Šta je novo?

Blender ludi u svim verzijama plasme koju imam

• Začetnik teme Deleted member 9456
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 9456

Guest
Blender treperi, gubi delove u svim verzijama plasma 5.6.5 i 5.8.1 . Probao vise verzija Blendera, vise verzija kernela, nigde ne radi ok.

Probao na Tumbleweed-u, Plasma 5.8. Doduše sa LiveUSB-a i u VBox-u. Radi bez problema
Ne znam zbog cega zeza, u Neonu plasma 5.8.2 Blendr je ok, Kubuntu 16.04 i Mint KDE 18 plasma 5.6.5 tu bas ludi, mozda je do plasme a sad
treba docekati da se ovi smuluju i urade update plasme sa 5.6.5 na neku vecu verziju

Ја сам имао проблеме са треперењем неких прозора на плазми, решавао сам или променом Compositor Settings for Desktop Effects на нешто друго или релоговањем. Углавном би се оправило за неко време па после опет. Није дуго трајало, оправили су, мада нисам сигуран да то важи и за остале са старијим плазмама, ово је било на Арчију.
Сада експериментишем са другим компом, стара Ати картица се не показује баш најбоље а успут и хард помало брљави. Ипак, очекивано од њега пошто сам га добио као шкарт од другара који је чистио сервис. ;)

Ја сам имао проблеме са треперењем неких прозора на плазми, решавао сам или променом Compositor Settings for Desktop Effects на нешто друго или релоговањем. Углавном би се оправило за неко време па после опет. Није дуго трајало, оправили су, мада нисам сигуран да то важи и за остале са старијим плазмама, ово је било на Арчију.
Сада експериментишем са другим компом, стара Ати картица се не показује баш најбоље а успут и хард помало брљави. Ипак, очекивано од њега пошто сам га добио као шкарт од другара који је чистио сервис. ;)
Samo mi Blender ludi, svi ostali rade ok. U Majaru i Neonu je ok ali Kubuntu i Mint tu bas ludi, probao sam i PPA sve isto. Mislim da je do plasme a kad ce da nadograde plasmu u Kubuntu i Minti ko zna, ne zuri im se a mozda i nemaju nameru, nadogradili su je u 16.10 a i kernel, ne zelim da stavljam te prolazne verzije i savkih 9 meseci da nadogradjujem sa ishodom koji je neizvesan.

Vrh Dno