Šta je novo?

BitLord konfuzija...?!

cunga_lunga

Čuven
Učlanjen(a)
30.10.2002
Poena
619
Koja je fora bre sa ovim, vec mi se drugi put desava, ali sada je preterao.

Skidam fajl tj. film od 704 MB, sada kada ga da ga je vec skinuo pise da je skinuo 946?!?!?! Od toga 26MB rubbish data dropped!

Da li je to do programa posto sam vec poceo da isprobavam, uzeo sam Azureus i utorrent... pa cu da vidim?

Da li se desavalo to nekom... ili je to nesto "normalno"?

Pa jos ga nisam odgledao od pocetka do kraja, ali ovako na preskoke vidim da radi. Probao sam jos negde na 750MB da ga pustim. takodje je radio, ali sam negde pri kraju filma video gresku, pa sam pustio da se skine ceo. Predpostavljam da je to zato sto se fajlovi ne skidaju redom ,od pocetka do kraja, tim redom, vec deo po deo, malo sa kraja, malo sa pocetka.

Poenta je u tome da me zanima zasto, da li je to cest dogadjaj, ma bre gde je nestalo tih 250MB? Posto kako god okrenes kada skidas fajl tj. dir je onliko koliko pise u torrent fajlu, u ovom slucaju 704MB

Na kraju, ipak je to meni 10-ak sati vise skidanja...!!!

Probaj i Shareaza-u ja to koristim za sve P2P i torrent-e 🙂

Poslednja izmena:
Evo ponovo isto...

Skidam fajl od 777MB, skinuo je 173MB tj. 16%, koliko pise, sto znaci da ce oko 100% biti 1GB, a za Ramaining pise jos 651, sto znaci da treba da skine oko 824MB... boze, ja sam skroz zbunjen...!!!

Mislim da je najlakse da promeni program, ali BitLord mi uvek drzi za download skoro max, probao sam razne, ali sam i dalje uporan, bar da saznam zasto?

Kod svih Torrenata je isto. To je overhead od oko 16%, u koje se za vreme ul i dl, smestaju hash tabele.

Znaci... zar je moguce da je kod svih programa tako? Mislim da onda ne menjam i ne pokusavam da isprobavam druge...?

Hvala...

1. batali bitlord... to je prepakovan bitcomet sa adware-ovima
2. koristi utorrent, ili ako ne budes zadovoljan brzinama (Tj ne budes znao da ga namestis) bitcomet, skinut sa sajta www.bitcomet.com

Na tvom mestu i ja bih probao neki drugi, bolji program te vrste, kao npr. utorrent ili BitComet.
Pre neki dan je bas i izasla najnovija verzija utorrenta 1.5 sa puno novina.
Ako treba pomoci cemo ti i sa podesavanjima istog.

E bas bih voleo, mislim, ako nije problem da mi pomognete oko podesavanja utorrenta, sada sam poceo da skida BitComet, a utorrent vec imam, ali nisam bio zadovoljan, pa ga ne koristim, mada mozda moze da se podesi da radi "normalno".

Inace ono sto mi se nije svidjalo ko utorrent je to sto vezu ne drzi const... mislim znam i da ne moze, jer zavisi... ali kod BitLorda.. znam skida const izmedju 5-8 KB/s. I kod BL nema lupam sada, 5,4 ili 2,1 da ti pokazuje nego samo cele brojeve, a kod utorrenta se to menja iz sec u sec, sto mi se svidja, a i citao sam o njemu i svi ga hvale...

Inace imam kablovski internet, PTT tj. KDS 64kb/s.

HVALA...

@Matthias
Evo, pomozi meni... Standardno koristim BitComet. Probao sam uTorrent u par navrata (poslednji put verziju 1.3) i uvek kad skidam preko public trackera rubbish data mi je preko 20% od veličine fajla. To mi se me dešava sa BitCometom? U čemu je fora?

BitLord je baziran na source-u stare verzije BitComet-a. Elem, ne razumem zašto bi iko koristio BitLord pored živog BitComet-a.

1)koristite utorrent.mali je,ne trosi previse memorije (10MB),a meni se pokazao kao najbrzi.
2)*****ite public trackere.private su zakon.na public niko ne pazi na ratio,svi ogranicavaju upload.puna brzina se dobija tek na dobrim private serverima.

