Šta je novo?

bezicno povezivanje LG LD750 i mobilnog telefona putem wi fi

Mirko BGD

Slavan
Učlanjen(a)
26.01.2005
Poena
319
pozdrav
imam wi fi na TVu i wi fi na mobu, obadva uredjaja su povezana na jedan router e sad mene interesuje da li mogu da ih povezem i bezicno delim resurse izmedju njih?

Ako lg televizori imaju neku opciju kao sto samsung ima ,ne bi trebalo da ima problema/ja spajam samsung tablet i samsung tv normalno preko opcije all share i to radi odlicno/,ali sacekaj da ti odgovori neko ko ima lg tv,ili zna vise o ovome

vidis i ja sam probao preko all share opcije, posto isto imam samsung s2... al nesto zeza mamu mu, mob mi ne vidi TV...

vidis i ja sam probao preko all share opcije, posto isto imam samsung s2... al nesto zeza mamu mu, mob mi ne vidi TV...

E ovako, ne treba mob da vidi TV, treba TV da vidi mob... ja imam kućno kino LG HX806CM koje isto ima opciju DLNA, povezao sam ga na ruter, a na kompu sam instalirao "Nero MediaHome Essentials" koji je došao uz kućno kino, i taj softver "izigrava" server koji je kućnom kinu vidljiv... u tom serveru samo mapiram foldere koje hoću da kućno kino vidi (filmovi, muzika, slike) i to je to...ne treba mi više ni externi HDD, ni USB ni diskovi da bih reprodukovao svu multimediju sa kompa, samo daljinac u ruke i izvalim se u fotelju...e po tom principu bi trebalo da radi i tvoj TV, znači da bi vidio sadržaj sa telefona, na njemu moraš imati instaliran odgovarajući softver koji će to omogućiti, što znači da to sad zavisi od tvoga telefona... i još ovo, nema ograničenja kad je u pitanju softver, u mom slučaju "Nero MediaHome Essentials", ima i drugih, besplatnih i komercijalnih, neki su bolji neki lošiji, ali ovaj "Nero MediaHome Essentials" je jednostavan i funkcionalan, ja sam čak našao i jedan ("Serviio") koji će mi koristiti pod linux-om...

Poslednja izmena:
E ovako, ne treba mob da vidi TV, treba TV da vidi mob... ja imam kućno kino LG HX806CM koje isto ima opciju DLNA, povezao sam ga na ruter, a na kompu sam instalirao "Nero MediaHome Essentials" koji je došao uz kućno kino, i taj softver "izigrava" server koji je kućnom kinu vidljiv... u tom serveru samo mapiram foldere koje hoću da kućno kino vidi (filmovi, muzika, slike) i to je to...ne treba mi više ni externi HDD, ni USB ni diskovi da bih reprodukovao svu multimediju sa kompa, samo daljinac u ruke i izvalim se u fotelju...e po tom principu bi trebalo da radi i tvoj TV, znači da bi vidio sadržaj sa telefona, na njemu moraš imati instaliran odgovarajući softver koji će to omogućiti, što znači da to sad zavisi od tvoga telefona... i još ovo, nema ograničenja kad je u pitanju softver, u mom slučaju "Nero MediaHome Essentials", ima i drugih, besplatnih i komercijalnih, neki su bolji neki lošiji, ali ovaj "Nero MediaHome Essentials" je jednostavan i funkcionalan, ja sam čak našao i jedan ("Serviio") koji će mi koristiti pod linux-om...

Imam isti TV, LG LD750, koji je preko rutera povezan sa računarom... na računaru imam instaliran Wild Media Server koji radi bez greške a probao sam više od 10 različitih DLNA softvera. Mene interesuje sledeće:
1. Da li ću sa imati problema prilikom puštanja 1080 p filmova na TV-u koji preko http://www.eponuda.com/tv-dodatna-op...ma-cena-204169 i WI-FI rutera umrežen sa desktop računarom?
2. Da li mogu umesto http://www.eponuda.com/tv-dodatna-op...ma-cena-204169 koristiti neki drugi adapter npr. http://www.winwin.rs/bezicni-adapte...-s-do-500mw-rp-sma-antena-5dbi-kabl-1-5m.html

uspeo sam da izvrsim deljenje preko telefona.. aktiviram all share, odem u moji medijumi i tamo mi TV vidi sadrzaj na mobu :)
e sad sto se tice kompa tu imam malo problema, instalirao sam nero media home, i delio celu particiju D na kojoj imam gomilu muzike filmova i slika, medjutim tv se ponasa kao da je ona totalno prazna :(

@crniobad
1. mislim da oces, s obzirom koliko vremena treba da se ucita malo kvalitetnija slika ili pesma...
2. ne mozes! samo LG ;)

uspeo sam da izvrsim deljenje preko telefona.. aktiviram all share, odem u moji medijumi i tamo mi TV vidi sadrzaj na mobu :)
e sad sto se tice kompa tu imam malo problema, instalirao sam nero media home, i delio celu particiju D na kojoj imam gomilu muzike filmova i slika, medjutim tv se ponasa kao da je ona totalno prazna :(

@crniobad
1. mislim da oces, s obzirom koliko vremena treba da se ucita malo kvalitetnija slika ili pesma...
2. ne mozes! samo LG ;)

Ranije sam koristio nero media home 4 i imao sam iste probleme. Ako sheruješ mnogo fajlova, filmova, slika... onda često puca i mora se reinstalirati.
Probaj Wild Media Server, kada ga podesiš kako treba nećeš imati problema.

ma i wild server me zeza, ista stvar ne vidi ceo D :( kao sve je prazno....

jesi li probao, mapirati samo jedan folder sa par filmova slika i audio fajlova?... ne znam kakav je meni kod tvog TV-a, kod mene je takav da ako hoću da gledam recimo video materijal, prvo odaberem video, pa izaberem kao izvor nero media home server, i onda tražim željeni video file, i tada ne mogu vidjeti ni slike ni audio fajlove koji se mogu nalaziti i u istom folderu, samo vidim video fajlove, znači ako hoću slike moram u sartu odabrati slike, tako i za muziku...

isti slucaj! kako je to LG glupo odradio, strasno! znaci prvo odaberes sta hoces i onda iz hrpe foldera izaberes sta ti treba..
probao sam iz windows media playera, i sa njim radi, ali je wmp retardiran.

Nazad
Vrh Dno