Šta je novo?

BIOS i monitor luduju ...

takinada

Znamenit
Učlanjen(a)
12.04.2004
Poena
1,045
Elem, pre 4 godine o/c mdb Asus P5K i E2160. Sve je besprekorno ferceralo do pre par meseci kad je počeo prvo BIOS da zeza ... Obično sledećeg dana uvek F1 - podešavaj BIOS nanovo dok je tokom dana setovanje bilo upamćeno. Menjao bateriju i ništa ... Zatim kreće da luduje monitor koji je povezan VGA kablom. Predefinisani modovi monitora se menjaju sami od sebe a tasteri ne reaguju na pritisak. Pored modova koji se menjaju uključuje se i auto podešavanje. Kako prođe ludovanje tasteri postanu funkcionalni. Ludovanje monitora se dešavalo u nepravilnim razmacima. Pojavljivanje anomalija je postalo sve učestalije.
A onda geknu LC Power od 550W ... Pazarih ponovo neki LC Power od 650 w i sve se vrati na normalu, BIOS i monitor se smiriše. To uredno potraja 15-ak dana i jedno jutro sve jovo-nanovo. BIOS i monitor luduju ponovo .... Smanjih o/c, ukinuh o/c i ništa ... Šta se dešava, molim za pomoć ....:wave::wave::wave:

Ajmo redom

1. Probaj neko drugo napajanje ako imas
2. Premeri bateriju unimerom, mozda si kupio ¨bajatu¨
3. Izvadi sve kartice i vrati
4. Izvadi memoriju i vrati nazad
5. Napajanje na ploci (elektroliti), pregledaj da se nisu naduli, vrh kondenzatora treba da bude ravan
6. BIOS umire ili ladan lem

to ludovanje monitora mi nije bas najjasnije, objasnio si sta se dogadja ali nemam bas neku ideju zasto

Evo već par dana sve fercera besprekorno. :lupko: Kućište sam zamenio zajedno sa napajanjem ... Hvala na savetima ...

Verovali ili ne, izgleda da sam našao rešenje ... Godinama kako isključim računar i monitor, isključim i produžni kabl na prekidač na koji su ovi priključeni. Evo par dana ne isključujem prekidač i sve OK fercera ... :p

Nazad
Vrh Dno