Šta je novo?

Black Prophecy

Geble

Slavan
Učlanjen(a)
13.09.2006
Poena
360
MMO u fazonu Freelancera.

Black Prophecy

Prijava za betu

5162e1987a.jpg

Black Prophecy is a fast-paced 3D real-time combat space MMO with state of the art visuals. Both the Player-versus-Players combat and an exciting storyline in a rich universe are important aspects of the game.

Trailer:

[YOUTUBE]<object width="640" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/NYwjCnn1PGs&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/NYwjCnn1PGs&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object>[/YOUTUBE]

Gameplay: Osnove

Screenshots:

bp_screenshot_001.jpg

3.jpg

debut_screen_003.jpg

black-prophecy-1.jpg

1.jpg

debut_screen_004%20Black%20Prophecy.jpg

Poslednja izmena:
Bah mrzim MMO-ove,tako da ,mislim da cu da preskocim.

joj ovaj trejler je toliko smešan, bilo me sramota slušati lika koliko se uživeo :D

Zaboravih ovo da dodam u prvom postu.

We’re pleased to be able to offer Black Prophecy on a “Free to Play” basis. Further details will be provided closer to the time of release.

Ovo 'malo' poceca na Freelancer. Nakon sto sam video screenove mislio sam da ce liciti na EVE...

jako lepo izgleda

gameplay trejler pokazuje mnogo

ne znam da li da zalim sto je mmo ili ne, jer su zaista koncipirali igru tacno onako kako sam mastao pre nekih 10ak godina :)

zasto onda da zalim? jer nemam vremena za mmo naslove :|

prelepo i puno potencijala, ali s obzirom da rade rusi nista nije sigurno i dalje :)

Ne mozes igrati mmo iz kafica na laptopu :)

gameplay trejler pokazuje mnogo

ne znam da li da zalim sto je mmo ili ne, jer su zaista koncipirali igru tacno onako kako sam mastao pre nekih 10ak godina :)

zasto onda da zalim? jer nemam vremena za mmo naslove :|

prelepo i puno potencijala, ali s obzirom da rade rusi nista nije sigurno i dalje :)

Zamišljao sam i ja igru poput Mortal Online, štaviše na trejleru to sve dobro izgleda ali sam onda probao Open Betu...

Zamišljao sam i ja igru poput Mortal Online, štaviše na trejleru to sve dobro izgleda ali sam onda probao Open Betu...

I, sta bi posle? :D
Probao sam da se registrujem, ali je sajt trokirao iako sam unosio ispravne podatke, pa sam se iznervirao i odustao. Bolje sto nisam?
I meni je na traileru izgledalo vrh

Pa bi igra, u svom neispoliranom sjaju (namerno sam se ovako izrazio). Ideja je sjajna na papiru, nešto lošija u trejleru a poprilično poražavajuća uživo. Fallen Earth je bio dovršeniji kada sam ga prvi put probao. Drugi problem jeste što se igra zasniva na igračima što u prevodu znači da je u pitanju hardcore MMO koji zahteva previše vremena. U ovom životnom dobu bih se pre bacio na kreiranje jedne takve igre nego što bi je igrao.

A što se tiče Black Prophecy-ja, mogu reći da deluje super. Čak šta više voleo bih na vidim Star Wars igru na ovu foru. Evo jedan stariji gameplay video:

[YOUTUBE]0y6bFJxdVZk[/YOUTUBE]

E3 Trailer:

[YOUTUBE]<object width="640" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/kcBTRJK_2y8&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/kcBTRJK_2y8&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object>[/YOUTUBE]

Igra deluje vrlo primamljivo. Mada, i do sada je bilo, doduše malo, freelancer klonova, ali opet nijedan od njih se po atmosferi ne može porediti sa originalom. Svejedno, zaintrigiran sam :)

Black Prophecy Clan System Details Revealed

Today gamigo and developer Reakktor Media will introduce an additional feature of the action-packed space MMOG, Black Prophecy: its clan system. Clans play a large role in Black Prophecy. Clan leaders can assign members of the clan to certain ranks and thus also give them different powers. Clans can be recognized easily by their own customized clan symbol, specially designed by the clan using the graphics and color schemes provided by the logo editor.

