Šta je novo?

Bittorent pitanja

dr.Tiristor

Slavan
Učlanjen(a)
12.01.2005
Poena
379
Kako da koristim bittorent.Instalirao sam program i otisao na sajt i nesto kao skinuo i stavio na desktop {ikonica i "btdownloadgui"}.I ja kliknem na nju i trazi mi da izaberem gde da sacuva i ja mu kazem desktop.I downloading speed 0.I posle dva sata downloaded 0kB speed 0kbps.
Kako se to uopste koristi?Konkretno sajt je http://www.mrtwig.net/
Pomoc :bottle:

Torrenti sa tog sajta rade OK. Moguce je da si pokusao da DL neki koji nema trenutno nijednog seedera (osoba sa 100% tog fajla).
Ne znam koji klijent koristis i kako pristupas NET-u, ali cest problem sa torrentitima se javlja kod ljudi koji su iza NAT-a. Ako si medju NATovcima ;) skini klijent BitComet, jer on vrlo uspesno, potpuno automatski zaobilazi te probleme.

Sa druge strane, desavace ti se da se tracker zaglupi i da ne moze da ti posalje podatke o tome koliko ljudi sharuje fajl (i ko su ti ljudi), pa DL ne moze da pocne...

U cemu se to bitcomet razlikuje od drugih klijenata? I dalje neces moci da se konektujes kod ljudi koji su iza nat-a, ako si i sam iza nat-a...

Edit: vidim da pise na sajtu da ima nat traversal, bas cu da probam da vidim radi li to uopste, ali sam malo skeptican...

Poslednja izmena:
PJ je napisao(la):
Torrenti sa tog sajta rade OK. Moguce je da si pokusao da DL neki koji nema trenutno nijednog seedera (osoba sa 100% tog fajla).
Neka proba i BitComet (može i BitLord, baziran na BitCometu 0.56) i Azureus. Svi imaju neke načine za zaobilaženje, mada nemam pojma koliko su uspešni.

BTW, ne mora da bude ni jednog seedera, ako su "parčići" kod leechera tako raspoređeni da je sve na mreži.

I još jedno BTW, skontao sam da se brzina downloada sa torrenta može izračumati po formuli USA*q. Gde je USA broj konekcija iz USA a q neki koeficijent. Izgleda da ovi u USA imaju uglavnom tako brze veze da kad se zakači 3-4 lika odatle znaš da će ići punom brzinom, a kad se zakače Malezija itd, neka ti je bog u pomoći. Da nije nekog iz Brazila koji mi pušta pristojnu brzinu ovaj torrent koji sad skidam ne bi skinuo ni za nedelju dana.

Jedan od razloga sto ti ne ide download je i ako imas neki firewall tipa Zone Alarm, Kerio i slicne. Ugasi ih.

Lepo uzmi G3 Torrent klijent i ne moras da gasis firewall. To nema veze sa zivotom.

Možeš u tu svrhu koristiti i Shareaza-u. Ona takođe može da download-uje Torrent-e!

Marsovac je napisao(la):
Jedan od razloga sto ti ne ide download je i ako imas neki firewall tipa Zone Alarm, Kerio i slicne. Ugasi ih.

Koristim Kerio vec vise od godinu dana i nikad nisam imao problema sa torentima ni sa bilo kojim drugim p2p programom a probao sam ih sve, dok je sa zone alarmom sasvim druga prica, pogotovo sa torrentom i dc++

Dodat4c je napisao(la):
dok je sa zone alarmom sasvim druga prica, pogotovo sa torrentom i dc++
Po čemu? Evo ja koristim ZoneAlarm i torrent istovremeno i bez ikakvih problema.

Nema problema ni sa jednim firewall software-om ako se doticni ispravno podesi :d

PJ je napisao(la):
Ne znam koji klijent koristis i kako pristupas NET-u, ali cest problem sa torrentitima se javlja kod ljudi koji su iza NAT-a. Ako si medju NATovcima ;) skini klijent BitComet, jer on vrlo uspesno, potpuno automatski zaobilazi te probleme.

Sa druge strane, desavace ti se da se tracker zaglupi i da ne moze da ti posalje podatke o tome koliko ljudi sharuje fajl (i ko su ti ljudi), pa DL ne moze da pocne...

Uh,Uh,Uh...
Kako koji klijent koristim?Nije mi jasno.Net bezicni.Sta su NATovci?U svakom slucaju sad cu da skinem Bit Comet ako ga nadjem,pa cu probati.Firewall nemam ni jedan, a i onaj windowsov je iskljucen.
Inace ovo mi je prvi put u zivotu da pokusavam ovakav neki problem pa sam totalno neiskusan,nemojte zameriti ako odvalim neku zescu glupost.
Hvala za sada,cujemo se {tipkamo se,sta li vec kako god!}!

Poslednja izmena:
Skinuo.Ne radi! Sta da radim?
Jel treba nesto da se podesi.Podesio sam mu port i proxy i stavio http.Sta da radim jos.Evo i slike.
Pomoc! :bottle:

Prilozi

• 7.jpg
    7.jpg
    65.7 KB · Pregleda: 128
Ja sam iza NAT-a, uz 128k wireless uz Zone Alarm Security Suite 5.5 i BitComet 0.58 mi radi cak i do 13KB zavisno od fajla.

