Šta je novo?

Biseri iz servisa

Nemam slike, ali se sećam kada mi je drugar doneo računar da mu sredim, kaže samo sam ga očistio i sada ne radi. Ja otvorim, kada ono kuler visi kao na toj slici, plus procesor koji je vadio, gurnuo pogrešno nazad na silu i pokrivio i polomio sve pinove. 🤣
 
Ja sam na servisu imao komp od lika koji je došao sa dve ćerkice, problem je bio bootloop win7. Kaže briši sve OBAVEZNO i radi otpočetka. Iz znatiželje sredim boot i upalim komp. Imam šta da vidim, na pozadini slika dece i zene na moru, i jedan folder "razno". Naravno ne otvaram folder već zovem čoveka da pitam jel hoće da mu bekapujem dokumenta ipak. Kada sam rekao da sam upalio računar, on je zanemeo i počeo da muca, da zadržim računar, da mu ne treba, da nije njegov, da sam pogrešio broj, predomislio se itd. Skapiram ja da nešto ne valja, otvorim folder, jer sam posumnjao na dečiju po**ografiju, zbog količine panike. Kad ono, pun hdd shemale snimaka, kepeci i ostale gadosti. Slika gole ljubavnice (žena od 60+ godina) i sve ostalo što iz to ide 🤣
 
Još odavno u Kanadi, donese mi kolega PC, kaže nešto zvecka unutra. Otvorim kućište i unutra gomila novčića. Ispostavilo sa da su njegove petogodišnje ćerkice ubacivale novčiće da "Upale" PC jer su to videle na arkadnim mašinama. Ubaciš novčić i igraš se.
 
Haha da, jednom sam našao ključeve od kola. Bas se obradovao vlasnik.
 
Prijatelj držao servis elektronike u Torontu, Nije prolatzila nedelja bez izvlačenja Pop Tarts i dvopeka sa Jello i kikriki puterom iz VHS playera. Pravi mamac za klince. ne mogu da odole a tamo je toomoljni snack.
Klasiika, polomljeni "Držači za šolje" kada se CD player pojavio na PC-u..
 
obožavam držač za šolje. Pre par godina sam naravio jedan od neispravnog DVD a.
 
Da otvorimo jednu temu gde bi smo prikazivali neverovatne slučajeve servisa, u narodu poznate kao biseri 😁
Pa da krenemo, danas stigao jedan kaže ne radi nešto:
Imao sam takav Intel,775,lose smisljeno ali reseno odlicnim zamenskim.
 
Nisu racunari, ali jeste elektronika... Palim juče drugarov auto na kablove. Povezem, moj auto radi, njegov jedva ima struje da instrument tabla svetli. Proveravam kontakt na štipaljkama, sve ok. Tu primetim da je drugi kraj stipaljke, ovaj gde je kabl povezan na stipaljku, vreo! Svucem gumu sa stipaljke, imam sta da vidim:

20231003_202009.jpg

Ko je ovako krimpovao kabl, trebalo bi ga obesiti o isti taj kabl...Da ne pricam sto u kablu spolja debelom kao prst, unutra jedva ima 1.5 mm2 necega sto lici na bakar.
Proverite svoje kablove. Ovo je opasno i da puni akumulator, a ne da se pusti 500 ampera kroz to.
 
Evo mog bisera. Donet komp jer se pregreva. Nije radio ni jedan ventilator. Ni na procesoru, ni na grafi, ni na napajanju ni na kućištu. Kada sam završio sa kompresorom, poskidani kuleri svi. Onda stavljena pasta na grafu i na cpu. I za divno čudo - radio je kao sat posle intervencije. Kada je trebalo da se plati, rekao mi je da nisam normalan sa cenom. Tražio sam za sve to 30eu. Srećom, sačuvao sam slika da vidi.
 

Prilozi

 • FB_IMG_1696608458891.jpg
  FB_IMG_1696608458891.jpg
  154.6 KB · Pregleda: 346
 • FB_IMG_1696608464276.jpg
  FB_IMG_1696608464276.jpg
  42.3 KB · Pregleda: 301
 • FB_IMG_1696608470244.jpg
  FB_IMG_1696608470244.jpg
  184.5 KB · Pregleda: 292
 • FB_IMG_1696608476211.jpg
  FB_IMG_1696608476211.jpg
  127.8 KB · Pregleda: 290
 • FB_IMG_1696608483357.jpg
  FB_IMG_1696608483357.jpg
  41 KB · Pregleda: 372
Imao sam možda 2 puta sličan horor, da mora prvo lopata da radi... :rolleyes:
 
Morao sam kod mene svojevremeno da čistim desktop na maksimalno pola godine. Inače, bi bila takva situacija.
Neverovatna količina prašine u stanu. Industrija, gradilišta, saobraćaj...
Tek u fabrici...

Tačno vidiš kako mu stoje ventilatori gde će da zariba. Brzo će taj opet 🙂
 
Meni lici na LC Power hladnjak.
Nije okacio sliku posle tretmana.
 
Šta je ovo plišano sa slike, odnosno šta je bilo nekad?
Štroka u slojevima preko CPU kulera (desno nakačen jedan ventilator). Pošto je to stara tehnika, tu komotno može prvo usisivač, ali što mu se nahvatala paučina je već po sebi alarmantno.
 
Ovakve ventilatore skinem i perem u tuš kabini, izribam starom četkicom za zube, par puta sam prao i kućišta
 
Ja Karcher za kućišta.
 
Ovaj moj nije najgori. Najgore što sam video, ali nemam slike, su računari doneti posle poplava 2006. da se izvlače podaci. To je radio drugar koji ima servis računara. Ja imam PC/Sony igraonicu, ali raduckam malo i popravke/instalacije. Zbog proirode posla, imao sam do skora kompresor u igraonici a od skora koristim https://novi.kupujemprodajem.com/dv...-machtig/oglas/157277853?filter_id=3944322366. Mnogo praktičnije i bolje rešenje. A zauzima i manje prostora plus nije bučan kao kompresor.

Inače, do sada sam u kompovima nalazio guštera (u igraonici, ubio ga vent od grafe, verovatno ušao dok nije radio), žabu (zalepljena za 56k modem) i mišije gnezdo. Ovo zadnje je bilo za povratiti. Sra** na sve strane, pišaćka od miševa, kada sam otvorio komp hteo sam da padnem u nesvest od smrada. Najluđe, što nisam mogao da se ubedim sa likom da neće da nam priznaju garanciju za grafiku (jer je korodirala sa jedne strane od mišije pišaćke). Na kraju, na insistiranje lika, pošaljem grafu na reklamaciju. I oni nam priznaju reklamaciju i daju novu grafu. 9800 GTX NVidia. Skupa ko otrov u ono vreme.
 
Ma pusti ljude, veruj da ima svakakvih i daleko gorih.
Nego, kakve su to mašine, bez bočnih panela ili šta? Mislim, za očekivati je da se uvuče po koji pauk, buba ili neki treći insekt a ne da zatičeš zoo vrt unutra.
 
Nazad
Vrh Dno