Šta je novo?

BIOS ne prepoznaje 40gb hard...

djura

Čuven
Učlanjen(a)
27.12.2001
Poena
605
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Interesuje me da li moze da dodje do problema u radu HD od 40gb ()Maxtor 5400), koji je setovan dzamperom da ga bios prepoznaje kao 32GB, jer noviji bios za ovu plocu (Acorp 6zx86) ne postoji?

Disk je formatiran kod mene na 40GB, a na ovu plocu sam morao da ga stavim kao 32GB, sto je bios uredno prepoznao, a Win2000 govori da ima ukupno 40gb, sto je dobro, ali se plasim da ne dodje do nekih problema u buducnosti...

Hvala!

djura je napisao(la):
Interesuje me da li moze da dodje do problema u radu HD od 40gb ()Maxtor 5400), koji je setovan dzamperom da ga bios prepoznaje kao 32GB, jer noviji bios za ovu plocu (Acorp 6zx86) ne postoji?

Disk je formatiran kod mene na 40GB, a na ovu plocu sam morao da ga stavim kao 32GB, sto je bios uredno prepoznao, a Win2000 govori da ima ukupno 40gb, sto je dobro, ali se plasim da ne dodje do nekih problema u buducnosti...

Hvala!

Moze se dogoditi da se pobrlja FAT tabela.
Posto ce on pokusati da upise u prostor iza barijere koju je bios stavio na 32Gb.
Onda ti treba MBR manager, nudi ga quantum/maxtor.
Pravi ga firma ontrack, i instalira se direktno na mbr, pre loadera.
Moj savet je promena ploce, ako u najnovijoj verziji bios-a nema podrske za diskove vece od 32gb.

Re: Re: BIOS ne prepoznaje 40gb hard...

laxduke je napisao(la):
...
Moj savet je promena ploce, ako u najnovijoj verziji bios-a nema podrske za diskove vece od 32gb.

Ili kupi HDD kontroler - ima odlicnih RAID ATA 133 za oko 30 EUR...

Re: Re: Re: BIOS ne prepoznaje 40gb hard...

Paja je napisao(la):
Ili kupi HDD kontroler - ima odlicnih RAID ATA 133 za oko 30 EUR...

Jos bolje resenje.
Eto covek ti je predlozio Zoltrix-a RAID 133 PCI Super I/O koji je odlican kontroler.

Re: Re: BIOS ne prepoznaje 40gb hard...

laxduke je napisao(la):
Ili neka kupi PCI kontroler, neki stariji HPT ili Promise.

djura je napisao(la):
Hvala!

Sa Ontrack Diskmanager 2000 v4 ili novijim mozes napraviti da ti ploca radi sa svih 40gb.

Hvala vam svima, skinuo sam Maxtorov MaxBlastII i namesio ga tako, do daljnjeg ce da radi...

Nazad
Vrh Dno