Poslednja izmena:
DR.TIRISTOR je napisao(la):
Skinuo.Ne radi! Sta da radim?
Koliko sam ja shvatio trebalo bi da automatski on nešto remapira... Svrati do BitComet foruma, tamo će najpre znati da ti tačno kažu, ja samo mogu da nagađam. Probaj i Azureus, možda će on hteti.

Marti Misterija je napisao(la):
Lepo uzmi G3 Torrent klijent i ne moras da gasis firewall. To nema veze sa zivotom.

Moguce, ja ovo govorim iz licnog iskustva. Kod mene ne radi, tj. radi, ali sa citavih 3-5k, dok sa ugasenim Kerio-om (govorim o jedno te istom torrentu) ide od 25-30k.
Osim toga ti se ne racunas, sa takvim linkom bi u SCG mogao da budes provajder :p

Tristor, dobio si povratnu informaicju od trackera (vidim da pise connecting 11), ali ne mozes da uspostavis ezu sa njima. Da imas firewall, postojala bi mogucnost da te on gusi. Ovako nemam pojma. Meni je momentalno pcoeo da skida sa tog sajta tj. tih torrenta.
BTW i ja sam iza NAT-a (Maksnet), ali sve radi besprekorno. Koristim Kaspersky Anti Haker...

Ovako gledano najverovatnije ti provajder blokira default port za bittorent, pa probaj da ukucas neki drugi broj recimo 7500...Inace brzina za popularne i nove stvari je uglavnom OK (veci broj korisnika koji deli), ali ako su neki rariteti nacekaces se da ih skines. Inace svaki p2p program ima svoje mane i prednosti pa probaj jos neki recimo emule ili dc++...Bilo je vec dosta price na forumu potrazi malo ;)
Sva ova prica ti ne vredi ako ti je provajder zavrnuo slavinu, citaj onemogucio koriscenje p2p programa.

wiz011 je napisao(la):
Po čemu? Evo ja koristim ZoneAlarm i torrent istovremeno i bez ikakvih problema.

http://www.dslreports.com/faq/6537

ali izgleda da to vazi za malo starije verzije zone alarma. Mozda je sad bolja situacija.

A cini mi se da sam i za torrent procitao nesto slicno ali ne secam se gde, mozda gresim. U svakom slucaju sve zavisi kako je kome konfigurisan firewall.

Evo bio sam kod provajdera,kaze portovi nisu otvoreni ali kao ima program koji i to omogucava a zove se cini mi se "http tunnel".Jel koristio neko to nekada?Probacu da ga skinem pa cemo videti...
Hvala na odgovorima :wave:

to sa http tunelom ti uopste nije jednostavno, a s obzirom da nemas nijedan firewall ukljucen idi i zahvali se provajderu sto si iza nat-a.
i ljudi nemojte da gasite firewall, za bittorrent je dovoljno otvoriti portove 6881 i 6882.
za incoming connection, osim ako niste drugacije podesili.

Joj :mad: ! A provajdera :smash: !
Jos mi niko nije rekao sta je NAT?
Jel hoce neko da mi pojasni?
:wall: :wall: :wall:

E stvarno ko su ti "iza NATa"?!
da nije neka sekta?!

Kad si iza Nat-a i zatvoreni su ti svi portovi znaci da mozes samo ti da se zakacis na one koji imaju otvoreni neki port. Pokusaj da trazis od provajdera da ti otvori bilo koji port, jer to moze, ja sam takodje iza nata ali mi je provider otvorio 1 port (Maksnet) Ako nece onda pokusaj da se registrujes na jake sajtove kao sto je torrentbytes.net, filelist.org tu su ljudi sa najbrzim linijam, po 10 do 100mb/s. I tu uvek brzina ide na max. i izbegavaj public torrente.
Imam 9 pozivnica za UK torrent pa kome treba nek mi posalje na PM email adresu

UK torrent? Nesto zatvorenog tipa? Daj pozivnicu :) [email protected]

Maksnet? Jel koristis local DC++? Koji user?

@Zok1 Cekaj, ne kontam!Kako cu da skidam ako su mi portovi zavrnuti?
P.S.Imas PP!

Poslednja izmena:
DR.TIRISTOR je napisao(la):
@Zok1 Cekaj, ne kontam!Kako cu da skidam ako su mi portovi zavrnuti?
P.S.Imas PP!

Mozes da skidas samo od onih koji imaju otvoren neki port a nemozez od onih kao sto si ti, tj imaju zatvorene portove pa to moze da se odrazi na brzinu download-a, ako naletis gde vecina ima zatvorene portove. Zato nadji neki sajt sa liste. (koji trazi registraciju) moja preporuka ide za torrentbytes
www.orbdesign.net/bt/

Posetite gornji link (elitetorents) i videcete nesto zanimljivo :)

Nazad
Vrh Dno