Šta je novo?

Biostar TForce P965 bios

voodoons

Slavan
Učlanjen(a)
14.08.2005
Poena
380
trazim po forumu i nikako ne nalazim koji bios da flesujem na pomenutu plocu.. svuda se vrti Biostar 965PT... a nikako ne mogu da provalim koja je verzija biosa na mojoj ploci...
T-Utility BIOS Live Update koji sam dobio uz plocu mi stalno ispisuje "check internet connection" dok sam ja povezan preko adsl-a na internet...

ko razume, nek objasni koja mi je tu verzija biosa.....

Mislim da je u pitanju onaj niz iza naziva Broadwater - 6A79L009C

pa instaliraj everest tu pise verzija biosa a i kad palis kom pise koja je verzija
inace ja vozim 103 i zadovoljan sam

@ voodoons- bios ti je mislim drugi po redu, prvi je bio 914 tačnije 14. septembra prošle god. Pošto imaš proc sa fsb-om na 200 treba ti bios sa oznakom 109 ili neki noviji ako se ne varam. Kod njih je ubačena podrška za E 4x00 i 2xx0 procesore. Inače možeš da flešuješ i sa harda

Ja isto koristim 103 verziju. A koja je najbolja od svih mogućih to ne bih znao, znam samo da mi se 103 verzija malo bolje pokazala za oc od 404 verzije npr. :wave:

na sajtu sam nasao P96ba514.bst i P96ba731.bst
koliko sam uspeo da rastumacim da je 731 modiikovan bios pa sam flesnuo prvi i sad imam za podesavanje memorije ddr400, inace je bilo ddr533 najmanje..
nisam mogao nikako da overklokujem pre flesovanja, sad mogu fsb na 333 da teram uz iste temperature procesora i systema ali ako memoriju stavim kao ddr400, tj.da radi kao ddr667. memorija je pqi 1gb ddr800 i ona bi trebala po testu iz jednog casopisa opusteno da radi na 540mhz a zategnuto na 430... probacu da dignem voltazu za memorijiu..
northbridge napon nisam dirao, jel treba njega da dizem ako sve radi ok? nisam jos testirao stabilnost, nemam vremena sad. ovako mi radi stabilno mada nista zahtevnije nisam ni radio na kompu
voltage procesora je isto ne-diran, tako kako je i bilo u biosu
inace u pitanju je es e2160, kupljen od Delimira

ne moras da diras nb napon

na 333 radi rock stable uz odnos memorije 1:1 i bez dizanja bilo kog napona...
a zasto nece da bootuje na 350mhz za fsb uz odnos cpu/mem=1:1?
dobijam bios beep za memoriju...
u tom slucaju memorija bi trebalo da radi na 350mhz a dok mi je fsb bio 200 tada je memorija radila bez ikakvih problema na 400mhz bez bios beep-a..
na 400 za fsb je jednostavno crn ekran, nista od boot-a ali nema ni beep-a kao u slucaju fsb-a na 350. ko tu kome pravi problem?

Ja sa mojom imam rupu u fsb-u koja se manifestuje tako sto nece da boota kad je fsb izmedju 330 i 400. A recimo za svaki dan ga drzim na fsb 420...mozda si opicio fsb wall proc-a? Ni to nije iskljuceno...

na 333 radi rock stable uz odnos memorije 1:1 i bez dizanja bilo kog napona...
a zasto nece da bootuje na 350mhz za fsb uz odnos cpu/mem=1:1?
dobijam bios beep za memoriju...
u tom slucaju memorija bi trebalo da radi na 350mhz a dok mi je fsb bio 200 tada je memorija radila bez ikakvih problema na 400mhz bez bios beep-a..
na 400 za fsb je jednostavno crn ekran, nista od boot-a ali nema ni beep-a kao u slucaju fsb-a na 350. ko tu kome pravi problem?

