Šta je novo?

BIOS i OS

ciciban

Čuven
Učlanjen(a)
20.12.2002
Poena
620
Video sam na Acerovom sajtu da za Laptop Acer Extensa 5630 ez postoje tri verzije BIOSA: Samo za Win7, za double boot Win7+Xp i posebno za Vistu/XP... Na ovom laptopu je Vista u originalu, sto bi trebalo da znači da je BIOS tipa: Vista/XP. Pošto sam ja instalirao Win7 64-bit, pitam se da li problemi prilikom instalacije određenih programa, potiču od "nekompatibilnosti" BIOS-a.

PS Zadnje sto sam primetio je to, da u gedžetu na desktopu, koji pokazuje temperaturu vazduha, ne može da se podesi moj grad, dok u istom tom gedžetu, pod Vistom, može...? (ne mislim da baš to ima veze sa pomenutom nekompatibilnošću, nego da ne otvaram novu temu...).

Prilicno sam siguran da su to verzije "installera" za svaki od njih posebno jer se bios bas ne updatuje tek tako, vec verovatno podesava nesto pri boot-u a to se razlikuje za ove sisteme ponaosob.

Sto se tice widgeta, ako koristis onaj iz Windowsa on ima neku cudnu osobinu da kao region u settings mora da bude neka od odredjenih (citaj: vecih) zemalja, medju kojima nije Srbija, iako prikazuje podatke za bilo koju zemlju sveta. Bas glupavo, ali eto...

Vrh Dno