Šta je novo?

BigWater 760i VS IFX 14

mr_gee_fox

Slavan
Učlanjen(a)
22.01.2009
Poena
319
Posto sada sleduje kupovina aftermarket hladjenja interesuju me saveti koji je bolje uzeti od ova dva. Hladio bi CPU iz potpisa. Ne znam vredi li davati pare na ovo vodeno hladjenje jer sam video na nekim testovima da ume da bude slabiji od ponekih jacih vazdusnih hladjenja. Osnovna namena je hladjenje CPU-a koji ce biti oko 4GHz ili mozda mao jace ako bude moglo.

Pitam ovo jer mi je ovaj TT upao u oko jer ga ima po relativno povoljnoj ceni u nasem dragom ducanu :D

A kad bi se malo izmodovao taj Big Water (mada ne znam shta je tu veliko) da li bi se dobili bolji rezultati, i koliko se to isplati? I shta bi bilo najbolje uraditi, promeniti WB, staviti jachu pumpu, ili veci radijator? Da budem iskren, onako fabrichki konfigurisan, deluje mi kao igrachka a ne ozbiljan sistem.

Poslednja izmena:
Ja sam uz kuciste Kandalfa LCS dobio TT pumpu i rezervoar (mozda su slicne) http://www.thermaltake.com/product/Chassis/fulltower/Kandalf_lcs/vd4000swa.asp
dobija se bolji blok za cpu i veci radijator.
Pumpa radi posao za intel c2d i quad cpu za i7 vec treba jaca pumpa.
Sa njom sam hladio full plocu + cpu + gpu i bila je na visini zadatka.
Ovaj radijator sto se dobija uz BW 760 je igracka.

Poslednja izmena:
pa nema sta tu puno da se moduje. pumpu mozes samo da menjas, radijator je mali tako da je opet za menjanje, za WB tu i tamo...... to modovanje je uglavnom menjanje vecine komponenti sto je em neisplativo em nije modovanje :D
za posteno vodeno 'ladjenje ti def. treba barem 120-130e pa na jace, dok za duplo manje novca mozes da izvlacis max na vazduhu... verujem da bi sa nekim TRUE moj E8400 drzao na 4.0GHz 24/7....

Nazad
Vrh Dno