Šta je novo?

Bios mi spustio frekvenciju procesora

AmilDinsio

Slavan
Učlanjen(a)
23.05.2007
Poena
320
Ploca je Msi k7n7dela2 a bios phoenix award i poceo je da brljavi u zadnje vreme.Prvo mi je kod jednog bsod kod restarta iz cista mira krenuo da butuje sa flopia iako nemam flopi.U standard cmos features u biosu odjedanput dirive A floppy.To sam promenio u none i stavio da butuje sa harda i bilo je ok.Sad mi spustio frekvencu sampron 2400(1,66GHz) na 992 Hz.Kad mu stavim load optimezed defaults vrati frekvenciju ali kod sledeceg restarta opet krene da butuje sa flopija i naravno krene da pisti posto nemam floppy.Radio sam clear cmos i vadio bateriju,pa kupio novu i isto.Radio sam i reinstal sistema posto 4,5 godina nije radjeno.Star je komp ali radio dosad ok i bar da izdrzi do novaka kad izlazi Kaveri.Da li neko zna o cemu se radi.Da pitam jos nesto na mozili onaj goole search bar ukucam nesto da trazi izbaci ono no trusted conection,isto i kad odem na google da proverim postu,kad kliknem na gmail

Poslednja izmena:
To prijavljuje zato što ti je sat/datum podešen previše netačno.

Mozda su kontakti za bateriju (onaj sto je ispod baterije) "razglavljeni", probaj da skines bateriju i da ih malo nategnes.

Vratio sam FSB na 166MHz jer je bio spustio na 100 i opet je prepoznao sampron 2400.Radilo je super do danas kad se posle bsod restartovao i spustio frekvenciju opet na 992.Udjem u BIOS i tamo FSB stoji na 166,ali je sada gde je onaj multiplikator stoji CPU defaults koje se nalazi ispod 7.5.Po defaultu za sampron 2400 treba da bude 10.Kolika treba da bude voltaza za memoriju,meni stoji 2.75V.Da ne previ to problem,nista to nisam cackao.Inace imam 2stapa po 256MHz Kingston i posle sam dodao 512MB neka Take MS.Kad podize sistem vidi 1GB na 200MHz

Poslednja izmena:
sto se tice memorije to je ok
probaj sa jednim stapom (onim sto si imao od pre)
udji u bios i nasteluj datum vreme i sejvuj
nakon toga digni sistem i proveri da li je sve ok
iskljuci komp i izvadi napojni kabal na minut pa pri paljenju proveri da li je zapamtio ako nije ZAMENI BATERIJU NOVOM
IMAS U AIDI STAVKU OVERCLOCK I VIDI TRENUTNE VREDNOSTI I KOJE SU DEFAUT PA PO TOME PRESTELUJ BIOS
kada se pomeri datum nece dosta kompova ni da digne win (sukob sa avirom i gomiliom slicnih programa)

[/QUOTE]IMAS U AIDI STAVKU OVERCLOCK I VIDI TRENUTNE VREDNOSTI I KOJE SU DEFAUT PA PO TOME PRESTELUJ BIOS
kada se pomeri datum nece dosta kompova ni da digne win (sukob sa avirom i gomiliom slicnih programa)[/QUOTE]

Koju verziju?Onu staru AIDA32 ili ili ovu novuAIDA64

imas na obe verzije
a imas i everest

Nazad
Vrh Dno