Šta je novo?

BlackTrack 4 instalacija na HD/VM

Masinist

Slavan
Učlanjen(a)
14.06.2006
Poena
345
Zdravo !
da npomenem da prvi put koristi linux.
Hteo sam da instaliram ovaj sistem.
Na ovom sajtu ima detaljno video uputstvo kako se to radi:
http://www.offensive-security.com/v...-training-video/up-and-running-backtrack.html
Nekako sam I uspeo da pokrenem instalaciju preko Sun VirtualBox-a 3.0.8,
Medjutim zapnem na
Fixing Splash and Initrd
na 34 sekundi ! (pricam o video uputstvu sa linka)
Neznam ni zasto stavi kursor na “vga=0x317” a kamoli sta tada ukuca , tj. Pritisne na tastaturi !
Probao sam sa CtrlO (F3) ali onda posle toga meni ispise da je Wrajtovao a nemu da je procitao (Read 144 lines) I postavi mu malo odvojeno ovakav tekst:
root@backtrack:/home/muts#
I ondak on ispise REBOOT I ide dalje…
STA kada stavim kursor na 0 treba da stisnem ?
Hvala !
PS. Slike cu okaciti u krajnjoj nuzdi.

Zdravo !
da npomenem da prvi put koristi linux.
Hteo sam da instaliram ovaj sistem.
Na ovom sajtu ima detaljno video uputstvo kako se to radi:
http://www.offensive-security.com/v...-training-video/up-and-running-backtrack.html
Nekako sam I uspeo da pokrenem instalaciju preko Sun VirtualBox-a 3.0.8,
Medjutim zapnem na
Fixing Splash and Initrd
na 34 sekundi ! (pricam o video uputstvu sa linka)
Neznam ni zasto stavi kursor na “vga=0x317” a kamoli sta tada ukuca , tj. Pritisne na tastaturi !
Probao sam sa CtrlO (F3) ali onda posle toga meni ispise da je Wrajtovao a nemu da je procitao (Read 144 lines) I postavi mu malo odvojeno ovakav tekst:
I ondak on ispise REBOOT I ide dalje…
STA kada stavim kursor na 0 treba da stisnem ?
Hvala !
PS. Slike cu okaciti u krajnjoj nuzdi.

Pa kad kažeš da prvi put koristiš linux zašto ne počneš sa nečim jednostavnijim, na primer Ubuntu, Mint, OPENsuse... taj BlackTrack je koliko sam upućen namjenjen raznim hakerima, i dosta se radi preko terminala što za početnika i nije najsretnije riješenje, a osim toga mali je procenat njegovih korisnika pa ćeš se načekati da ti se javi nek njegov napredniji korisnik...

taj isti blacktrack je ustvari debian sa gomilom alata koje mozes i sam da instaliras :) ... a i da bi hakovao nekog sigurno neces sa nekim blacktrackom koji ima zeleni terminal i izgleda "hakerski" ... nego lepo sedi i uci osnovne komande.

Cisto da se ne pravi zabuna, nije b(L)acktrack vec backtrack..

backtrack ... :) ...na to sam mislio :) ta distribucija je shatro hakerska.

Da u pravu ste sa svim navedenim, meni je bio MRAK kad sam kucao jer sam isao u snove...
;-)
ALI , niko ne odgovori na pitanje ?!?
Okacicu par slika...

Nazalost i ja sam u linux vodama samo pocetnik i ne mogu da ti dam neko konkretno resenje problema. Ipak, mogu da ti dam jedan mali savet. Backtrack nije za nekoga ko pocinje rad u linuxu. Ako hoces malo da se zanimas i da se igras sa pen testingom onda mozes ali za neki ozbiljniji rad mnogo bolje bi bilo da pocnes sa nekim drugim sistemom kao sto je slackware, na kome je BT i nastao..Poz

sto jednostavno ne probas neku proverenu distribuciju linuxa ? .. npr ubuntu koji je user friendly totalno ?

To je Linux a sad da l je baziran na Ubuntu 1:1.10.2-1ubuntu7 ili mu je to samo pokretac (boot-er), ne znam.
Ubacim ga u VirtualBox (ili prilikom boot-ovanja mog kompa da ga stavim na particiju,isti je postupak) kao LiveCD pa ondak
-clear
-startx
on podigne sistem pa odem na Shell-Konsole
-ubiquity
onda pokrene instalaciju i ja unesem podatke o gradu, sifri, imenu racunara i gde ce se instalirati, on se instalira i zahteva reset. To uradim, podigne se ono za sifru, ulogujem se pa
-clear
-sudo su
Kreiram root password i on kaze da je uspesno to uradjeno, onda ispisem
-fix-splash
Pita me da li da ili ne, ja izaberem y i onda izadje
ja ukucam
-nano /boot/grub/menu.lst
I on onda otvori poprilicno teksta i pise
Read 144 lines
Ja izlistam do kraja i tamo gde mi pise za graficku
vga=0x317 stavim kursor na 0, kao sto oni stave u video uputstvu i neznam sta da pritisnem da mi se opet pojavi (malo vertikalno odvojeno od kraja tog teksta-7-8 redova)
pa tu treba da ukucam
-reboot

Eto to me muci !
A hteo bi da malo cackam sa cimerom, bas me zanima kako to radi i da l radi posto sam skeptican...
Pozz

To je linux koji je generalno namenjen za testiranje sigurnosti mreze ili sl.
A sto se tice pitanja na cemu je baziran, baziran je na Slackweru (pise i na sajtu).

