Šta je novo?

BitPump 1.0 - novi torrent program?

• Začetnik teme Začetnik teme wiz011
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Probao sam ga i odusevio me!

Vec posle dva minuta od startovanja torenta ustalio se download na 55KB!

Poslednja izmena:
hm... interface mi je blago receno cudan... dakle ako sam dobro skapirao program se pokrece klikom na .torrent fajl i to fajl po fajl...
dht nema... Torrent koji mi je bio vrlo ziv tj 40kb/s bitpump nije hteo ni da pocne...

Ja se drzim proverene varijante - BitComet .

Isprobao. Skinuo jedan torrent od oko 160 MB. Skidao ga predugo, po onome što piše (ako su mu podaci tačni) vukao je mnogo više od veličine torrenta, upload-dovnload ratio je otprilike 0.5 (koji isto tako nigde ne prikazuje, ovo sam sračunao), što je čudno, u BitCometu obično ne pređe 0.1 - 0.2 tokom downloada. Podaci o brzini uploada i downloada su besmisleni i haotični (kao i grafikoni, mada moram priznati da lepo izgledaju). Nigde ne prikazuje health u procentima, na osnovu "plave linije" nije lako zaključiti ako je stanje 99% ili tako nešto, u peers podacima prikazuje tonu tehničkih podataka koji ogromnoj većini ništa ne znače a ne daje koliko ko je u procentima već skinuo, što je bitan podatak za procenu trenda torrenta (naročito ako je health kritičan). Ne vidim način da se drukčije startuje nego da je asociran sa .torrent fajlovima, ne vidim način da se restartuje drukčije nego da se torrent fajl snimi iz browsera negde na HDD sa save as, nema nikakvu listu torrenata, nema download više torrenata... Nema ni DHT, ni peer exchange.

Sve u svemu, sasvim zgodan program za povremene "skidače" malih fajlova, ali daleko od onoga što bi nekom torrent vuku bilo potrebno. Azureus i BitComet su prave aždaje za ovaj program.

Moram da dodam jednu ispravku... Postoji i MANAGER view, koji je slilčan uobičajenom izgledu u BitCometu i sličnim programima.

prosvetli me kako se stize do njega?

i stvarno ne kotnam one sto ocenjuju program na konto cega su mu dali 5* mislim bezveze.. utorrent mu daje domaci, ozbiljnije klijente da ne pominjem

danijel00 je napisao(la):
prosvetli me kako se stize do njega?

BitPump Configuration Shortcut -> Interface -> Display Mode -> Manager

Iz manager view-a se desnim klikom na pojedini torrent dobijaju ostali podaci vezani za taj torent (normal view i onaj treći, small ili kako se već zove).

Izgleda da ne saradjuje sa NAT-om.
Nisam nigde nasao ni da podesim DL port...

PJ je napisao(la):
Izgleda da ne saradjuje sa NAT-om.
Nisam nigde nasao ni da podesim DL port...
Ima, ima...

Configuration -> Seed -> Listening Socket -> Port

Nemojte sad da ja ispadnem tech. support samo zato što sam u čitanju helpa došao i do ovog mesta:

If you've made it all the way through to here, congratulations! You're one of the few people who actually reads documentation, now hopefully you weren't reading this because you ran into a problem.
Za NAT ne znam, nisam iza NAT-a pa ne mogu da eksperimentišem.

nisam upnp nasao, tako da nema verovatno, kao ni dht... mora jos da raste

wiz, pise SEED, pa nesto dalje, ali svejedno, upisao sam tu port i defintivno ne funkcionise!
Zasto port? Posto sam iza NAT-a, provajder mi je dao port za P2P programe, pa na taj nacin dobijm High ID (ili kako to vec ko zove) i imam veci protok.
A dokumentaciju, naravno da ne citma, kada sam sve opcije pregledao za nekoliko minuta 🙂

Probao sam program... ma nista ne valja, fajl koji mogu da dowloadujem preko bitcometa nece ni da krene preko bitpusaca hhahhahha... nasao sam sva podesavanja ali nece da proradi pa da ga j****

PJ je napisao(la):
Zasto port? Posto sam iza NAT-a, provajder mi je dao port za P2P programe, pa na taj nacin dobijm High ID (ili kako to vec ko zove) i imam veci protok.
🙂

Jeli tebi isti upload i download... i kako si namestio da imas veci protok... meni je upload 12kb/s a download 6-7 kb/s... da li nekako mogu da namestim da mi
bude isti i upload i download... znam da torrent funkcionise tako sto ja dam njima veci download ali ti kazes da imas veci protok pa molim te kazi mi kako si podesio bitcomet ako preko njega skidas...

Imam 256/256 NET i namestio sam da mi UL bude 6kb/s i evo ovog trenutka skidam (DL)jedan torent briznom 27kb/s.
Kada podignem UL, DL se obicno smanji...

Naravno, ovo mi je neki srecan torent, obicno prosek, na DL celog fajal bude oko 10kb/s, a u UL oko 5kb/s....

PJ je napisao(la):
Ma znam šta piše, ali i u BitComet-u se port podešava samo na jednom mestu. Kao što sam već rekao, nemam nikakvih iskustava sa torrentom iza NAT-a pa kad o tome kažem nešto svakako to ne treba prihvatiti kao solution. 🙂

Nazad
Vrh Dno