Šta je novo?

bios ne vidi dvd

Sale83

Slavan
Učlanjen(a)
26.05.2012
Poena
495
Imam cudan problem....bios ne vidi dvd,a windows ga vidi....to tek sad izvalih kad sam hteo da reinstaliram sistem.
U pitanju je SAMSUNG DVD-RW SH-S222AB

Znaci mozes normalno da ga koristis....U cemu je problem?

Hteo bih da reinstaliram sistem.
Nece da bootuje windows,a disk radi,proveravano kod ortaka.

Prilikom podizanja biosa stisni F12 (bar je tako kod mene)to ti je boot menager i tamo izaberi DVD-rom.Ako i tamo nema DVD-rom-a,idi u BIOS i nadji first boot device i stavi na DVD-rom i sejvuj.

Uzmi od ortaka dvd rom pa vidi da li se isto desava ako se isto desava,nesto u biosu moras da namestis!

Druze, bilo bi fer prema ostalim clanovima ovog foruma da napises kako si se to snasao.

Sorry,poprilicno bejah nadrkan i izmoren.

U BIOS-u sam morao u integrated periphetals-u da enejblujem primary master i slave RAID,posto tada tek pokrece instalaciju sa diska,e onda kod onog prvog restarta,moram da udjem opet u BIOS,i da kliknem disable za primary i slave RAID(jer onda opet krece u krug instalaciju) i tek tada se nastavlja dalja standardna instalacija....najsmesnije od svega je sto bios ni tada nije video dvd.
Inace masina je starija,maticna je ga-k8nf-9,a dvd nov,SATA ulaz,pa je verovatno to problem...ne znam.Preznojih se posteno,al nekako sam uspeo.

Poslednja izmena:
Vidis da nije tesko biti kolegijalan ;)

TT-powered by Note

Vrh Dno