Šta je novo?

BIOS Problem-gubitak IRQ for AGP VGA...

atatyu

Čuven
Učlanjen(a)
22.12.2001
Poena
609
Ploca je Matsonic MS 8308EP(266) sa SiS730 grafikom.Prilikom instalacije WinME se prvo digao lepo a drugi put,posle restarta(instalirani samo drajveri za VGA i zvucnu) izgubio se IRQ za AGP integrisanu video kartu(pre toga je u Win98 bio IRQ 11).Probao sam razne verzije BIOS-a ali uvek isto...Ponovo sam formatirao HDD,stavio Win98 i opet isto.Da li je moguce da je WinME promenio nesto u BIOS-u sto ni flesovanjem ne moze da se vrati?
Sistem sada radi ali u Device Manager-u nema IRQ za SiS730 video kartu.
Da li je neko imao slican slucaj?Kako da vratim IRQ?
Pozdrav svima Sale

atatyu je napisao(la):
Ploca je Matsonic MS 8308EP(266) sa SiS730 grafikom.Prilikom instalacije WinME se prvo digao lepo a drugi put,posle restarta(instalirani samo drajveri za VGA i zvucnu) izgubio se IRQ za AGP integrisanu video kartu(pre toga je u Win98 bio IRQ 11).Probao sam razne verzije BIOS-a ali uvek isto...Ponovo sam formatirao HDD,stavio Win98 i opet isto.Da li je moguce da je WinME promenio nesto u BIOS-u sto ni flesovanjem ne moze da se vrati?
Sistem sada radi ali u Device Manager-u nema IRQ za SiS730 video kartu.
Da li je neko imao slican slucaj?Kako da vratim IRQ?
Pozdrav svima Sale

U BIOS-u imas opciju da dodelis irq kanal grafickoj kartici, kada to stavis, pogledaj pri dizanju sistema da li je DMI zaista odradio posao, ili se tu nesto zaista zbrkalo.

Nazad
Vrh Dno