Faction rankings
Faction rankings are calculated based on the number of clan missions completed and a number of other parameters. Once the clan has reached a certain ranking and fulfilled other criteria (resources, number of members, etc.), it can request its own sector in which it can build a clan station.

Clan stations
Countless modifications morph stations into gigantic complexes. Up to 16 modules such as hangars, trading posts and living quarters can be attached. The appearance and structure of the clan station will change based on the type of modules attached.

The clan can decide whether or not it wants to allow other players from the same faction to access their facilities. Only stations that are open to other pilots will be visible on the starmap.

Expanding the clan station
The heart of a space station is its command module. In its most basic state it can house ten clan members, supply basic power to the station and has small storage spaces and a station module dealer. The clan station gains more features by adding new modules. In order to expand its station, the clan needs to have enough resources and upgrade modules, which can be acquired by completing special clan missions. With each increase in level, the station's energy consumption also increases. One thing players should bear in mind is that modules can only be upgraded if there is an adequate supply of energy. Solar cell modules can remedy energy shortages.

Modules and their features
Depots offer space for resources and clan members' items. With each expansion, storage space increases - this allows clans to adapt their storage space to their needs. By opening a trading post, clan members and visitors will have access to the entire faction-wide range of products. Clans can create, modify and improve items in the workshop. The workshop's expansion level determines the maximum level of the modifications that can be made to weapons or ship parts. Players assemble their ships out of their newly-created parts in their hangar.

Clans gain access to special clan missions by building a faction agency. With each expansion the clan mission level also increases.

neki info kako doci do bete, da li je skoro u planu open beta?

do bete samo sa srecom :)

jedan moj prijatelj je dobio poziv za closed beta .... a ja sam mu oteo nalog :)

Igra nije losa ... ali ....

Misije su za sad ocajno dosadne i sve na isti sablon ....

Igra je po meni previse laka :)

Kretanje kroz svemir je totalno cudno kao kroz vodu .... da ne pricam da kao i u ostalim igrama nema uopste dodirnih tacaka sa simulacijom leta kroz svemir.

Jos je puna bagova :)

I to je to :) ne igram je vec neko vreme logovacu se ovih dana da vidim jel su nesto menjali :)

Ko je voleo freelancer ovo stvarno moze da mu bude zanmljivo ..... ako predje preko letenja koje je "kao kroz vodu" :)

Fantastična igra! Lvl4 sam, čudi me što će ovo biti f4p kada bi mogli milione da zarade... Grafika je fantastična, možda par animacija nisu oke ali sve ukupno je fantastično odrađeno

Danas je igra i zvanicno krenula u Evropi na dva servera. Svi likovi iz bete su obrisani, a bas sam sinoc nabio lvl15 i super oruzje. :(

pf, moram novi klijent da skidam?

Meni je samo patch-ovalo betu prilikom pokretanja tako da ne bi trebalo.

Jel' ima neko problema sa logovanjem?Ja nema sanse da se ulogujem!

Meni sve najnormalije, mada je UK server danas popodne bio oboren zbog patcha. Da li si mozda probao da napravis novi nalog na sajtu.

Poslednja izmena:
Meni sve najnormalije, mada je UK server danas popodne bio oboren zbog patcha. Da li si mozda probao da napravis novi nalog na sajtu.
Ovo mi je prvi put da igram,pre nego sto sam skinuo Client morao sam da napravim account i sa tim accountom sam pokusao da udjem u igru,ali nesto nece !Probacu sutra opet!!

Ko smo gde smo sta smo, skidam klijent pa cu od sutra verovatno moci da igram... Dakle jel ima server gde se okupljamo, klan, guild, stanica, rasa?????

@bro82:
Koliko sam video nekima zeza crni ekran prilikom logovanja, pa je moguce da ti nece uopste raditi.

Imaju dva servera, jedan UK a drugi u Nemackoj, ja sam na onom u UK mada moze da se ima po vise likova tako da nije problem igrati na oba servera.
Krece se kao Sapient (obicni ljudi) i prvo mora da se prodje deo kampanje u Spire stanici koji se racuna kao newb deo cisto za upoznavanje sa igrom. Posle nekoliko misija u kampanji (uglavnom su tada igraci 8-9 nivo) igra zapravo krece kada se bira jedna od dve rase Tyi (kiberneticki poboljsani ljudi) ili Gendines (geneticki poboljsani ljudi), ja sam u beti birao Tyi.