Ja sa e4300 sam imao razne komplikacije tog tipa. Izgleda da ova ploča baš ima problema sa e4xx0 i 2xx0 kod malo ozbiljnijeg klokovanja. Ja sam 4300 imao negde u aprilu čini mi se pa sam mislio da će možda popraviti oc sa novijim biosima ali izgleda da to nije slučaj. Sa e6300 ima dosta manje problema mada ima i sa njim. Npr. odnos 4:5 fsb:ram kod malo većeg kloka uopšte ne radi, mislim ne diže se ploča, dok 1:1 i 2:3 je ok.
Mada kažeš da je na 333 stabilno sve, na koliko Ghz si, 3? Ako si na 3 to je po meni ok sa tom pločom i tim procesorom. :type:

@ C2D - ako si probao, koji je najviši fsb na kom se diže ploča kod tebe? I koji je max stabilan fsb? Kod mene neće da butuje već kod 440 i preko ali je na 430 stabilno sve (1:1) . Pitam jer neki mogu i na 470-480 na udju u wind bez problema. I da, čipset kako je hladjen kod tebe?

Poslednja izmena:
ovo je es primerak e2160 i on bi trebao opusteno da radi na vise od 3ghz...
ako stavim fsb na 420 koje voltaze i koliko da dizem? pretpostavljam da memoriju treba da ostavim 1:1 jer je to vec ddr840....
i ja kontam da nece ploca izmedju 333-400mhz jer je bilo dosta reci na forumu o tome..
ako nista, da mu odradim BSEL mod?
btw. ne mogu nigde da nadjem u biosu da iskljucim C1e i EIST koji se svuda na netu pojavljuju da treba da budu na off

I ja imam ES primerak, pa nece preko 3GHz.

radio je pre mene i mog ostatka hardvera.. a koliko sam cuo e2160 se malko bolje kloka od e4400

Poslednja izmena:
Da li podrzva 965pt quad core i ako podrzava, da li ima neko link ka najnovijem biosu za QC.

P965 podrzava a takodje i 965pt, prema specifikaciji na sajtu proizvodjaca biostar 965pt

Poslednja izmena:
a sta je sa 1333fsb procesorima

ali p965 sa 731 verzijom biosa podrzava

Pa nije mi jasno kako nece da radi sa 1333 FSB procesorima ? Video sam jednog lika koji je kupio C2D E 6600 ( tad kad ga je kupio koshtao je oko 330 € ) i stavio na neku staru Gigabyte plochu shto je imao od pre a ta plocha je imala FSB od 800 MHz i procesor mu je radio 1.8 GHz umesto na 2.4 GHz.... Tachnije nije on kupio procesor nego mu je poklonila zena.... :d Sigurno moze nekako da se natera da udje u BIOS i onda odmah podignuti FBS ma 333 MHz... :)

pa hoce, ne znam sto ne bi htelo

ne znam zasto, komp mi se zakoci svaki put kad ukljucim everest... prvo sam kontao da je do nekog programa za fan monitoring jer sam par puta ukljucio everest kad sam iskljucio taj program. deinstalirao sam taj program i sad svaki put kad ukljucim everest komp se zakoci, mis se zakoci i ostaje samo dugme reset... vratio sam fsb na 200mhz i sve ostalo na ne-oc rezim ali ista stvar... stavio sam Everest UEE 4.10.1078 i kod njega se zakuca kad pocne "scaning PCI modules"
jel imao neko ovakve tikove?

hoce neko naci neko objasnjenje?
ne znam zasto, komp mi se zakoci svaki put kad ukljucim everest... prvo sam kontao da je do nekog programa za fan monitoring jer sam par puta ukljucio everest kad sam iskljucio taj program. deinstalirao sam taj program i sad svaki put kad ukljucim everest komp se zakoci, mis se zakoci i ostaje samo dugme reset... vratio sam fsb na 200mhz i sve ostalo na ne-oc rezim ali ista stvar... stavio sam Everest UEE 4.10.1078 i kod njega se zakuca kad pocne "scaning PCI modules"
jel imao neko ovakve tikove?

Nazad
Vrh Dno