Ne vidim razlog zasto bi ga instalirao, koristi ga kao live disk, ako ti treba za to za sta sluzi, a ako hoces da koristis linux instaliraj neku drugu distribuciju koja je namenjena za desktop...

BackTrack 4 je baziran na Slackweru, dok je verzija 3 bazirana na debijanu, odnosno na live cd-u Knoppix-u, moja preporuka ti je da koristis verziju 3 dok ne izadje 4 final
BackTrack ima dosta programa na jednom mestu za testiranje mreze, svi ti programi mogu da se nadju posebno i instaliraju na bilo koji drugi linux, samo sto se oni trude da to sve radi savrseno na jednoj distribuciji ...

I on onda otvori poprilicno teksta i pise
Read 144 lines
Ja izlistam do kraja i tamo gde mi pise za graficku
vga=0x317 stavim kursor na 0, kao sto oni stave u video uputstvu i neznam sta da pritisnem da mi se opet pojavi (malo vertikalno odvojeno od kraja tog teksta-7-8 redova)
pa tu treba da ukucam
-reboot

U cemu je problem? Fajl editujes u ekranskom editoru, ne koristi se vim ili emacs pa da moras da znas 5-6 shortcutova za najobicnije editovanje jednog slova :)
Lepo dovedi kurzor tamo gde treba koristeci 'strelice' iliti kurzorske tastere, napravi izmene koje su potrebne (kao u video uputstvu), snimi fajl sa ctrl+x.
Ako linije pocnu da se 'lome' ili nestaju sa ekrana, ne sekiraj se mnogo, samo ti doteraj kurzor tamo gde treba, napravi promene i snimi fajl.

A ljudi te lepo savetuju - bolje uzmi normalnu linux distribuciju pa instaliraj 'haxor' zezalice sam, naucices 10x vise. Plus i tamo postoje zeleni matrix ekrani za ostavljanje utiska :)

ps. verzija iz video uputstva je bazirana na debianu ili debianovom derivatu, a koliko vidim na njihovom sajtu verzija 4 je debian based.

Poslednja izmena:
jeste verzija 3 je slack a sad su presli na debijan u verziji 4,
ako ti treba instalirana verzija imas BACKTRACK3 VMWare verziju, radi fino
da bi fino iskoristio BackTrack treba malo linux znanja

Hvala salac za odgovor i ostalima na savetima.
Sticajem okolnosti to sam tako i uradio sa CtrlX (prvi i drugi put nije htelo jer sam verovatno nesto izmenio u linijama teksta)
sada sam opet "zapeo" kad u nastavku ukucam
-reboot
i dodje do upisivanja login: root
koju sifru unosim : onu sto sam uneo da bude ili toor ,skoro sam siguran da je u pitanju root i toor, posto njemu ispise:
BackTrack 4 (pwnsauce) Security Auditing
a meni:
BackTrack 4 (pwnsauce) Security nesto drugo
i ondak:
-clear
-startx
on podigne sistem pa odem na Shell-Konsole i ispise: root@backtrack:~#
-dhclient eth0
-clear
-sshd-generate
-clear
- /etc/inid.d/ssh start
- netstat -antp |grep 22
(verovatno ovo grep 22 znaci polozaj u kompu i vrstu wireles kartice, ali verovatno gresim)
-clear
- /etc/inid.d/wicd start
pa odem na kurz(s)orom na Internet-Wicd internet menager i pokrenem ga
MEDJUTIM kao sto njemu mreza normalno sljaka, kod mene je ugasena, nema informacija o wireles mrezama...
Sta da radim ?
Kako da u VM ubacim wireles karticu ?
Ima li neko objasnjenje na srpsko (ili engleskom, al korak-po-korak) za slicnu verziju Linux-a pa da probam sam da skapiram ?

Probao sam i Backtrack3 sa USB-a , ali se nisam nesto snasao, pa reko d probam sa ovim...
Pozz za mr008, dobro sljaka !

Poslednja izmena:
Pa naravno da nemas wireless interfejs ako koristis virtuelnu masinu. Umesto toga imas emulaciju klasicne mrezne karte, koja se grubo receno 'preslikava' na pravi NIC racunara gde su startvao VM (bilo na wireless, bilo na ethernet NIC).

Nazad
Vrh Dno