Šta je novo?

biram izmedju dva lenovo laptopa. Pomozite...

lemi_3

Slavan
Učlanjen(a)
23.04.2008
Poena
310
--------------------------------------------------------------------------------

Kupujem laptop za devojku. Koristila bih ga za cistu kucnu upotrebu muzika,filmovi,internet,2d igrice(kokosi i ostalo),neke starije mnogo 3d igrice(menadzer,formula 2000, Coll of Duty...,ovo je za mene ).
Moj prvi izbor je bio HP a onda po preporuci ljudi sam se zalepio za lenovo i to sledece modele.

N200 TY2BYCR 42.990 din
Specifikacija
Procesor Intel® Core™ Duo T2330 1.6GHz 1MB FSB533
Memorija 1024MB DDR2 667MHz
HDD 160GB SATA 5400rpm
Monitor 15.4" WXGA 1280x800
Grafička karta Intel Graphic Media Acceleration X3100 do 256MB share-memorije
CD/DVD DVD RW Dual Layer
Zvučna karta 16-bit Sound Card
Zvučnici Stereo Speakers
Modem V.92 56k Fax Modem
Mrežna karta 10/100 Ethernet
Wireless 802.11 a/b/g
Operativni sistem Bez operativnog sistema
Baterija 6 cell

Dodaci i raspoloživi konektori
Bluetooth Integrisan Bluetooth
Card Reader 5-1 čitač kartica
USB 4
AudioOut 1
MicIn 1
FireWire (IEEE 1394) 1
ExpressCard slot (34/54mm) 1
Modem (RJ 11) 1
LAN (RJ 45) 1
Analogni VGA 1
TV Out 1
Garancija 12 meseci

R61i NG1A9CD
45.990 din.
Memorija 2048MB DDR2 667MHz
HDD 160GB SATA 5400rpm
Monitor 15.4" WXGA 1280x800 Crystal Brite
Grafička karta Intel Graphic Media Acceleration X3100 do 256MB share-memorije
CD/DVD DVD RW Dual Layer
Zvučnici Sound Card + Stereo speakers 5.1 + Bass reflex subwoofer
Modem V.92 56k Fax Modem
Mrežna karta 10/100/1000 Gigabit Lan
Wireless 802.11 a/b/g
Operativni sistem Windows Vista Home Premium
Baterija 6 cell

USB 3
AudioOut 1
MicIn 1
Modem (RJ 11) 1
LAN (RJ 45) 1
Analogni VGA 1
Garancija 12 meseci

Cena mi je maksimalno 600e. Dobro bi dosla i manja.
Prvi model mi se svidja zbog cene a drugi zato sto ima vise memorije i vidno je bolje kuciste na prvi pogled. Na prvom modelu je glatko i sivkaste boje a na drugom je mat i crne boje.
Jedino sto me malo zacudilo onaj "klincic" koji glumi misa na tastaturi kod ovog drugog modela i enter tipka plave boje. Mislio sam da su takve verzije miseva zastarele jer sam to video pre deset godina kod IBM-a. Sto je najgore devojci se svidja.
U sustini laptop kupujemo zbog nedostatka prostora prvenstveno a i imamo neku kantu od desk masine
Mnogo bi mi pomoglo vase misljenje i generalno misljenje o IBM/lenovo laptopovima. Svi mi nesto govore da su iz te klase najpouzdaniji i slicno jer stvarno nebi mogao sebi da oprostim da crkne po isteku garantnog roka. I jos ako znate ko je serviser i uvoznik za lenovo.
Hteo bih da dodam da ovaj drugi model ima vistu ali pre sam zainteresovan za W XP ali neznam postoje li drajveri za njih. Jedan od trgovaca me naprzio da nmoram da proverima da li ima drajvera za te modele lenova za XP OS.
Hvala

Ja bih ipak uzeo R seriju... samo vidi da ga vidis upaljenog, jer sam ja vidjao R-ove (novije), sa bas jako losim ekranima |((

I meni se ucinilo da je ta R serija bolja klasa od N serije ali generalno nikakvog iskustva nemam po pitanju kvaliteta ni jednih ni drugih. Samo preporuke.

N200 серија су народни, кућни модели. R61 серија је ослабљена Т61 серија.
Ако нећеш лаптоп носити ван куће и користити за посао, купи N200 јер има читач картица, FireWire и тв излаз, инталирај XP Pro SP2 и уживај ;).

Колико знам PinSoft из НС-а увози Lenovo.

