Šta je novo?

BGA Reballing

beagle

Cenjen
Učlanjen(a)
14.04.2009
Poena
170
Da li neko pruza ovu uslugu u Beogradu i koliko bi to kostalo?

Ponovo mi crkao laptop (GPU ima hladan lem). Pre mesec dana je saniran duvaljkom, ali problem se vratio.

Mogu da pitam druga da li ima sita za taj model i koliko bi kostali (ali nisam iz bg-a)......

Hvala, snasao sam se za majstora.

60 evra

To je tu negde, da li mozes da prisustvujes zameni ili ne?

Mogu, ali je cimanje otici do coveka :D

Juce je dvaput nakuglan cip, ali nije proradio... Tako da IBM ide u staro gvozdje.

Ajde podeli sa ostalima ko je taj lik, ima ovde dosta bataljenih laptopa i sl. Ja već duže tražim nekog da ogradi moju GeForce Go 7600.

Ala ste lenji:trust: , ukucajte u google " zamena čipseta " i odmah izađe f-com

Mislim da bi trebalo da izbegnete F-Com.

Zvao sam ih ja, kao ugradjuju nov cip i za to traze 95 evra (nakuglavanje ne rade). Ako malo upotrebite mozak (i Google), shvaticete da tipican GPU u veleprodaji kosta 40-50$ na 1000 komada. Ako na to dodamo carinu, troskove transporta, cenu potrebne opreme i radne snage (kao i cinjenicu da ima neverovatno veliki broj razlicitih cipova), dolazi se se do zakljucka da oni presadjuju komponente iz polovnih lapova (ili jos gore) samo podgreju cipove i vrate ti laptop.

Na drugom forumu mi se javila jos jedna osoba koja mi je rekla da ih zaobidjem u sirokom luku, sto samo potkrepljuje moje sumnje u njihovu pricu.

60e je cena ako uspe ili si toliko platio iako ti nije proradio lap???

Ako uspe.

IBM Thinkpad T61p... A sto nije uspelo, ne znam. Verovatno je crkao graficki cip.

Pozdrav svima.Možda nisam postavio temu na pravo mesto ali se bar dotiče nje.
Dali neko zna gde mogu da nađem univerzalna sita za kuglanje čipova za laptop.Bio bi jako zahvalan.
Unapred hvala.

Ima li gdje u Srbiji da se kupi masina za BGA Reballing?

Nazad
Vrh Dno