Šta je novo?

Big problem, pliz help

miha

Čuven
Učlanjen(a)
12.01.2002
Poena
620
Imam ovaj problem...
Kada se dize sistem (WinXP), u trenutku kada treba da se pojavi Welcome, ekran ostane crn ili se ugasi. Mogu da udjem u SafeMod. Kada tu obrisem Dysplay Adapter i resetujem comp, XP se podigne ali samo u 640x480 8bita. Ako probam da podignem rezoluciju, ekran ostane crn i pomaze samo hardverski reset.
Inace prijavljuje da je kartica GeForce2 MX 100 iako je kartica MX200, dok u safemod-u pise <undefinied> (Normalno?)
Cak sam i formatirao disk i satvio ponovo XP ali ne pomaze...
(Pre reinstalacije se prvo desavalo da prijavi "ozbiljnu gresku" i rezolucija ode na 640x480, a zatim gore opsirno opisan problem)

Znaci graficka je Asus 7100 (nVidia GeForce2 MX 200 32MB)
ako je od znacaja Thunderbird 950 na Asus A7V266-M, 256MB DDR Samsung...

Pozdrav

Dali si kartu skoro uzeo ili je imas od ranije? Slicna stvar mi se desavala ovih dana sa par novih karti (uglavnom MX400), koje su bile neispravne, i nisu dizale driver (bez drivera ili sa XP-ovim built-in driverima rade ok). Moguce da je otkazala

Imam je od ranije...
Posumnjao sam i ja da crkla FX ali se ipak nadam da nije (ali nada bledi, bledi...)

pa mozes li da je probas na drugoj masini ili neku drugu kartu kod tebe?

Resio problem

Ni sam ne znam kako, ali sada je sve OK. (Samo sam izvadio karticu i vratio je!?!)

Anyway
Hvala

Pozdrav

Slicne stvari su se i meni desavale. Nepisano pravilo da kad mislis da se komp pokvario, poizvadis kartice, malo dunes (ne zaboravi magicne reci) i on ce (mozda) proraditi.:)

miha je napisao(la):
Imam ovaj problem...
Kada se dize sistem (WinXP), u trenutku kada treba da se pojavi Welcome, ekran ostane crn ili se ugasi. Mogu da udjem u SafeMod. Kada tu obrisem Dysplay Adapter i resetujem comp, XP se podigne ali samo u 640x480 8bita. Ako probam da podignem rezoluciju, ekran ostane crn i pomaze samo hardverski reset.
Inace prijavljuje da je kartica GeForce2 MX 100 iako je kartica MX200, dok u safemod-u pise <undefinied> (Normalno?)
Cak sam i formatirao disk i satvio ponovo XP ali ne pomaze...
(Pre reinstalacije se prvo desavalo da prijavi "ozbiljnu gresku" i rezolucija ode na 640x480, a zatim gore opsirno opisan problem)

Znaci graficka je Asus 7100 (nVidia GeForce2 MX 200 32MB)
ako je od znacaja Thunderbird 950 na Asus A7V266-M, 256MB DDR Samsung...

Pozdrav
Meni se dešavalo da me tako za**bava AVP, kad mu istekne licenca, pa AVP monitor ukoka ceo sistem. To što XP prijavljije MX100 nema veze, stavi detonatore i rešio si probleme. Nije bitno šta će da javi radiće brže.

Nazad
Vrh Dno