Šta je novo?

Blizina zvucnika led tv-u

Kadi

Cenjen
Učlanjen(a)
23.04.2013
Poena
180
Novi sam na forumu pa mi oprostite ako se o ovome pisalo,nisam uspeo pronaci,imam led tv lg i skoro sam uzeo av resiver,trenutno koristim neke zvucnike od ranijih komponenti al nameravam da uzme bolji 5.0 ili 5.1 sistem zvucnika, e sad me interesuje dali ce frontalni zvucnici smetati led tv-u ako su suvise blizu?konkretno,kod mene je takav raspored da fakticki moraju stojati do tv-a,na oko 5 do 10 cm sa obe strane,napominjem da pise za ove zvucnike kojee nameravam uzeti da su magnetno zasticeni ali ipak isto pise i napomena da ako se pojavi distorzija boja ugasiti tv na pola sata i upaliti,ako se to ponovo pojavi da treba udaljiti zvucnike,da li su mislili na crt tv-e ili i na lcd i led neznam,svaki odgovor je dobrodosao,hvala

Samo crt tv pati od blizine zvucnika, zbog katodne cevi.

znaci da mogu postavit podnostojece pored led tv?bez neke bojazni da rikne ekran ili tako nesto?

znaci da mogu postavit podnostojece pored led tv?bez neke bojazni da rikne ekran ili tako nesto?

Mozes sto se tice tv ali sto se tice zvuka ne bi trebalo. Zvucnici imaju neka pravila gde ih i kako postaviti da bi dobio optimalni zvuk a, narocito podne, nikako blizu jedan drugom.

ma sta znam,nisam sad neki audiofil veliki,pa se ne razumem u to puno,samo sam to cuo da mogu smetati ekranu,a bice udaljeni oko 1m ili malo vise posto je ekran 37 incha,jos nisam to uzeo,pa cu razmislit,u svakom slucaju hvala na odgovorima,barem sam tu dilemu resio

Nazad
Vrh Dno