Šta je novo?

Biostar Matične ploče

DejacNS

Slavan
Učlanjen(a)
28.08.2008
Poena
302
Radim u servisu računara i nasastavljali smo se mašina sa Biostar matičnim pločama gomilu. U početku je sve to radilo savršeno ali u poslednje vreme imam problema sa jeftinijim Biostar matičnim uglavnom sve iz Motherboard serije ( TF,TA serija jos nije pravila sličnih problema ). Elem recimo od kraja prosle godine pa do sada imam jako čudnih problema i svi su uglavnom vezani za SATA kontroler. Problemi su uglavnom kada instaliram windows na SATA disk isti radi neko vreme normalno pa onda se zabada tako random kad hoce, zabadaju se mašine na kopiranju, nestane particija sa diska...tj izgubi format... Prvo sam mislio da je problem u Hitachi diskovima (pošto smo uglavnom njih uparivali sa BS pločama) ali posle smo počeli da ih menjamo za WD ili Maxtor i problem se nastavljao. Ako stavim neki ATA disk na ploču računar se posle toga ne vraća u servis tako da predpostavljam da problema više nema.

Da li je moguće da Biostar na svakoj 3-4 ploči iz ove jeftine serije ima loše odrađen SATA kontroler i da li je neko imao sličnih iskustava sa Biostarom u poslednjih ajd da kažem 6-8 meseci.

pozz

upravo tako kablovi su problem, meni se vratilo 20-ak mašina i na svakoj je bio problem SATA kablić, ali crvene boje. U skuplje modele pakuju žute kablove poput onih što dolaze uz Gigabyte ploče, s njima za sad nisam imao problema...:smash:

Da, slažem se sa tim...primetio sam i ja kod par ploča da sam rešio probleme menjajući taj CRVENI Sata kablić ali prosto nisam mogao da poverujem da to ****** moze da bude problem pa još na toliko ploča. Sad upravo imam jednu mašinu na servisu (NF560-A2) i pravi mi problema prilikom kopiranja sa diska na disk. Odma sam primetio da ima gadne crvene kablove. Promenuo sam ih i za sada radi OK...videcu jos malo da ga mučim.

Znači ne verijem da me kablići j*** 6-8 meseci :wall::wall::wall:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno