Šta je novo?

Bezicno povezivanje Hg520c sa drugim ruterom

pedja_85

Slavan
Učlanjen(a)
16.08.2007
Poena
330
Pozdrav drustvo,

hocu da prosirim malo wireless signal po kuci, imam Telekomov adsl i Hg520c ruter.
E sad signal u drugom delu kuce je jako slab ili ga nema uopste... a matorci hoce na laptop preko wirelessa...
Citam tu po netu i nikako da ukapiram jel moze ovaj ruter da se bezicno poveze sa drugim ruterom/AP-om ili mora preko kabla?

Sta da kupim da to najbolje radi? Oko podesavanja cemo drugi put kad kupim sta mi treba :D

Možda je najjeftinije / najbezbolnije rešenje da kupiš, tj prvo probaš i ako radi kupiš, neki usb adapter sa antenicom npr TL-WN722N

Prvo sam hteo to da probam al sam cuo da nije neko poboljsanje u jacini signala... uzecu najverovatnije jos jedan ruter pa da ga povezem kablom ako ne moze bezicno...

Zar nije bolje ruter? Odnosno jel mislis da bih AP uspeo bezicno da spojim sa ovim mojim Hg520c?

Treba ti uredjaj koji ima AP client funkciju. Mislim da je kod Tp Linka sad to model 701ND [osnovni,najjeftiniji].
Povezes ga sa postojecim [bezicno,naravno] i na njegov LAN/WAN port povezes racunar i to je to. Ako si to hteo?
Ili da kupis neki jos jeftiniji, bezicni ruter, i da ga kablom povezes i premestis blize toj prostoriji?
Da koristis repetitor mod, treba ga podesiti i moras "smanjiti" sistem zastite da obican WEP, a onda gubis i "N" mod rada uredjaja, posto on ne radi sa tim osnovnim zastitama...
Imas poprilicno kombinacija...
pozz

E ta prva varijanta mi treba, samo opet nisam nesto razumeo :lupko: da li kad radi u AP client modu samo prima wireless signal? Ne mogu da ga koristim i za davanje signala? Posto bih na njega posle povezao laptop preko wirelessa...

ne, prva varijanta je client ruter koji bi se becicno kacio na tvoj hg520 pa onda kablom vadis iz njega do laptopa....

mozda bi odradio posao taj TL-WA701ND nisam ima prilike da probam, ali sto jesam i to dosta ljudi bojkotuje je, 741nd i bridge wds, s njim se zakacim bezicno za jedan wireless i sirim dalje signal samo 741nd mora biti u istom subnet mask i kanalu kao i taj na koga se kacis i to provereno radi za surf i neke sitnije potrebe po netu, e sad ako su ti zahtevi nesto veci ti vuci kabal i postavljaj AP

Poslednja izmena:
Kapiram sad :) Bice onda kabal.

Hvala vam na pomoci ;) cheers

Nazad
Vrh Dno