Šta je novo?

Biostar TA690g moguc problem

va_milos

Slavan
Učlanjen(a)
14.08.2005
Poena
349
Imam problem na burazerovom racunaru.
konfa je sledeca:

Mb: biostar ta 690g
cpu x2 3600
mem 2x1 geil ultra
hdd wd 250aaks
gpu palit 9600gso
Napajanje codegen 400w(Probao sam jos dva napajanja i ustanovio da nije do njega)

Problem je sledeci:
Jednostavno upalim racunar, vrte se kuleri, nema slike. Posle par restarta, gasenja, cupanja kabla, clear cmos baci sliku. Desava se i kad udjem u bios da zablokira. to je prvi problem.
Drugi problem je ne mogucnost instaliranja VISTE(win 7 normalno radi, kao i XP). Probao sam vise verzija i nijedna nece. Instalira se Vista, ali cim ukucaj key ili sa drugom instalacijom pokusam da je aktiviram, vise nece da udje u Win. Ne znam kakve to veze ima, ali jednostavno nece. Probao sam 4 Viste i nijedna nece. Kod svake se isto desava.

Graficka 100% nije. i sa integrisanom se isto desava. Do memorije isto nije. Pocupao sam i dvd, ali problem je i dalje prisutan.
Jedino ako je ploca zveknula. Mada evo sada radi normalno. Instaliran je XP i trenutno nema problema. Usao je u windows, prosao Orthos par sati, furmark. Proverio sam i hdd i on je dobar.
Cpu, nemam drugi, mada na njega ne sumnjam.
Flesovao sam i stariji bios, ali problem je i dalje prisutan.
Ima li neko neki savet, pre nego sto reklamiram plocu ili da mozda sumnja na nesto drugo?

Poslednja izmena:
Mislim da si sam sebi odgovorio, nosi plocu na reklamaciju i reci da zakucava u biosu i ne radi pod vistom, tj ne mozes da je podignes

Sto se Viste tice nece raditi tj. nece mocu da je instalira ni kada je ispravna .
ukljuchi ACPI XSDT Table u power management-u
Sto se ostalog tice , naravno reklamacija .

Pozdrav

Sto se Viste tice nece raditi tj. nece mocu da je instalira ni kada je ispravna .
ukljuchi ACPI XSDT Table u power management-u
Sto se ostalog tice , naravno reklamacija .

Pozdrav

Trenutno je podignut XP SP2 i evo vec 5 dana radi kao da se nista ne desava, tj. ispravna je. Nikakvo kocenje pri paljenju ili bilo sta slicno onome sto sam napisao u prvom postu.
Bas cudno. A ovo je pocelo da se desava, kad je burazer doneo komp iz Sarajeva. Moguce da je i neki problem do struje. Ko ce ga znati. Ako bude ovako normalno radila, nema problema za reklamaciju.

Hvala svima na pomoci!

Nista meni nije jasno. Evo danas opet isto. Restart i ne moze da udje u win. Stane kod bios posta i ne mrda. Ugasim racunar na 15-tak minuta i opet radi normalno. Ima li neko ideju sta moze da bude?
Napajanje sam iskljucio-stavio drugo.
Memorija nije-stavio iz moje masine.
Graficka nije- izvadio 9600gso

Hard je proveren i nema bs-a.
Cpu nije- probao 4600+

Jedino mi jos ostaje ploca ili je pak hdd nesto zeza.
DO danas je sve normalno radilo!

Predlozite bar nesto, jer Ja nemam vise ideja ili su u pitanju gremlini!

Meni se slichno deshavalo sa 8800gs ...zamenio plochu i i dalje se deshavalo....ali JAKO JAKO JAKO retko...tipa 1x na 30 paljenja...Kad nema JAKO karticu u slotu ok radi....sa 7900gs je radila ok....tako da sam prvo mislio da je do 8800gs medjutim sada mi ta kartica najnormalnije shljaka u novoj plochi - 79

Poslata je ipak ploca na garanciju!
Zamenio sam sve moguce i nemoguce i problem i dalje postoji.
Ali bukvalno sam izmenjao sve komponente, cak i iz kucista izvadio i nece da postuje. Uvazili su reklamaciju i poslali uvozniku ili kome vec. Sad jos preostaje silno cekanje na realizaciji iste.

ploca stigla sa reklamacije, sklopljena masina, racunar radi. Sad ostaje da prodje malo vise vremena da bi 100% bio siguran. Inace ja sam sumnjao na memorijski kontroler.

ploca stigla sa reklamacije, sklopljena masina, racunar radi. Sad ostaje da prodje malo vise vremena da bi 100% bio siguran. Inace ja sam sumnjao na memorijski kontroler.

Moze biti da jeste memorijski kontroler, ali to onda nema veze sa plocom... kod AMD-a je integrisan u sam procesor.

Vrh Dno