Šta je novo?

BIOS ne prijavljuje pravu veličinu diska

Hardcore

Čuven
Učlanjen(a)
18.11.2003
Poena
619
Pročitao sam prvi sticky, ali niko nije eksplicitno naveo kako uopšte instalirati WinXP na sistem koji u BIOS-u disk od 160GB prijavljuje kao 130GB (Seagate Barracuda PATA 8MB cache). Da li da particionišem/instaliram kao da jeste od 130, pa će WinXP + SP2 kasnije "ugledati" i preostalih 30GB?
:wave:

Trebalo bi da hoće, samo stavi prvu particiju da bude manja. Nije isključeno da bi ti radilo i sa jednom particijom, ali sa dve je svakako sigurnije.

Da li si proverio na sajtu proizvođača ploče da li postoji neki noviji BIOS za tvoj model?

Izvinjavam se, "slagao" sam. BIOS vidi pravu veličinu diska, ali WinXP na početku instalacije vidi samo 130GB.
Da ignorišem to, napravim primarnu particiju od 20-tak GB, na nju instaliram WinXP + SP2, a posle iz Windowsa particionišem ostatak diska? Da li će disk biti tretiran/funkcionisati kako treba?

Poslednja izmena:
Ji 4Tze je napisao(la):
vidi sticky za 200GB, vazi i za 160GB, tj. sve preko 137GB

A ti pročitaj moje pitanje... ;)

Evo ovako:
napravio sam jednu particiju od 40GB na tom, kako pri instalaciji WinWP kaže, 130GB-tnom disku, formatirao je i na nju instalirao XP+SP2. Ostatak diska nisam dirao (particije, formatiranje). Nakon završene instalacije, iz Disk Managementa, koji je sad prijavio stvarnu veličinu, sam završio posao.
:wave:

Nazad
Vrh Dno