Šta je novo?

BFG GeForce 7600GS

kenny_sp86

Čuven
Učlanjen(a)
02.12.2004
Poena
620
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 7800X3D + Noctua NH-D15 Black
Matična ploča
MSI PRO X670-P WIFI
RAM
Kingston Fury Renegade 32GB DDR5 6400Mhz
GPU
Gigabyte Aorus Radeon 7900XTX 24GB
Storage
Samsung 980Pro 500GB + Samsung 990Pro 2TB
Zvuk
Logitech Z623
PSU
CoolerMaster MVE Gold V2 1050W
Kućište
Fractal Define 7 Compact
Monitor
LG 27UL500-W
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Dobio sam ponudu da pazarim ovu kartu (prilicno povoljno), ali se dosad nisam susretao sa ovim brendom. Ako neko jeste molio bih da me posavetuje oko kupovine ove kartice. Da li nesto vredi. Ima kao 512MB DDR2 memorije, ali nigde ne pise brzina, pa sumnjam da je neka spora memorija. Inace evo linka do kartice:
http://www.bfgtech.com/7600GS_512.html
Hvala unapred i pozdrav:wave:

Isti fazon kao eVGA i XFX, sve u svemu iako kod nas manje poznat, odlichan brend, kad su grafichke karte u pitanju....
:wave:
BTW. Koja cena je u pitanju, ako nije tajna?

Poslednja izmena:
U danasnje vreme grafickih kartica najmanje paznje treba obracati na brend,
vec na GPU, memoriju, magistralu tako da po meni brend je skroz ne bitan.

103 e + PDV, sto je za malu ponudu u ZR do yaya.
Fazon je sto me brine ta memorija. Cini mi se da radi na samo 540Mhz, a ne na 800Mhz, ali je ipak ddr2, pa bi valjda trebala da se nasvira bar na 800Mhz, cisto da radi na default vrednostima.
Ne kontam se nesto preterano u ovome, pa me posavetujte malo oko kupovine. Inace sve u svemu bi trebalo da preporodi moju konfu, ali verovatno ce mi trebati i novo napajanje, ali otom potom :)

Pa, on je pitao kakav je brend....
Sama kartica.... pa ista je k'o i svaki drugi 7600GS za AGP s tim sto mu je oc-ovano jezgro za 20Mhz i to sto ima potpuno nepotrebnih 256Mb vise nego obichan model....
Ako je ponuda korektna slobodno je uzmi i imaj u vidu da je nov c3d sa 256Mb 125e

Malo sam proguglao, i izgleda da memorija ipak radi na 800Mhz, sudeci po nekim online shop-ovima. Rizikovacu, pa cu je najverovatnije uzeti za par dana, pa javljam rezultate. Pozzz.

Ja sam imao Asus 7600GS 512 MB ddr2 (doduse, pasivnu), koja je radila na katastrofalnih 540, a isla je do 640, sto je uzasno sporo. Ipak ti proveri koji su klokovi, pa onda uzimaj.

Posto verovatno pre kupovine ne mozes da proveris na koliko MHz radi memorija, vidi od koliko ns su cipovi, ako su 2.5 ns ili brzi, uzmi slobodno.

Eto poslao sam mail prodavcu, pa cemo videti da li ce biti rad da odgovara na pitanja u vezi memorije. Ako ne cekacu Club 3d da neko donese u ZR.
Hvala na pomoci svima

Dobio sam ponudu da pazarim ovu kartu (prilicno povoljno), ali se dosad nisam susretao sa ovim brendom. Ako neko jeste molio bih da me posavetuje oko kupovine ove kartice. Da li nesto vredi. Ima kao 512MB DDR2 memorije, ali nigde ne pise brzina, pa sumnjam da je neka spora memorija. Inace evo linka do kartice:
http://www.bfgtech.com/7600GS_512.html
Hvala unapred i pozdrav:wave:

Ovde u USA BFG vazi kao broj 1. Uvek je skuplji od drugih, daju dozivotnu garanciju, najbolja im je podrska, reklamacije kod njih imaju vrhunsku realizaciju....

Evo prodavac posto nema info za memoriju mi nudi sad i Evga GeForce 7600GS po istoj ceni, ali je za nju siguran da je memorija na 800Mhz, tako da ce verovatno ta da padne :D. A i ja da pokrenem oblivion konacno :D

U pitanju su MK racunari ako smem da navedem to ovde.
Inace na kraju je ispalo da nema EVGA kartice, vec da ih je naveo kao primer kartica sa 512MB, a da im memorija radi na 800Mhz :S Sta mu god to znacilo. Ko da svaki prizvodjac stavlja istu memoriju :d Inace idem u ponedeljak da pogledam tu BFG karticu, pa ako mi odgovara kupicu je. Samo imam jedno pitanje posto sam neuk.:wall:
Kako da znam da je memorija 2,5ns ili manje? Jel pise na samim cipovima? Ili moram da prevrcem kutiju?
Sta da radim kad ne znam. :S: Ali je zato tu ekipa sa bencha da mi pomogne! :banana:

