nije malo, ali opet ne moze da se poredi sa EA-ovih 8000... Poenta nije u brzini razrade, ili u paralelnom developingu igara, vec u kvalitetu krajnjeg rezultata. I to je upravo razlog zbog kojeg su sve Blizzove igre bile fantasticne, a EA iz godine u godinu pravi sve vece trasheve. ;)

WC4 se nestrpljivo ocekuje od 90% Blizz fanova vec godinama, tako da prica o penzionisanju RTS-a bas i ne stoji.... Pogledaj samo ocene RA3-ojke. Ono sto stoji je cinjenica da prestareli engine WoW-a kao i odsustvo bilo kakvog storylina da upotpuni zaista neverovatno zanimljiv Warcraft lore, moze da rezultira u laganom ali sigurnom padu broja korisnika. Ljudi jednostavno hoce nesto novo, nesto modernije... Blizz su toga svesni i bas zato je doneta ovakva odluka. Nekako mi je logicno da SC univerzum progleda u MMO varijanti, a da se Warcraft vrati u RTS vode, popuni neke rupe u storyline-u i isprica jos jednu epsku skasku, sto ogroman broj fanova nestrpljivo ocekuje. :wave:

Blizzard je jedna od onih koji ne napustaju svoje stare naslove tako da ce i warcraft 4 sigurno izaci kad tad

Blizzard zaposljavaju oko 2700 ljudi sto nije malo, ali opet ne moze da se poredi sa EA-ovih 8000... Poenta nije u brzini razrade, ili u paralelnom developingu igara, vec u kvalitetu krajnjeg rezultata. I to je upravo razlog zbog kojeg su sve Blizzove igre bile fantasticne, a EA iz godine u godinu pravi sve vece trasheve. ;)
Je l to razlog da se neka igra pravi 8 godina? Kao što je gore napisano do 2016.

WC4 se nestrpljivo ocekuje od 90% Blizz fanova vec godinama, tako da prica o penzionisanju RTS-a bas i ne stoji.... Pogledaj samo ocene RA3-ojke.
Ovo i dalje nije dokaz da RTS žanr može da donese nešto dramatično novo. Može da se napravi odlična igra, svakako, ali ne nešto što do sada nismo videli.

Baš sam zato napisao da je WC igra za 20, a WoW za 21. vek. Ne igra se MMORPG WoW zbog RPG, nego zbog MMO :)... Shvataš. To je tad bila nova ideja. Sada opet treba nova ideja. Prosto kažem da RTS kao žanr ne može da donese nešto novo zbog čega bi pali u nesvest od oduševljenja... A to je Blizzard dobro znao da uradi...

WoW se pre svega igrao tako sto su se warcrafta fanovi odazvali,ne zbog toga sto je bio nesto novo...u sustini je war isto njesra kao i ostali mmo samo sto je u warcraft univerzumu :)
ja i ne vidim da je warcraft3 ostao zaglavljen u 20. veku,nekako mi se cini da se igra istim tempom kao i pre 6 god,a to bas i ne izgleda kao da ljudima treba nesto novo...Samo neka oni ukombinuju war3 sa novim engineom i bice super

Ama ljudi, dokle ćete masovnost nečega da vezujete sa kvalitetom i inovativnošću :)...

Nije Yugo najbolji auto, bez obzira što ga svi voze.

Ja ne kažem da je WC3 Yugo, daleko od toga, verovatno jedan od najboljih RTS i dalje, ali je recite neke ideje po čemu će WC4 biti nešto senzacionalno revolucionarno... To je suština "problema"... ako hoćeš nešto novo da ponudiš, RTS je loša alatka za to :).

Mislim da je nastavak price o war univerzumu vise nego revolucionarno :D

Ama ljudi, dokle ćete masovnost nečega da vezujete sa kvalitetom i inovativnošću :)...

Nije Yugo najbolji auto, bez obzira što ga svi voze.

Ja ne kažem da je WC3 Yugo, daleko od toga, verovatno jedan od najboljih RTS i dalje, ali je recite neke ideje po čemu će WC4 biti nešto senzacionalno revolucionarno... To je suština "problema"... ako hoćeš nešto novo da ponudiš, RTS je loša alatka za to :).

Bane, niti je Warcraft I bio prvi RTS, nit' je WoW bio prvi MMO, dakle, generalno gledajuci, Blizz nikad nije izmislio nesto "revolucionarno" novo... Storyline, gameplay, takticka rasporedjenost razlicitih jedinica/heroja, zvuk, grafika, glasovna gluma - to su glavne osobine svake Blizzove igre i u tome je car i lepota svakog njihovog proizvoda - sto uspevaju da nam u jednom paketu spreme sve ono sto smatramo kvalitetnim i sto i ocekujemo od njih... Cinjenica da im razvijanje jedne igre traje dugi niz godina, ali ako smo na kraju pocasceni sa remek delom epskih proporcija, sa Blizzovim neponovljivim smekom, onda zaista vredi cekati... ;)

I dalje sam pomalo skeptican oko nekih njihovih odluka vezanih za SC2, kao i sto sam poprilicno zgadjen njihovom zavisnoscu novcem i spremnoscu da muzu WoW dok se ne raspadne (bukvalno), ali stoji cinjenica, koju niko ne moze da opovrgne, a to je da nijedna gaming kompanija ne ulaze toliko truda, sredstava i "duse" u svoje produkte... Zar SC1 nije klasican primer remek dela?... ;)

Rezime: Nintendo Wii, koji je zaista uneo nesto potpuno novo u svet gaminga sa svojim wii-moteom i simpaticnim interaktivnim igrama, ne moze da proda ukupno igara godisnje, koliko Blizz proda samo WoW kopija... A wow je, slozicete se, vec ispusena lula... :)

Pogrešan primer za Wii se zaista malo igara prodaje. Prodaje se samo mnogo konzola. Ali da ne širimo temu, slažem se za ostalo :)...

Diablo MMO pre nego Starcraft...osim ako ne izmisle nesto potpuno novo...

inace, za WoW je planirana bar jos jedna ekspanzija nakon Lich king-a, a sledece godine izlazi i film...tako da mozemo ocekivati da bar jos 3-4 godine WoW bude bez konkurencije ...a WoW verovatno za nekih 7-8 godina ugleda svetlost dana ,)

e da,sto se tice filma planiraju ga vec 2 godine....ali kada sam cuo da je moguce da ce Chuck Norris imati jednu od uloga o'ladio sam se

Blizzard ima tri studija. U isto vreme su radjeni SC2, Diablo3 i WotLK. Sada ce studio koji je radio WotLK verovatno preuzeti taj novi mmo projekat.
Sto se tice igranja, odigravanja i nezainteresovanosti...mmorpg postoji od pocetka '90ih, a u sadasnjem stanju stagnira zadnjih jedno 5 godina, bas kao i rts, a primetio bih bas kao i svi ostali zanrovi. Naravno bolju grafiku/fiziku/zvuk ne racunam u evoluciju zanra. Vec dugo ni u jednom zanru nismo imali "sveze ideje" a obzirom da to ocigledno nije dovoljno profitabilno tesko da cemo ih vise i imati.
I na kraju samo da se slozim da wc4 trenutno verovatno zaista nije interesantan blizzardu sa finansijske tacke posto nemaju potrebe da prave konkurenciju sami sebi.

Koji je treci studio?

Ja znam za glavni u Irvine, CA i za Blizzard North koji je isto negde u CA.

Nazad
Vrh Dno