Šta je novo?

BFME 2? niko nista?

G!!!

Čuven
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
780
Moja oprema  
Laptop
HP Spectre x360
Mobilni telefon
s24u
Steam
mocnijogurt
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
zar niko ne igra ovo?

ja sam pri kraju 'dobre' kampanje... ima nekoliko dobrih novina... svidja mi se :) dwarfovi rulaju, dok je konjica i dalje veoma jaka...

grafika mi se cini malo prezahtevnom

ili niko nije primetio da je izasla, ili je svi igraju pa nemaju vremena da pisu :)

mozda su se svi zaprepastili kada su videli da je DEMO oko 1.4GB :D

Ja sam tek poceo i delujemi da je bolja nego prosli deo koji mi se nije bas svideo ali to su utisci od nekih pola sata igranja. Mozda ce se kasnije promeniti

Igra je jako dobra, nabavio sam je pre dva dana i još uvek nisam stigao da probam sve, ali je fina evolucija u odnosu na prvi deo. Zadržali su sve dobre stvari i dodali nove.

Igra je jako, jako dobra, naročito u ofanzivnim akcijama, može i do samog kraja...

ToxiC je napisao(la):
mozda su se svi zaprepastili kada su videli da je DEMO oko 1.4GB :D
Ne,zaprepastio sam se kad sam video da je cela igra teska preko 5gb ;)

Hm, ja sam mislio da se ova igra odvija u prošlosti srednje zemlje, tj. tokom prvog rata, a onda sam morao da gledam intro za zlu stranu u kome se družina prstena šalje u avanturu?!? O čemu se radi? Zar ovo nije trebalo da se dešava u vreme prvog rata? Deprimirajuće mi je da opet opsedam Minas Tirit i kraljevstvo Rohana...

Ako nameravate da bfme2 igrate u multiplayeru - 2v2, 3v3 ili tako nesto - ni ne pokusavajte. Ako se ne zavrse u prvih 10 minuta partije ce potrajati barem 2 sata - jer je gotovo nemoguce napraviti napredak u situaciji kad svi imaju magije od 15 i 25pp, i/ili izgrade zidine, posebno zidine patuljaka. Da ne ulazim u to koliko je igra neizbalansirana, a neke situacije su i potpuno nelogicne, primer: balrog ne moze da skine ni trecinu healtha citadeli patuljaka, ali je zato dva attack trola prilicno lagalno obaraju, a opet trol ce do sutra udrati summoned rohhirim-e bez ikakvog efekta itd itd.
Sto se mene tice bfme2 je potpuno neigriv u multiplayeru sa vise od 2 igraca.

Poslednja izmena:
filipenko je napisao(la):
Hm, ja sam mislio da se ova igra odvija u prošlosti srednje zemlje, tj. tokom prvog rata, a onda sam morao da gledam intro za zlu stranu u kome se družina prstena šalje u avanturu?!? O čemu se radi? Zar ovo nije trebalo da se dešava u vreme prvog rata? Deprimirajuće mi je da opet opsedam Minas Tirit i kraljevstvo Rohana...
I ja sam bio u tripu neko vreme i nije mi baš bilo jasno sta se događa sa timeline-om, ali izgleda da je poenta da se to odigrava u vreme bitke za prsten, ali opisuje borbu na severu, tj. ono što nismo videli u knjizi/filmovima.
Što se tiče igrivosti u multiju, stvarno je problem kada dođe do pat pozicije. Pretpostavljam da je onaj trip sa prstenom i ubačen da bi se razbio standoff. Bagova ima, nadam se da će ih ispraviti u sledećim patch-evima. Juče mi je jedan troll udarao drvo i nije mogao da mu skine ni malo helta posle 2 minuta.
Ne sviđaju mi se ni neki tripovi sa zidinama, uključujući i način na koji mogu da se popravljaju parčići zida koji su porušeni skoro u beskonačnost i tako zbunjuje protivnička artiljerija.
Limit na broj jedinica je osetno veći nego u prvom delu, ali zato jedinice užasno brzo mogu da izginu od neke jače magije, tako da sam uhvatio sebe da koristim "staru dobru C&C taktiku", tj. da štancujem jedinice u ogromnom broju i šaljem ih u talasima sa attack move komandom prema neprijatelju i ne gledam šta se sa njima događa.
E da, jedna zgodna stvar kod patuljaka :)
Ona njihova magija koja podiže output rudnika za 300% permanentno, radi i na savezničke izvore prihoda, tako da sam u partiji kada sam već sve svoje rudnike maksimizovao počeo da bacam na farme i drveće "drugara" :)

Poslednja izmena:
psaras_pa je napisao(la):
Ne,zaprepastio sam se kad sam video da je cela igra teska preko 5gb ;)
Da li moze da se nagura na 1DVD,izbacivanjem nekog nepotrebnog sadrzaja?

eternity je napisao(la):
Da li moze da se nagura na 1DVD,izbacivanjem nekog nepotrebnog sadrzaja?
Da.

A postoji i tool da ga pocepa na 2 DVDa.

Sinoc sam poceo a danas zavrsop "dobru" kampanju- znaci da je prekratka :D
Meni se cini da je grafika dosta bolja od 1. dela i nije preterano zahtevna (Ultra high 512 DDR GF4 TI 4400 barton 2.5...) Sve izgleda odlicno, radnja se desava paralerno sa avanturom druzine prstena (samo sa gomilom besmilica tipa goblini dolaze u Rivendal (koji je bio pod opsadom samo jednom od svog postojanja) Gusari u sivim likama i slicno.) Multuplaer sam probao i moze da se igra fino ako se ne koriste magije :d . Heroji su opet nerealno jaki dok se pojavljuju neki realni detalji tipa vilenjaci se generalno krecu puno brze od patuljaka i sl.
Steta samo sto kampanju nisu malo produzili kad su vec izmisljali, ovako tesko da cu je cesto igrati.

Poslednja izmena:
Naravno da nije zahtevna kada se na toj mašini svaki ultramegaturboultra detalji automatski prebacuju u medium, u najboljem slučaju. Džaba ti high detalji, kada nemaš hardversku podršku za njih. Kao kad su pričali da im na GF4 Ti Far Cry radi super, samo što nisu znali da treba da bude trave oko njih i da voda treba da se providi da se ribice vide :)

igra je u originalu preko 5 gb.. kada se izbaci podrska za ostale jezike osim inglisha ostane oko 3.9

KOlko je zahtevan BFME2? Prvi sam zavrsio sa obadve kampanje ali mi je trzao po malo:S:
PozZ.

gorio83 je napisao(la):
KOlko je zahtevan BFME2? Prvi sam zavrsio sa obadve kampanje ali mi je trzao po malo:S:
PozZ.
Za nijansu zahtevniji od prvog dela i to prvenstveno zbog povećanog broja jedinica i nekih fancy magija, engine je manje više isti dok se ne podigne na maksimum detalja, onda se tek primete poboljšanja.
Doduše, postoji drastična razlika između SP kampanje i recimo skirmish-a sa 6 igrača. Tu sam morao da skinem detalje i rezoluciju, a i tako se videlo da mi je 1GB ram-a malo, pošto sam bio server.

Igra je stvarno fenomenalna!Retko kad opikam nesto ali od kad sam probao ovo cudo(a ima vec tri dana...) ostao sam zakucan za monitor! Sve je to vec vidjeno ali je odlicno upakovano i da ne bih ja sad tu mnogo tupio, ovo je sigurno jedna od najjacih strategija!
Poz

Nazad
Vrh Dno