Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
Interesuje me koja je filozofija programa da li radi isto kao dc++ jer u dc++ se vide konekcije kada neko kupi od mene fajlove, ovde vidim da ima nesto da ide prema nekome, prikazuje mi brzinu uploada, a u stvari nista nisam servao ...
? Bas ne razumes princip rada Bit Torent klijenata?
Ti skidas fajl od drugih ljudi i u isto vreme postajes izvor tog istog fajla za druge ljude. Nema nikakvog shareovanja. Ti skidas npr. "Collection facial cumshots from Peter North" i cim skines prvih par stotina kilobajta postajes izvor tog istog fajla (tj. dela koji si dotad skinuo) za druge ljude. Otuda potice upload, delovi fajla se sa tvog kompjutera salje drugim ljudima...
Shering kao pojam ne postoji u torent programima u klasicnom smislu (ti odredis 1 direktorijum koji nudis drugima) vec sam fajl koji skidas automatski delis sa drugima.
Ako niko nista ne seruje, gde su onda fajlovi ?! I josh nesto odakle moze da se pretrazi cela baza posto sam primetio da na nekim pretrazivacma ima nekih fajlova, a na nekim tih istih nema. (koji je najbolji?) I josh nesto kako ako imam onaj kod konkretno (9ba2ecf10b08b83dab5390b04961c5b18faf80f1), kako da to pocnem da skinam (nemam torent fajl u klasicnom smislu)
Za kod nemam pojma, a sto se tice "cele baze" ona u principu ne postoji. Postoji gomila "polu-underground" sajtova koji drze torent fajlove. Medjutim niti svaki ima sve niti i to sto ima radi. U ogromnoj vecini trekeri ne valjaju ili jednostavno ima toliko malo ljudi da se download pretvara u mucenje. U principu i za torente vazi princip "sto aktuelnije to bolje", tj. vece su sanse da uspes da skines nesto ukoliko je to aktuelno.
Nisam bas najbolje razumeo pitanje "Ako niko nista ne seruje, gde su onda fajlovi ?" Princip je sledeci:
1) skines torrent fajl
2) pokrenes Bit Lord (ili koji vec torent klijent koristis)
3) Open -> torrent file
4) krene download
5) cim skines malo, pocinje upload toga sto si skinuo od tebe ka drugim userima
Znaci nema "sharinga" u klasicnom smislu (iz direktorijuma koji ti odredis). Uploaduje se to sto skidas i to tokom samog skidanja direktno iz samog fajla koji skidas (tj. iz direktorijuma koji si za to dodelio, po defaultu je recimo program files/bitlord/downloads )
Nisam bas najbolje razumeo pitanje "Ako niko nista ne seruje, gde su onda fajlovi ?" Princip je sledeci:
1) skines torrent fajl
2) pokrenes Bit Lord (ili koji vec torent klijent koristis)
3) Open -> torrent file
4) krene download
5) cim skines malo, pocinje upload toga sto si skinuo od tebe ka drugim userima
Mislim da je hteo da pita: "Ako niko ništa ne šeruje od koga kreće download kada otvoriš .torrent fajl?"
Da bi sve krenulo neko zaista mora da šeruje taj fajl. http://dessent.net/btfaq/#maketorrent