Šta je novo?

BIOS ne pamti podesavanja pri svakom nestanku struje

NSX

Čuven
Učlanjen(a)
18.01.2002
Poena
690
E ovako imao sam Asus plocu Athlon 64 uglavnom skoro totalno drugaciju konfiguraciju od ove i kad god mi nestane struja BIOS je gubio podesavanja i morao sam nanovo sve da setujem. E sad sa ovom novom konfiguracijom jedino sto je ostalo staro je MSI 7600 GT i par DVD rezaca ostalo je sve novo znaci ploca (DFI) procesor Phenom HDDovi RAM kvalitetni napajanje OCZ kuciste bukvalno sve i opet mi se isto desava, cim nestane struja moram nanovo da podesavam BIOS.

Jel moguce da je to do graficke DVDa ili mozda kabla od napajanja (mada je to ipak skoro nemoguce)?!

Do ploce je . Imao sam 3 takve MSI ploce koje su imale identican problem , znaci kad nestane struja vrati se sve na def.
Mozda da probas fleshovati bios na zadnju verziju :)

Ja bih rekao da je problem do baterije. Znaci najjednostavnije zamenis staru sa novom i nema glava da boli... Isti slucaj sam imao, i ovako resio kao od sale. :p :wave:

e $%^*#( mu ako su i ASUS i DFI nove ploce dosle sa losom baterijom..

u svakom slucaju nista me ne kosta pa cu da probam, hvala :)

Problem je do baterije, zameni je drugom, imaš kod časovničara i košta oko 150 din. Oznaka je CR2030. Pozdrav! :D

To ni u mojoj zabiti ne kosta toliko. Ja mislim da je bilo 70, 80din. :)

BTW, 1000% je baterija

A šta da radim ako nije do baterije? Imam Biostar TF7025-M2 i čim se izvuče iz 220V izgubi sva podešavanja, a piše da je VBAT 3V. Nisam probao da je zamenim, CMOS džamper je na dobrom mestu, i pokazuje da je dobar napon. Crkao čipset?

Da li ti se promeni datum i vreme na racunaru posle vracanja na default?

Probaj drugu bateriju pa nam javi :):p;)

Baterija CR 2032 kosta maksimalno 30 dinara - proverite u KELCO (bivsi radio klub). Pljackanje naroda na tim dugmastim baterijama mislim da nikada nece prestati....

Poslednja izmena:
Ma dobro 20-30 dinara tamo vamo nije strasno, e sad fora je sto se kod mene ne vraca datum na 1.1. jel moguce onda da nije baterija u pitanju? Trazio sam danas u Podgorici ali gospoda to ne prodaje, pogledacu ponovo danas mada i tako radim upgrade na MSI NF980 pa necu puno da se zezam...

E da, sad pitah drugara kome sam prodao staru plocu i kod njega ne gubi podesavanja?! o_O

Nazad
Vrh Dno