Pise na cipovima. Negde pri kraju oznake, imaces dve cifre, ili eventualno cifru i broj. Ako nisi siguran da ces da gledas sta treba, zapisi oznaku pa dodji ovde i pitaj :)

Kako da znam da je memorija 2,5ns ili manje? Jel pise na samim cipovima? Ili moram da prevrcem kutiju?
Sta da radim kad ne znam. :S: Ali je zato tu ekipa sa bencha da mi pomogne! :banana:

Posto je ddr2 u pitanju u najboljem sluchaju je 2.5ns, u najgorem 2.8, ali to je to u sustini. Klok ce biti slabiji 10Mhz, mada ne obavezno...
:wave:

Evo ovako da prenesem iskustvo.
Pazario sam danas ovu BFG karticu. Prvi utisak krajnje pozitivan. Kartica je prilicno uredno napravljena, tj. uliva poverenje, samo nisam dobio uopste valjane drajvere uz nju, pa sam morao svlaciti nove drajvere. Sto se tice memorije, pravo razocarenje. Kako sam shvatio oznake, cini mi se da je cak 3.7ns, sto je prilicno lose. Fabricki je stavljena na samo 275Mhz, dok sam je uspeo doterati na samo 300Mhz iz drajvera, a da nema gresaka. Bojao sam se da ce napajanje biti slabo, ali za sada sve lepo radi. Kvalitet slike je odlican. Mnogo bolji nego prethodna kartica, koja je inace sinoc bacila kasiku, pa sam bio prinudjen da danas kupim najbolje sto mogu naci. Inace nije da nisam zadovoljan njenim radom u ugrima. Sve je ovo bar 200% puta bolje od prethodne kartice. Sve sto sam imao na hardu je sada puno igrivije, mada se sad moze videti koliko mi fali jos sistemske memorije za gladak gameplay.
Sto se tice 3D Marka evo rezultata:
3D mark 03: 7104
3D mark 05: 3171
Eto toliko od mene. Hvala svima koji su mi pomogli oko kupovine
Pozzz.:wave:

PS. E da posto je ovo Srbija, nema nista od dozivotne garancije koju daje BFG, vec ono samo 12 meseci.

Kenny, jel' to bila ona oc verzija ili neka druga? Imam i ja lepu ponudu za bfg, ali za oc verziju, pa se posle citanja ovog topica ipak malo dvoumim. Pazi, memorija NE SME da radi na manje od 400Mhz osim ako bas ne pise u specifikaciji, jer je takav Nvidijin referentni model. Ako je na manje od 400 reklamiraj je obavezno. Da li si ti siguran da je na njoj memorija 3.7ns? Takva memorija i treba da radi na oko 270Mhz (1000/3.7), ali mi je prosto neverovatno da su nju stavili. Trebalo bi da bude makar 2.5ns memorija.

Da to je kao OC verzija. Ima jezgro koje radi na 420MHz umesto na 400Mhz:d
Pa pazi. Sudeci po tekstu iz SK propisano je da kartica sa 512MB ima memoriju koja radi na 270Mhz (tj. 540Mhz). Ova je radila u startu na 275Mhz, ali nije nikakav overclocker, tako da razmisli da li ces je uzimati. Trenutne vrednosti kod mene su 420 za GPU i 600 za memoriju.
Inache ovaj iz MK kaze da je prodao svih 15 koje je porucio u istom danu.
E a sto je najcudnije, ova BFG kartica mi jednostavno nije davala da vidim na koliko radi memorija. Znachi u Everestu ne pise nista, u RT nista, cak sam probao da uradim 3d mark pa da vidim u rezultatima na koliko radi memorija, ali nista, i onda se setim coolbits-a, i tako da sam u drajverima tek procitao na koliko radi memorija.

Poslednja izmena:
Ajde mi ucini uslugu pa pogledaj na kutiji ili u uputstvu ili bilo gde u pakovanju da li pise na koliko radi memorija, moilm te. Vrlo mi je bitno posto cu mozda sutra ici da je uzmem, a ne zelim karticu cija memorija radi na 270 mhz. Na BFG-ovom sajtu nista ne pise, ali vidi ovo:
http://www.overclockers.co.uk/acatalog/Nvidia_AGP_Graphics_Cards.html
Nasao sam link na bfg-ovom sajtu ka prodavcima u UK (doticna karta je prva po redu). Preporucujem ti ipak da probas sa reklamacijom, a meni nude i 5 godina garancije(nije lifetime, ali ipak mi je sumnjivo to godinu dana).
Nemoj, moilm te, da me shvatis pogresno, samo bih hteo da te upozorim. Nemam nikakve lose namere, samo ne zelim da dopustim poneki prodavci za*ebavaju posten narod. Jos jedan link:
http://www.novatech.co.uk/novatech/specpage.html?bfg-76gs5&P=1 .
Pozdrav.

Znam gledao sam i ja sve te sajtove, i video da negde pise da je memorija na 800Mhz, ali to ne pise na kutiji. Tacnije ne pise ni na sajtu, ni na kutiji, ni u uputsvima. (Tacnije vecina uputstava je za 6800GT, sto se tice povezivanja) Ova kartica koju sam ja kupio ima definitivno 3,7ns memoriju, a njen prizvodjac je Vdata, tako da u sustini radi na maximalnoj brzini.

