Šta je novo?

BiH, kupovina računara?

7euffel

Slavan
Učlanjen(a)
06.08.2012
Poena
240
Zna li neko neku dobru radnju u BiH, sa racuanrskom opremom, naravno sa sto boljim ponudama i sto boljim cijenama. Ja znam neke al uglavnom su falš? Planiram da kupim/sastavim računar, ali nikako mi ne uspijeva ovde na domaćem tržištu jer je sve necivilizovano skupo ili loše. Usput zvim u Banjaluci.

Gde je skupo i lose? Banjaluka?

Gde je skupo i lose? Banjaluka?

Hmm, ovako gledao sam po biscomu, comuputerworkshopu, comtrade-u, pan-ex, alfomu, mediamarket, lanaco, ali baš ništa mi ne odgovara, kod svakih nađem dosta nedostataka, da li im nesto nedostaje sto ja trazim ili cijena, nebitno. Uglavnom od svih tih nekako najviše imam povjerenja u pan-ex jer sam tu kupio računar (doduše davno), a još bi se mogao uzdati i comp-workshop, ali ni to mi nije nešto naročiti i dalje je to skupo, dovoljno je napomenem da običan i3 (jedan od slabijih tog tipa) košta 300 km.

Pa dodji u Srbiju kupi sta ti treba, ko i svi, posle odradis povrat PDV-a i uzivaj.

Mislim da ti se ne isplati cackati povrat pdv-a, dogovorili su se da kada neko trazi povrat ovi odmah jave docekaju te sa nase strane ako ne prijavis, ocerupaju te.

kupio racunar u srbiji, emmi, 1050KM ista takva konfiguracija skuplja u geneleku blizu 300KM, prosle godine uzeo monitor koji je kod nas bio blizu 600KM u srbiji oko 400KM. imao sam slucajno oba puta besplatan prevoz, tako da se meni isplati. ogromne razlike u cijenama skuplje za 30% i vise, jos je genelek najjeftinii o drugima necemo ni da pricamo :)

kupio racunar u srbiji, emmi, 1050KM ista takva konfiguracija skuplja u geneleku blizu 300KM, prosle godine uzeo monitor koji je kod nas bio blizu 600KM u srbiji oko 400KM. imao sam slucajno oba puta besplatan prevoz, tako da se meni isplati. ogromne razlike u cijenama skuplje za 30% i vise, jos je genelek najjeftinii o drugima necemo ni da pricamo :)

E pa o tome i govorim, znam da kad sastavljam racunare u Srbiji za 30% jeftinije prodjem, ovi u Bosni kao da nisu nacisto sa glavom, ne samo sto su skupi nego i nema dovoljno izbora, a i kad dobijem racunar, pored njega ne dobijem ni jedan jedini papir, niti kutiju od npr. maticne, graficke itd. Mislio sam da ima neka bolja radnja u BiH koja se istice al' sada mi je jasno da nema. Moram jos da pogledam cijene u Hrvatskoj, i onda cu donijeti konacnu odluku, posto zamisao da kupujem u Bosni i nije bas dobra.

i da ti kazem da ja nisam vrsio povrat pdv-a tako da postoji mogucnost i za dodatnu ''ustedu''

Sad sam pogledao, na prvi pogled čini se dobro. Hvala.

Zdravo zemljace ;)
Da ne saljem Pm, mozda jos nekome bude koristan odgovor...
Neke sitnice kupujem u EastCode firmi, imas je i u BL. Ali samo nesto od periferija.
Ploca, CPU, DDR3, graficka...samo Srbija.
Ustede su ogromne za nase uslove.
Uglavnom kupujem polovne stvari sa garancijom osim CPU za koji mi garancija i ne treba.

Primjeri:

graficka 7770 kupljena na forumu sa nesto malo manje od 3 godine garancije sam platio 85Eura.
Kod nas nova kosta oko 180Eura.
CPU i5 3570 u Srbiji kosta ~160Eura a kod nas 250Eura.
Ako kupujes isplati se i licno doci u BG, prije toga rezervisati i kupiti.
Ostane ti fina suma u dzepu. :)

:wave:

Vrh Dno