Šta je novo?

BIOS problem

Jesuis

Cenjen
Učlanjen(a)
11.12.2012
Poena
159
Ovako resio sam da uzmem AsRock B75 PRO3-M plocu i da na nju stavim g2020 procesor.
Na cpu support list stranici na sajtu proizvodjaca pise da ploca podrzava procesor sa biosom 1.5
Zanima me sta ako dobijem plocu sa biosom manjim od ovog, da li je moguce da promenim nekako bios da bi procesor mogao da radi?
U tri reci:"sta da radim"?

A sta ce biti ako pokusam da pokrenem plocu sa procesorom dok nije flesovan bios. Flesovao sam bios jednom, ali tada je procesor vec bio u ploci i to sam radio zbog update-a.

Može da se dogodi da neće da se digne sa njim, u tom slučaju moraće prvo sa nekim CPU koga prepoznaje pa tada da se uradi BIOS. Može isto da se dogodi da radi sa drugačijim parametrima a onda može update BIOSa. Ako je kupuješ novu u radnji, možeš da ih zamoliš da oni ili njihov servis to urade, što bi verovatno bilo najbolje.

Ok, vidim da cu morati da obratim posebnu paznju na to sa kojim biosom ploaca dolazi, u suprotnom ce biti problema koji necu moci da resim bez nekog servisa.

Obrati pažnju i na verziju ploče, mora da piše negde na njoj. I to je važno za izbor BIOSa.

Novije revizije ploca imaju i novije BIOSe, tako da uzmi najnoviju "rev" ploce i ne bi trebalo da imas problema sa ugradnjom procesora.

Nazad
Vrh Dno