Šta je novo?

Bios q6600

markoristic

Poštovan
Učlanjen(a)
17.12.2016
Poena
51
Pozdrav svima,

Evo ovako, probacu sto jasnije u kratkim crtama da objasnim u cemu je problem.
Koristim konfiguraciju cpu e4500 + GA-945PL-S3P. Hteo sam da je malo osvezim i kupio sam procesor Q6600.
Medjutim kada sam promenio procesor, racunar stane kod biosa i ponudi opcije za ulazak u bios i ne ide dalje. Medjutim na tastaturi mi ne radi ni jedna funkcija ni tab niti bilo koja druga tipka da bi mogao da pristupim bios-u.
Tastatura mi je na ljubicasti chinc. Uzeo sam drugu tastaturu sa usb ulazom ali slucaj je isti. (pri paljenju racunara obe tastature zasijaju ali kad dodjem do biosa ne radi ni jedna tipka vise, tastature prestaju i da svetle kao da ne rade.
Verujem da ceo slucaj nema veze sa tastaturama. Kad vratim stari procesor sve normalno radi , i evo ja pisem ovde :)

Potom sam pokusao da skinem sa gygabyte sajta poslednje drajvere za mb, medjutim nisam mogao jer koristim windows 8.1 a tamo postoje drajveri samo do win7.
Pa sam jedno 4 sata trazio drajvere za 8.1 i nasao neke na ovom sajtu:
http://www.driverscape.com/manufacturers/gigabyte/laptops-desktops/945pl-s3p/9607

- i sve ih instalirao, ali opet nista, opet sve isto kao i prvi put. I sad vise ne znam sta da radim, pa pitam ovde za pomoc ako neko zna u cemu je problem?
Eventualno ni hladjenje ne moze da predstavlja problem posto koristim Corsair H50.

MB: GA-945PL-S3P
Podrzani procesori za maticnu medju kojima stoji da je izmedju ostalog i Q6600.
http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=2541

Verujem da je verovatno najlakse resiti problem tako da instaliram win7 i skinem sa oficijalnog sajta poslednje drajvere i da resim problem.
Sto sam i krenuo da radim, stavio sam win7 da se skida ali kako mi je net ocajan pise da ce se skinuti za 1 dan i 8h, pa bih ako mogu da resim problem na win 8.1 :D
Nadam se da ce me neko razumeti sta sam hteo da napisem i moci da mi pomogne.

Pozdrav.

Piše ti tamo N/A pored tog procesora, što znači da nema podrške za taj procesor (tj. quad-core procesore).

Sada imaš 2 opcije:

1. prodaj ploču, uzmi drugu - logičnije
2. prodaj procesor, uzmi drugi - nećeš dobiti ništa, sa obzirom da već imaš c2d.

Poslednja izmena:
Kakav glup propust. Ne razumem sto su ga u opste stavljali na listu podrzanih kad u opste nije podrzan, samo da zbune narod.
Uzeo sam vec i drugu plocu sa magistralom od 1600, zbog klokovanja ali mi stize tek u sredu/cetvrtak.
Hvala tebi Dzoni sto citas pazljivije od mene jer bi se i sutra ceo dan mlatio sa ovim :)

Nista sto se mene tice to je to, moderatori mozete i da obrisete ovu temu.

Pozdrav, :wave:

Vrh Dno