Sto se tice igranja, dobra stvar za one koji ne vole MMO je da bukvalno moze da se igra kao freelacner jer su misije u kampanji solo. Isto kao i tamo postoje i one genericke misije za budzenje xp-a tipa idi tamo i pocisti ove. Pored solo igranja, ove genericke je moguce igrati i u timu ili u klanu, a klanovi imaju mogucnost da prave svoje baze. Isto postoji i PvP, ali sam u beti igrao samo u timu coop PvE sa jednim ortakom posto me PvP i nije zanimao.

Za neke preporuke sto se tice samog igranja, posto je pretposlednji patch dosta otezao igru (pocetni Spire je i dalje ok, ali posle mora da se pazi na tezinu misija). Imaju 3 grupe oruzja: energy (npr. imaju neka samo za ogromni dmg za stit), explosives (zaobilaze stit) i mechanical (prave veliki dmg hull-u). U sustini mislim da je bolje specijalizovati se samo za jednu grupu nego deliti skill poene na sve 3 grupe a imati slabija, ili eventualno odabrati do dve grupe oruzja.

Sada treba da se gleda na nekoliko stvari jer sam na tezim misijama umeo lako da zaginem od AI-a sa svega 2-3 pogotka kada bi mu oruzja bukvalno prosla kroz stit. Kada se uzima stit bitno je i gledati "shield density" jer to odredjuje koliko ce lako da prodju kroz stit (na startu je ispod 10, kada sam bio lvl 15 imao sam preko 25). Hull strength se gleda kroz durability (postoji za kokpit, motore i krila), pa je pozeljno i da to bude visoko u slicaju da prodju stit. Svaki deo ima masu, a za kokpit i motore takodje postoji i Thrust, Speed i Mobility.

Za levelovanje, pretposlednjim patch-om je uvedeno da Ship poeni (inace kokpit spada pod ovo) odredjuju koliko moze poena da se dodeli drugim komponentama, npr. ako Ship ima 5 poena, svi ostali delovi mogu imati do 5.

Kampanja na pocetku jeste smor, ali kako je odmicala misije su bile zanimljivije, mada se i tu nadje pokoja dosadna.

Od kontrola znacajno je i "V" (trece lice, kokpit, prvo lice), ALT (skida neke podatke sa HUD-a), Ctrl+F9 (pokazuje framerate), F5 i F6 (repair drones MK1 i MK2).

Jos jedna korisna stvar je Premium shop gde se loguje sa game nick-om i lozinkim. U beti se svaki dan dobijalo po 2000 poena za kupovinu stvari (boja, neki dodaci i slicne gluposti); a ono sto sam preporucujem da se uzme je XP Boost (traje 1 sat i povecava dobijanja XP-a za 50%) kao i Character Card (+15% za dobijanje XP-a i povecavanje koncentracije, +5% za ubijanje; ima za 7, 14 i 30 dana).

Ako se zagine isto nije problem, jer se samo dobija hendikep (skida 15% za stit, hull itd) na 4 minuta.

Poslednja izmena:
Hvala Geble! Upravo skidam poslednji fajl client-a, pa se nadam da cu naci malo vremena da probam ovo vodeci se tvojim savetima. :)

Ima sigurno jos nekoliko stvari, ali ne mogu ovako svega da se setim, ako nesto zatreba samo pitajte.

U beti je prva misija kada se stigne u Spire (Outer Nimbus) bila zabagovana pa se koristio workaround da se odradi par drugih misija koje vam daju u Spire-u da bi se otkljucalo dalje. "Space" je toggle mouse view i pristup menijima, a kada ste u nekom delu sa "U" otvarate sta je sve u blizini, pa npr. za stanicu ima Contact (ovde se obracate likovima za dobijanje misija iz kampanje) i Dock (odavde je isto kao u Freelanceru, izbor generickih misija, shop itd.).

Poslednja izmena:
Outer Nimbus je i dalje zabagovan, a i cela igra je epski bagovita.

Vrh Dno