Šta je novo?

BIA - Moj web friend

sirNemanjapro

Slavan
VIP član
Učlanjen(a)
29.11.2006
Poena
440
Zaštitnik građana Saša Janković zatražiće od Ustavnog suda ocenu ustavnosti Zakona o elektronskim komunikacijama nakon što je juče Odbor za saobraćaj i veze Skupštine Srbije većinom glasova odbio njegov amandman kojim je tražio da BIA mora da pribavi odobrenje suda da prati ko s kim, koliko i kada komunicira.

Vest u pitanju.

Drugim rečima, BIA ima diskreciono pravo da radi šta hoće, kada hoće i koliko hoće.

Ti si retrogradni element koji bi da nas vrati u 90. čim kritikuješ ovako divnu demokratiju i prava građana. Treba da se stidiš.

@BIA
Vidite kako sam ja fin, dobar i uzoran mladić, a Nemanja nije!

:d

Jel to sad znaci da ce oni znati ako ja gledam online bezobrazne stvari?

ne, nego ako radis nesto ilegalno nece morati da cekaju dozvolu suda

Ti si retrogradni element koji bi da nas vrati u 90. čim kritikuješ ovako divnu demokratiju i prava građana. Treba da se stidiš.

@BIA
Vidite kako sam ja fin, dobar i uzoran mladić, a Nemanja nije!

:d

Sramim se. :(

I treba ;) Jer ako u UK može a što ne i kod nas

UK downloading prohibited
The government forced through the controversial digital economy bill with the aid of the Conservative party last night, attaining a crucial third reading – which means it will get royal assent and become law – after just two hours of debate in the Commons.

Earlier the government removed its proposed clause 18, which could have given it sweeping powers to block sites, but replaced it with an amendment to clause 8 of the bill. The new clause allows the secretary of state for business to order the blocking of "a location on the internet which the court is satisfied has been, is being or is likely to be used for or in connection with an activity that infringes copyright".

A new law in the UK now means that ISP's in Britain will be forced to feed information to the government about our actions online. ISP's will be forced to disconnet users who infringe upon copyright for fears of being fined up to £250,000 if they do not and ISP's will also be forced upon the secretary of states say so to completely block sites like this and many others from UK access.

For me this means an end to life as I know it and I think you will agree sucks balls.
Source: http://www.guardian.co.uk/technology/2010/apr/08/digital-economy-bill-passes-third-reading

Mali su zatvori da bi svi mi stali u njih. A i sudovi su previse spori da bi nas kaznili :)
Zaboravio si da se "oduzimaju sredstva za vršenje dela"

u tvom slučaju:
CPU: Q6600 3.73GHz (1.376v) / IFX-14 - 3x120mm (Both Lapped)
MoBo: LanParty LT X38-TR2
RAM: AxeRAM 2x1GB 6400
VGA: Asus GTX280 TOP
MON: Prestigio P7240WD 24"
HDD: 1.5TB SpinPoint F1 & WD AAKS
OPT: LG GSA-E60N
Case: HAF 932 modded / Corsair TX750W
SND: Z-5500 / X-Fi Platinum Champion
INET: Kablovska
Ostalo: Zalman MFC1, Zalman MFC1 Plus, CM Musketeer II, Ford Orion MK2 90'
i naravno ako si još zakačio neku plazmu/lcd preko hdmi :-devil-:

predmeti su ti privremeno oduzeti dok ne dokažeš nevinost pred sudom a kao što si sam rekao: A i sudovi su previse spori da bi nas kaznili ili mi dokazali nevinost :d

Poslednja izmena:
E jeste :d onda i da dodam: mali su magacini da bi potrpali sva nasa sredstva kojima su izvrsena krivicna dela :)
Znam zato ti i kažem. Kad je moj ortak (posle šest godina) dobio oslobađajuču presudu njegove oduzete stvari su davno "dobile noge" pa su mu rekli (parafraziram):
- Ma daj uzmi bilo koji PC iz ove gomile nabacanih, vidi kako je lepa ova 486-ica šta će ti bolje :d Kome treba quadcore PC ;)

odakle mu quad core pre 6 godina :D

E jeste :d onda i da dodam: mali su magacini da bi potrpali sva nasa sredstva kojima su izvrsena krivicna dela :)

Brzo se to rasproda ;)

Ko zna koliko pandura rasprodaje oduzete računare koristeći forumske male oglase.

"Moj web friend"? Ako si hteo da koristiš engleski, onda je trebalo da napišeš "my web friend", a ne da mešaš srpski i engleski jer tako izgleda kao da je neka klinka od 11 godina otvorila temu.

Sto je naj gore oni nemaju pojma kompjutere da koriste. Za par godina bice afera zakupljeno kod googla i facebooka njihove usluge :).
Pajseri ti od kucace masine nece dalje.
Stavite na torent neke maloletnice, prvo ce oni da pocnu da skidaju, toliko o njihovoj sigurnosti ;) .

"Moj web friend"? Ako si hteo da koristiš engleski, onda je trebalo da napišeš "my web friend", a ne da mešaš srpski i engleski jer tako izgleda kao da je neka klinka od 11 godina otvorila temu.

Malo duha, duhovitosti... Lajtmotiv... ;)

Nece da jure ljude pojedinacno koji skidaju torrente i sl...
Prvo ce provajderi da blokiraju pristup tim sajtovima i sl.

a onda....

ponovo radi bioskop :)

ali ovde nece to skoro, bar ja tako mislim..

A kako ce regulisati skidanje sa hosting sajtova?

Ne znam za vas, ali meni je već dva puta stizala prijava od euneta što koristim torrente... :/

Sami sebi skacu u stomak:p Na taj nacin ce dosta korisnika oterati kod drugih provajdera koji ne smaraju, za promenu;)

Poslednja izmena:
Ne znam za vas, ali meni je već dva puta stizala prijava od euneta što koristim torrente... :/
Jesi li im odgovorio da postoje provajderi koji ne smaraju za to i da ćeš rado preći kod nekog od njih ako nastave sa smaranjem? ;)

Nažalost, ne mogu da pređem... :S:

Ljudi danasnja BIA je smesna bar po onome sto sam vide kakvi ljudi tamo rade, pukim slucajem u parkicu gde cuvam klince ima par mama gde im muzevi rade u "TO" ljudi mene je sramota da pricam sa njima!

Овакви закони су, по мени, у најмању руку, дебело задирање у приватност.

Није само пиратерија у питању. Какви су овде људи на власти, опет ће се догодити потреба за побунама и демонстрацијама. Ако неко може тек тако да приступи апсолутно сваком виду електронске комуникације, сваку побуну може да угуши екстремно брзо. Још ће и све комуникације бити на серверима сачуване, да могу и да обрађују податке...

Не занима ме како је у САД (то је све само не демократија), Енглеској и осталим земљама. Хоћу да Србија буде нормална, слободна земља.

Vrh Dno