Šta je novo?

bivsi xp mi zarobio folder documents and settings

frostonja

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
12.02.2002
Poena
675
Moja oprema  
Laptop
Lenovo T490s
Tablet
iPad Pro 11"
Mobilni telefon
iPhone 11 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch series 4
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Imam tri particije C (5Gb, winme), D(5Gb, winxp) i E(107Gb). Uz pomoc part.magic-a sam hteo da podelim c particiju na dva dela sto sam i uspeo da bih instalirao longhorn. Medjutim kada je poceo setup prijavi mi da mu treba min 3gb i ja ga prekinem. Onda sam krenuo da spojim c particiju i on rece da treba da se restartuje komp da bi zavrsio sve. Ja ga restartujem i on mi ubije xp. Instaliram ja ponovo xp na d particiju bez formatiranja i vidim ostao mi je stari my documents folder( koji mi je vazan) i stari programi u Prog. files. Naravno c particija nije spojena pa to uradim ponovo tako sto sam formatirao i c sa winme i spojim ja njih,ali posle restarta ode xp opet. Instaliram ja xp opet na c particiju i sada kada hocu da prekopiram stari my documents sa d particije u windows explorer-u mi neda pristup, ni brisanje, ni kopiranje i prijavljuje da je folder prazan( znaci ostalo je ono documents i setttings, tu udjem, pa onda folder sa imenom usera i tu vec ne otvara). Iz part. magic-a mi vidi folder od 900 MB(sto je u redu) ali kad udje u njega-prazno. Jedino sam uspeo iz total comm. da udjem skroz ( i to nece svaki put), mogu sve da vidim, i alt-enter prijavljuje velicine dobro ali nemam prava da kopiram, otvaram ili brisem. Kako da oslobodim taj folder jer mi trebajju te stvari? Hvala

Pretpostavljam da ti je D: NTFS particija. Ako je tako probaj sledece:
Desni klik na folder koji ne mozes da otvoris pa u Security kartici idi na Advanced, pa Owner pa Change Owner to i izaberi admina na novom XPu. Ako ovo ne pomogne onda si nesto ozbiljno zeznuo.

Nazad
Vrh Dno