Iskreno receno vise mi se nekako svidja ovaj R61 zbog kvaliteta kucista i celokupnog izgleda ali me malo plasi taj lenovo jer neznam ni ko im je zastupnik ni ko servise. doprinelo je mom takvom misljenu to sto sam naleteo na MSI istih komponenti koji daje garanciju dve godine i podrsku u roku od 72 sata sto mi je malo za ne poverovati. To je ovaj model

MSI
VR601X
45000+torba
Specifikacija
Memorija 2048MB DDR2 667MHz
HDD 160GB SATA 5400rpm
Monitor 15.4" WXGA 1280x800 Crystal Brite
Grafička karta Intel GMA X3100 do 384MB deljene memorije
CD/DVD DVD RW Dual Layer
Zvučnici Stereo Speakers
Modem V.92 56k Fax Modem
Mrežna karta 10/100/1000 Gigabit Lan
Wireless 802.11 a/b/g
Operativni sistem Bez operativnog sistema
Baterija Litijum-jonska 6-ćelijska baterija
Težina 2.6kg

Card Reader Integrisan 4-u-1 čitač kartica (SD/MMC/MS/MS Pro)
USB 4
AudioOut 1
MicIn 1
SPDIF 1
FireWire (IEEE 1394) 1
Modem (RJ 11) 1
LAN (RJ 45) 1
Analogni VGA 1
TV Out 1
Web Camera Integrisana web kamera rezolucije 1.3MPix
Garancija 24 meseca (Obezbedjen servis "72h pick-up & return")

Isuvise dobro servisiranje za nasu zemlju ako je istinito a opet sa druge strane mi se cini smesnim MSI sarkice na monitoru u odnosu na ove metalne kod R61 i jos sam cuo za neko brisanje slova na tipkama. A uz to nisam ni jedan video izbliza da vidim kvalitet izrade. Mada ih svi hvale jer su u usponu navodno. Tako da se sad troumim ili dvoumim izmedju MSI-a zbog servisa i R61 zbog izrade.

Ne mozes porediti izradu na msi i na R seriji... ja sam bio na 90% da cu uzeti msi, pa sam onda naleteo na HP i uzeo njega, iako je siromasniji dodacima i jadna garancija, ali ostavlja daleko ozbiljniji utisak po pitanju plastike...

No, iskustva sa 72h servisom su vrlo pozitivna i to mu je jedan veliki plus, takodje, ako ti znaci, ima numericku tastaturu, fakticki jedini (mene npr doticna nervira, ali ima kome treba). AKo se nece puno nositi i pogootovo ako ce zensko da ga koristi kvalitet izrade nije kljucan.

E da, ponovicu, ja bih uzeo R seriju, tj da sam je video za te pare koje ti rece gore kad sam kupovao, uzeo bih je definitivno |)

Ma i mene nervira to sto ima numericki dodatak. Nepotrebno je. Ali generalno R61 ostavlja sjajan utisak u kvalitetu izrade i ceni a MSi opet sa druge sjajne mogucnosti za garanciju. E sad cuh malo pre da postoji mogucnost doplate za trogodisnju garanciju lenova. Sad da li me neko lozi ili je to istina neznam. Moracu da proverim. Znali neko od vas za to?

Naravno da sam izabrao ili bolje receno na zalost. Za pare koje sam dao za njega nisam mogao da dopustim da me raznorazni preprodavci zamajavaju neznajuci mi odgovoriti da li lenovu moze da se produzi garancija ili ne. Jednostavno mogli bi da doznaju za jedno 7 dana ali ako ja kupim laptop. Verujte mi ista prica u tri radnje. Na sajtovima i njihovim prezentacijama taj r61i ima pored track pointa i touchpad ali prc,kad dodjes tamo on ne ma to. Kad sam ih pitao zasto prezentuju pogresnu sliku samo su slegli ramenima. A najbolje je bilo kad sam sa jednim pokusao da pricam o garanciji i uporedio je sa MSI garancijom on je na moju konstataciju da druge marke po dva meseca znaju da drze masinu u servisu rekao pa nije dva meseca vec 45 DANA. E posle toga sam ja dragi moji otisao kod svog prijatelja u radnju koji mi je prodao MSI pa barem njega mogu nbez problema da uhvatim za vrat ako ne daj Boze zatreba. Ipak nisam kupovao kasiku nego sam ima nudio svojih 600e za *******ciju.
Sto se tice kvaliteta izrade plastike potpuno sam uvideo da je lenovo daleko kvalitetniji po tom pitanju ali posto sam odlucio da sa njim ne idem u ring nego ce ga koristiti moja devojka,kvalitet izrade koji nudi MSI zadovoljava. A sve ostalo je isto. Konfiguracija ta dva laptopa je potpuno ista stim Sto MSI ima mnogo vise dodataka sto opet nije toliko bitno ali moze da zatreba.
Instalirao sam XP,radi odlicno,sve komponente su ok,cak sam neke igrice probao na njemu naravno starije(formula,civilizacija...),gura ih bolje nego moja desk masina.

iskreno, ja ne znam ni za jedan thinkpad koji je isao na garanciju, a imao sam dosta kontakata sa istima |)

Znam da dizem temu iz mrvih, ali da ne otvaram novu temu...

Zna li neko ko je ovlasceni servis za Lenovo ?
Razmisljam o kupovini novog racunara, pa bih da zaobidjem sve ove "pouzdane" servise (CT, Pakom i sl), za svaki slucaj ;)

Nazad
Vrh Dno