SINTER je napisao(la):
2)*****ite public trackere.private su zakon.na public niko ne pazi na ratio,svi ogranicavaju upload.puna brzina se dobija tek na dobrim private serverima.
Da, ali nezgodni su private trackeri za nas koji imamo odnos download/upload 4:1. Treba po par dana da držiš samo seed da bi ispunio ratio kvotu.

wiz011 je napisao(la):
Da, ali nezgodni su private trackeri za nas koji imamo odnos download/upload 4:1. Treba po par dana da držiš samo seed da bi ispunio ratio kvotu.

I meni je to problem, zato i koristim public trackere, bar za stvari kojih ima svuda. Za neke specifične stvari koristim private (Podzemlje, YUWA...).

evo i ja par dana imam slican problem sa azureusom...iako prelazi velicinu,na kraju ga skine i sve je ok,a to se pre nikad nije desavalo

danijel00 je napisao(la):
1. batali bitlord... to je prepakovan bitcomet sa adware-ovima

Da je prepakovan BitComet jeste, ali odakle ti ideja da ima adware?!?

Meni BitLord radi normalno i ne downloaduje vise nego sto ima da se downloaduje. Takodje, nemam rubbish data zato sto koristim Peer Guardian.

Poslednja izmena:
uTorrent ima stavku "wasted", meni je trenutno na 30 MB skinutih 1 MB wasted. BTW, prvi put sad koristim uTorrent - fenomenalan program. Nisam ga do sad koristio zbog download limita. Ima limit i sad ali je sa 3x povećan na 6x, što je sasvim OK za moju konekciju.

Samo 150 kB a ima sve što i Azureus sa hrpom pluginova i još štošta što Azureus nema. Osim toga, podesio sam ga za par minuta, rekao bih da se podešava mnogo lakše od Azureusa.

Na prethodnom torrentu sam imao samo jedan Azureus među peers, sad nema ni jednog, izgleda da ljudi ubrzano napuštaju Azureus. BitCommet je najzastupljeniji, drugi je BitLord (što mu isto dođe BitCommet) a treći uTorrent, koliko vidim.

Evo, pojavila se 2 Azureusa... Kako izgleda, nije ih bilo jer je tracker bio down. Drugim rečima, DHT i peer exchange uzajamno rade za BitCommet, BitLord i uTorrent (peer exchange bi trebalo da radi i za "oficijelni" BT klijent) ali se Azureus i dalje drži svog internog protokola koji je kompatibilan samo sa Azureusom. Ni malo pohvalno.

Poslednja izmena:
cudno, meni npr sa µTorrent su mi manji fajlovi nego shto pishe pre download-a, i to su manji jedno 5% a sve radi bez problema, evo npr sam skinuo igricu, i instalirao sam bez ikakvih problema. neverovatno, nekima veci fajlovi a meni manji, kako je to moguce?

mada se ne zalim, manje download-a 😀

Probaj da skines sa Azureusom, ubedljivo je najpouzdaniji.

meni je µTorrent zakucavao komp i sada koristim bitcomet i super radi....

infinityNS je napisao(la):
meni je µTorrent zakucavao komp i sada koristim bitcomet i super radi....
Ja sam skinuo novu verziju 1.5 i radi savršeno... BitComet mi je još uvek default torrent klijent.

Meni bitcomet UVEK skine 15-20 % vishe.Posle je sve ok,fajl je one velicine koje i treba da bude.Koristim onaj bitactivator(ako je bitno).

nego. utorrent je nekompatibilan sa nvidia firewallom, iako mi je iskljucen uvek pri paljenju kaze da je nekompatibilan.

Poslednja izmena:
If you find your µTorrent process uses a huge amount of memory abnormally, or steadily increasing for no reason (especially with DHT on), and you use the NVIDIA integrated firewall, you MUST UNINSTALL THE FIREWALL. Disabling it will not work! The firewall has a serious bug (which has NOT been fixed to this date) that causes many programs to leak large amounts of memory. It is NOT a µTorrent bug. There is no fix for this, you MUST uninstall the NVIDIA Firewall.

Sources for this info: http://forum.emule-project.net/lofiversion/index.php/t86089.html
http://forums.nvidia.com/lofiversion/index.php?t2682.html

da samo shto meni nezauzima puno memorije, tj ja ne osecam. meni je komp upaljen non-stop, samo ga restartujem ponekad, kad instaliram neshto. steta sto sam restartovao pre par sati pa ne mogu videti realno koliko zauzima, ali videcu sutra.
btw imam 1gb memorije pa je moguce da zbog toga ne osecam, a zauzeto mi je sa svim pokrenutim programima oko 250mb (toliko mi je upravo zauzeto)
poz

Nazad
Vrh Dno