Šta je novo?

Big Band RTs-a

zilet

Čuven
Učlanjen(a)
22.01.2001
Poena
619
Da li neko zna gde na netu mogu da se nadju dela ovih gorepomenutog benda... u principu zanima me kompletna nasha jazz scena..pa ako neko zna neka se izbaci.
Ja sam nekada davno skinuo Jazz verziju vranjanskog kola koja je ono otkida.. a sada sam chuo Djurdjevdan u izvodjenju gorepomenutih ii mnooogoo je dobro...

Jedan od najvecih domacih Jazzera je i Ivan Maljokovic.
Njegovi albumi su
"Krcma Dzerima" (PGP RTB, 1985.)
"Sa-Sa za dzezere" (PGP RTB, 1989.)
"Salsa u Beogradu" (PGP RTS, 1993.)
"Balkan Salsa" (Vertical Jazz, 1994.)
"Sentimental Funk" & "Just You, Just Me" (PGP RTS, 1998.)
"Merak" (PGP RTS, 2000.)

Te narodne sto si cuo u jazz verziji su mozda bas Maljokoviceve stvari. (D)

Izmedjuostalog evo sta pise na omotu jednog njegovog CD-a:

Jovan Maljokovic is a famous Yugoslav saxophone player. His band has existed for almost fifteen years, representing Yugoslavia at many festivals throughout Europe and Cuba. Maljokovic has also played with a number of world-class jazz musicians such as Freddie Hubbard, Hank Mobli, Larry Coryell, Billy Cobham and John McLoughlin.

Ajde ljudi, svi sto znaju nesto o domacoj jazz sceni, neka pisu ovde!! :)
Pozdrav svim jazzerima! :wave;

Vidje ima josh nekih Jazzera ovde..
Evo bash se ubih od trazenja mjuze na netu..ali jock...
Slabo je jazz-era kod nas..a tako je dobro..Prosto je zalosno shto je tako..

Stvarno je steta sto nema malo vise jazzera.

BTW na netu je malo teze da se nadje jazz.
Kada trazis samo stringom jazz, dobijas sve i svasta, i ono sto je jazz i ono sto nije, plus svih onoliko pravaca koliko ima u jazzu... na kraju stvarno poludis.
Najbolje resenje je da znas konkretno imena izvodjaca koji ti se svidjaju pa da tako trazis njihove albume po netu.
Ni to nije lako da se nadje, ali ako imas vremena, odes u neki CD shop, poneses papirche i olovku, pregledas lepo sve jazz diskove (eventualno preslusas?) i zabelezis koji izvodjaci su ti se dopali. Posle palis kuci i pravo na net udaris search :)

Ma jazzerski, nema sta :D :D

Pozdrav Jazzeri (D) :cool:

Nazad
Vrh Dno