Pre par minuta sam dobio karticu. Jos uvek sam na poslu tako da ne mogu da kazem kako radi. Na kutiji postoji frekvencija samo za GPU ali ne i za memoriju.

evo sve sta pise na mem cipu vd29616a8a-37dg90620n2
n7dcm320tq

Nije tacno da nema garancije duze od 1G posto sam ja od uvoznika dobio 5 god, u pitanju je CT. Videcu kad dodjem kuci sta je sa tom memorijom ali na kutiji pise i MINIMUM 350W napajanja tako da je moguce da ako nema toliko kartica sama obori taktove. kenny vidi da to nije slucaj kod tebe.

Poslednja izmena:
Mislim da poslednje 2 cifre odredjuju brzinu memorije- dakle 2ns kod tebe Dzoni. Kao sto sam vec napisao, meni je takodje ponudjena garancija od 5 god. Kenny, ne znam, ja nisam cuo da je nvidia propisala sporiju memoriju za 512MB modele, niti pise na njihovom sajtu, niti sam dosad video neku 7600gs sa memorijom na 550Mhz, najmanje sto sam video je bio neki MSI na 700Mhz.

EDIT: E da, Dzoni, jel' mora da se skida kuler da bi se videle oznake na memoriji?

Poslednja izmena:
:wall: :mad: :crash: grrrrrrrrrrrr memara na 275!!! Evo sg sam zabo kartu i otvorim nVidija control centar i kad tamo core 420 memara na 275. O je*em ti zar sam tako srece kur*te? Pa koja je to fora svuda pise 800 ma gledao sam na 10000000 sajtova!!! Prvo sam pomislio da to nije pci-e verzija a da agp radi na 275 al nije pise lepo agp. Ovde je stvarno j lud zbunjenog. Inace ne treba da se skida kuler da bi se videli cipovi. Mada karta extra radi, a ja ne testiram vec startujem COD2 do daske sve pa ako mi je igrivo dobro je. Ova karta je solidna, ali mislim da ce ipak XFX ili BFG 7800GS da uleti.

Rezime ove karte su sa 275 memorijom tako da ubuduce znate!!

evo sve sta pise na mem cipu vd29616a8a-37dg90620n2
n7dcm320tq

Nisi lupio jedan enter, pa je oznaka malo zbunjiva. Otprilike je ovako
vd29616a8a-37dg
90620n2
n7dcm320tq
Sto bi trebalo da znaci da ona posl. cifra u prvom redu znaci 3.7ns
Rekoh vam ja :) , ali me niste dovoljno slusali:d

Gledao sam zvanican sajt BFG i nigde se ne pominje takt memorije. Na ostalim sajtovima pise da je memorija na 800 ali su to nezvanicni sajtovi i verovatno su se povuli cinjenicom da 7600GS po specifikaciji treba da radi na 800, ali to ne vazi za modele sa 512 MB koji moraju da rade na 270 zbog specifikacije nVidije. Dakle ko nije citao izmedju redova nagrabusio je. Ja se ne zalim ipak sam dobio mnogo brzu kartu od 6600 (ne GT) za smesnu doplatu jer sam moju kartu dobro prodao, 7600GS je po nabavnoj ceni tako da "kad je dzabe i sirce je slatko":d

I ja sam se izglrda *****o.Meni non stop izbacuje upozorenje o nedostatku struje ( imam LC Power 420w), zbog toga nemogu da pokrenem ni jednu igricu pa sad neznam dali je problem u kartici ili napajanju.Sto se tice memorije na grafickoj na kutiji lepo pise RAM DACs:Dual 400mhz sto bi znacilo (ako se ne varam)800mhz radnih.Na nekoliko sajta sam naso da memorija radi na 800mhz.Sada pitam posto ovu oblast ne poznajem najbolje da li grafa obara takt memorije zbog nedostatka amperaze na grani 12v ili su oni nas ujebal*.Ako neko ima jace napajanje (12v-20A) toliko trazi kartica po njenoj specifikaciji da proba i da odgovori ,pa da vidimo dali je do do napajanja ili je ovo i dalje ona stara SRPSKA jebada.
Pozdrav GOSPODO

@Dzoni: Koja specifikacija? Na nvidijinom sajtu nista ne pise, a ja dosad nisam video nijednu kartu cija memorija radi na toj ucestanosti. Pazi, verujem da postoje, ali isto tako verujem da je BFG lepo uzeo ostatke krs memorije i strpao ih na kartu i to sve lepo poslao na trzista u vukoje*inama slicnim ovoj nasoj. Nemam nameru da vam vredjam kartice, vec mislim da to ne vredi 120 i nesto evra. Videcu sta ce reci momak koji mi je tu kartu ponudio, rece da ce proveriti za memoriju, a poslao je i mail BFG-u.
@Kurta: To 400mhz RAM DAC nije radna frekvencija memorije.

Nazad
Vrh Dno